2014. szeptember 13., szombat

KÍVÁNSÁGLISTÁM | 2014. ŐSZ

Rengetegszer hangoztattam már, hogy az egyik kedvenc évszakom az ősz, és nemcsak a hűvös reggelek, a csodaszép mécsesek és a fincsi forrócsokik miatt, hanem azért is, mert szeptemberben van a születésnapom. Bár egyre inkább törekszem a 'quality over quantity' elvet követni, ilyenkor azért egy kicsit szabadabbra szoktam engedni a kívánságlistámat. Mondjuk utólag elnézve azt mondhatom, hogy csak olyan dolgok kerültek fel rá, amik (most legalább is) jó befektetésnek tűnnek. :D


Amióta beleszerettem a NUXE legendás száraz olajába, a Huile Prodigieuse-be, azóta szeretném kipróbálni a mézes ajakápolójukat a Réve De Miel Lip Balm-ot. Az Iparfümérián már egy ideje benn csücsül a kosaramban ez a balzsam, viszont szerettem volna megvárni, hogy hátha egy közeli gyógyszertárban megvásárolható lesz. Sajnos ez nem jött össze, ugyanis hozzánk legközelebb csak Nyíregyházán lehet kapni NUXE termékeket, az útiköltség pedig nagyjából ugyan annyi lenne, mint a postaköltség, így inkább maradok a rendelésnél. 

A Douglas aktuális magazinjában láttam a Box-of-Beauty őszi dobozkáját, amit mintha egyenesen nekem találták volna ki. A Tony&Guy hajbalzsam, az Anny körömlakk és a J.S. Douglas Söhne levendulás púderspray is nagyon szimpi, de ami miatt végül eldöntöttem, hogy megszerzem, az a Carolina Herrera 212 VIP Rosé parfüm. Őszre pont tökéletes lesz.

És ha már az illatoknál tartunk, felkerült még egy a listámra. Évekkel ezelőtt, az egyik középiskolai padtársnőm hordta egy jó darabig az Intimately Beckham parfümöt, és már akkor is tetszett ez a púderes illat, viszont valahogy sosem vettem meg magamnak. Aztán tavasszal eszembe jutott, és szerettem volna újra megszaglászni, viszont se DM-ben, se Rossmannban, se Müllerben nem találkoztam vele, már azt hittem, hogy teljesen megszűnt. Végül a legutóbbi eMag-os nézelődéskor véletlenül belefutottam, úgyhogy gyorsan fel is került a kívánságlistámra.

Idén ősszel különösen vonzanak a sötét, bordós, lilás rúzsok. A Catrice honlapján találtam is két szépséget, a 070 Plum&Base-t és a 100 Red red shine-t, viszont az Ultimate Stay Lipstick vonal elvileg nálunk nem kapható, így kénytelen leszek más alternatíva után nézni (vagy egy külföldi látogatás során beszerezni). Ha esetleg van ötletetek hasonló színű matt rúzsra, nagyon hálás lennék, ha megírnátok kommentben. 

Egy kicsit nyáriasabb szín ugyan, de én simán hordanám hidegebb időben is a MAC Relentlessy Red nevű rúzsát. Amióta megláttam a Fashi0n soul gyönyörű bloggerináján, egyszerűen nem tudok nem erre gondolni. Már el is döntöttem, hogy az első 'igazi' fizetésemből meglepem magam vele.


Az utóbbi pár hónapban a hajam állapota egyenesen katasztrofális. Ha az nem lenne elég, hogy folyton kócolódik, és nincs olyan fésülködés (a hajmosást már nem is említem), hogy ne tépnék ki egy jó nagy adag hajat, másnapra olyan lapos, mintha legalább már egy hetes lenne. Azért, hogy ez ne így legyen, kinéztem magamnak a Mybeautytools-on egy klassz kis Rowenta hajszárítót, ami az ionizációs technikának köszönhetően selymesebbé és lágyabbá teszi a hajat és emellett 3 hőmérsékleten, 2 sebességfokozaton, diffúzorral is használható, így remélhetőleg egy kis tartást is ad majd a hajamnak. 

Az extra volumenért pedig a Schwarzkopf Professional Volume Boost hajdúsító habot is szeretném megvenni. A barátom húga ezt használja, és a fenékig érő haját nagyon durván megemeli, úgyhogy remélem az én 'liszi' hajammal is megbirkózik majd.

A múlt héten fogyott el a Batiste sötét hajra való száraz samponom, és mivel maximálisan elégedett voltam vele, el is kezdtem keresgélni az utánpótlást. Itthon sajnos egyetlen webáruházban sem találtam, és ha jól tudom, már az Auchan-ban sem lehet kapni, úgyhogy marad az ASOS. Vagy a Schwarzkopf Professional OSIS+ száraz samponja, ami az Iparfümériás értékelések alapján max pontot kapott. 

A Krémmánián szinte ódákat zengenek a Tangle Teezer Salon Elite-ről, úgyhogy úgy döntöttem, most már én is beadom a derekam és megnézem, mit tud ez a kis műanyag hajkefe. Már akkor boldog leszek, ha csak fele addig fog tartani a fésülködés, mint eddig.


A barna műbőr dzsekim mellé jó lenne beszerezni egy vékonyabb farmerkabátot is, hogy az enyhébb őszi (és tavaszi) napokat is át tudjam vészelni. Első körben a Hádában fogok szétnézni, mert tavaly ott egész csini darabokat láttam nagyon jó áron.

Az egyik Aliexpresses 'kalandozásom' során bukkantam rá erre a gyönyörűséges kardigánra. Ottani viszonylatban nem olcsó, itthon viszont ennél csak drágábban láttam tök egyszerű basic darabokat, úgyhogy gyorsan el is mentettem a kívánságlistámra.

Az idén szeretnék venni egy szép puha, meleg sálat, és mivel most épp a 'tartan' az egyik kedvenc mintám, a piros pedig a kedvenc színem ez a darab annyira adta magát. A képek alapján pont olyan, milyet szeretnék, úgyhogy szerintem hamarosan meg is fogom rendelni.

Tudjátok rólam, hogy mennyire odáig vagyok a statement nyakláncokért, úgyhogy amikor megláttam Aliexpressen ezt a gyönyörűséget $6-ért (ami nem mellesleg a Zarában 8-9 ezer forint környékén futott), nem tudtam 'szó nélkül' elmenni mellette. Találtam belőle színes változatot is, viszont szerintem ezt a 'színtelensége' miatt jobban be tudnám illeszteni a ruhatáramba.

Már egy korábbi Mix&Match bejegyzésben is feltűnt ez a H&M sneakers, és azóta szinte nem telik el úgy nap, hogy ne nézegetném meg. Nem vagyok biztos benne, hogy élőben is annyira fog majd tetszeni, mint a képek alapján, viszont annyi szuper összeállítást találtam vele Pinteresten, hogy egy pillantást mindenképpen fogok rá vetni. 

Az utolsó tétel a listán mi is lehetne más, mint egy táska. Mentségemre szóljon, a tavaly Aliexpressről rendelt fekete pakolós táskámon kívül csak egy nagyobb méretű shopperem van, aminek már csúnyán válik le a műbőr a pántjáról, úgyhogy lehet, hogy engedek a csábításnak és meglepem magam egy hasonló burgundi színű darabbal. Ezt egyébként a Parfois oldalán találtam, és a képek alapján elég tetszetős, viszont vásárlás előtt jó lenne élőben is megnézni, megtapogatni. Minden esetre mivel ez egyáltalán nem a 'tényleg szükségem van rá' kategória, csak a lista végére marad.

Közel sem vagyok benne biztos, hogy mindent sikerül majd begyűjtenem a listámról (kivéve ha rám szakad a Nemzeti Bank), viszont iránymutatásnak mindenképpen jó lesz, és talán Ti is tudtok belőle inspirálódni. 



Nektek mi szerepel az őszi kívánságlistátokon?



Címkék: , , , , , , , , , ,

13 megjegyzés:

Időpont: 2014. szeptember 13. 10:43 , Blogger Eni írta...

A H&M-es sneakers a valóságban is ennyire jól néz ki, mint a fotókon, szóval biztos,hogy tetszeni fog :D (én legalább is oda-vissza voltam tőle, amikor megláttam az üzletben :3)

 
Időpont: 2014. szeptember 13. 11:36 , Anonymous Névtelen írta...

A kardigán és a hatalmas sál nagyon tetszik, hasonlókat szeretnék én is.

 
Időpont: 2014. szeptember 13. 12:19 , Blogger Unknown írta...

A MAC-ben nézz szét a Rihanna rúzsok közt, úgy rémlik, hogy az ő kollekciójában vannak ezek a sötétebb árnyalatúak :)
A Tangle Teezerről nem éppen rosszakat, de jót nem hallottam.. túlhypeolt és túlárazott :)
A Parfois tatyi nagyon tetszik, én is hasonlót szeretnék beszerezni :))

 
Időpont: 2014. szeptember 13. 17:28 , Blogger Gabica írta...

Én pont valamelyik nap adtam le a rendelésemet az Iparfümérián egy Tangle teezer salon elire-re, alig várom, hogy megérkezzen és kipróbálhassam. Utálok fésülködni, egy rémálom az egész procedúra, remélem végre ezzel a kis fésűvel nem lesz többé ilyen borzalmas.

 
Időpont: 2014. szeptember 14. 1:19 , Blogger Miss Sziszi írta...

A rúzs. Én keresem a tökéletes lila , szilvás-lila-bordó rúzst , de eddig csak a MAC és a SEPHORA kínálatában találtam olyat ami jó lenne , csak sajnos a pénztárcámnak nem..... A Catrice meg nekem valóságban nem elégégé élénk. :( A nyaklánc és a táska teli találat. És színesben nem mutatna olyan szépen. Ahogy mondtad ,pont a színtelensége a lényeg.:)

 
Időpont: 2014. szeptember 15. 13:59 , Anonymous Névtelen írta...

A NUXE termékeinek kipróbálása már régóta esedékes :)
Nekem van egy Tangle Teezer Compactom, nagyon szuper, végre kitudom fésülni a hajam, DE a szélén levő fogakról kopik le a műanyag :// ettől függetlenül működik, de ennyi pénzért kicsit zavaró.

Orsi

 
Időpont: 2014. szeptember 16. 13:54 , Blogger Viki írta...

Óóóóójajj, már alig várom, hogy eljussak egy H&M-be. :D

 
Időpont: 2014. szeptember 16. 13:54 , Blogger Viki írta...

Örülök, hogy tetszenek. :)

 
Időpont: 2014. szeptember 16. 13:57 , Blogger Viki írta...

Köszi a MAC tippet Doci! :)
Ezt a 2 ezer forintot még rászánom a hajamra, hátha bejön. Ha viszont ez sem válik be, akkor nem tudom mihez kezdek. :/ Annak viszont nagyon örülök, hogy tetszik a Parfois táska! :)

 
Időpont: 2014. szeptember 16. 13:58 , Blogger Viki írta...

Én a fésülködésnél a hajmosást mégjobban utálom, mert olyankor kész kínszenvedés, mire ki tudom bogozni a hajam. :S

 
Időpont: 2014. szeptember 16. 14:00 , Blogger Viki írta...

Ez a rúzs kérdés elég nehéz ügy, de végül csak sikerül megtalálni az árban és minőségben is megfelelő darabot. :)

 
Időpont: 2014. szeptember 16. 14:02 , Blogger Viki írta...

Jajj Orsi, köszi, hogy ezt megírtad, most egy kicsit megkönnyebbültem. Remélem nekem is be fog majd válni a Tangle Teezer. A NUXE termékekre pedig mindenképpen vess egy pillantást, ha lehetőséged adódik rá, a száraz-olajuk egyszerűen zseniális! :)

 
Időpont: 2014. szeptember 24. 14:06 , Anonymous Névtelen írta...

Nuxe termékeket a Westendben lévő gyógyszertárban is lehet kapni, a hétvégén én is ott vásároltam be...

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal