2013. augusztus 24., szombat

Back to school - Basic smink



Döntő pillanat a blog életében ez a mostani, ugyanis felkerül az első sminkes bejegyzés. Arra gondoltam, hogy mivel hamarosan itt az iskolakezdés, megmutatom Nektek, hogy én milyen sminket szoktam viselni a suliban és egy átlagos hétköznapon. Előre szólók, hogy egy nagyon alap dolog lesz, de szerintem iskolába ennél több nem is igazán kell.

Ha kíváncsiak vagytok az általam használt termékekre és a 7 perces basic sminkemre, kattintsatok a Tovább olvasom-ra.


A reggeli sminknél nálam az egyik legfontosabb szempont, hogy gyorsan elkészüljön, szóval most lemértem, 7 perc alatt össze lehet dobni egy olyan fejet, amivel már talán 20-nak is kinézek. A használt termékek listája időjárástól függően változik, ez annyit jelent, hogy a Bioderma mattítóját és a MAC Blot-ot télen egyáltalán nem használom, a BB krémet pedig a nagyon meleg időkben szoktam hanyagolni. Ősztől tavaszig egyébként, amikor már nem zsírosodik annyira a bőröm, a MAC Studio fix-et használom púderként.




Használt termékek

Szem:
 - Alverde Kajal Eyeliner - 01 Schwarz: Ha jól emlékszem még a tavaly őszi Glamour napokon vettem ezt a fekete szemceruzát, és azóta egészen megszerettem. A nagy kedvenc Essence Black Mania-t {azt hiszem ez volt a neve} meg sem közelíti, de azért nem rossz.

 - Alverde Kajal Eyeliner - 05 Weiss: Nagyjából ugyan az, mint a fekete párja. 700 Ft körül van a teljes ára, szerintem annyit bőven megér, én feleannyiért vettem, úgyhogy annyiért meg pláne megérte. Azért szeretek egyébként fehér szemceruzát használni az alsó vízvonalra, mert optikailag picit nagyobbnak tűnnek tőle a szemeim.

 - Yves Rocher - Sexy pulp szempillaspirál: Még nyár elején kaptam ajándékba a 2. vásárlásomhoz az YR-ban, és azóta csak ezt használom. Nem pereg, nem maszatolódik és szerintem nagyon szép pillákat lehet vele csinálni. Bár a duci feje miatt az alsó szempillasorban és a belső pilláknál picit nehéz vele dolgozni, de ennek ellenére én nagyon megszerettem. Ennél a sminkél egy réteget vittem fel belőle, de egyébként 2 réteben drámaibb hatást lehet vele elérni. 


Arc:
 - Bioderma Sebium pore refiner: Tavaly tavasztól nyúzom az első tubus csodakrémet, és még mindig van benne. Zsíros bőrűeknek az egyik legszuperebb találmány, amivel eddig találkoztam. Itt olvashattok róla bővebben is. Egy borsónyit szoktam eloszlatni belőle a T-vonalban, és ez a mennyiség egész nap matton tartja az arcom.

 - Missha Signature real complete BB krém - 23: Nem akarom elkiabálni, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy megtaláltam a tökéletes BB krémet. Ezt a Missha-t még nyár elején rendeltem, amikor még 2-3 árnyalattal világosabb voltam, és már akkor is pont jó volt a színe. Féltem, hogy a nyaralás után nagyon el fog majd ütni, de szerencsére továbbra is jól illeszkedik az arcszínemhez.

 - F&F pirosító - Flame: Még valamikor májusban sikerült lecsapnom erre a pirosítóra akciósan a Tescoban, ha jól emlékszem olyan 4-500 Ft környékén volt az ára. Nem vártam tőle túl sokat, de mivel a színe nagyon tetszett, megvettem. Azóta pedig első számú pirosítómmá lépett elő {még a MAC Buff-ot is megelőzve}.

 - MAC Blot púder: Korábban már erről a púderről is írtam egy tesztet, itt el tudjátok olvasni, a véleményem azóta is változatlan vele kapcsolatban. Tény, hogy nem egy olcsó dolog, de továbbra is azt mondom, hogy minden fillért megért. 


Száj:
 - Terra Naturi - 07 Coral: Tavaly a kedvenc rúzsom lett, és ez az idén is így maradt. Bár most egyre jobban kezdem megkedvelni az Essence piros Stay mat krémes rúzsát, de mivel az nem kimondottan iskola kompatibilis, a Terra Naturi maradt az all time favourite-em. 

Végére is értünk a terméklistának, úgyhogy jöjjön a végeredmény. Ahogyan az elején is írtam, ez egy nagyon alap smink, tehát ne számítsatok nagy dologra. De én pont ezért szeretem, mert természetes, hamar elkészül és egy alap sminkkészlettel is simán össze lehet hozni. 





Nálatok, hogy néz ki egy basic smink? Minden nap szoktatok sminkelni? Használtátok már ezek közül a termékek közül valamelyiket?

Címkék: , , , , , ,

12 megjegyzés:

Időpont: 2013. augusztus 24. 11:16 , Blogger Queen of my mistakes írta...

Abszolút természetes, a sulliba menés előtt kinek lenne kedve összedobni a nagy füstös drámai lookot, vagy bármi mást? :)

Nekem nagyon tetszik, főleg az, hogy az elérhető drogériás kategóriától kezdve a picit drágább darabokkal is dolgoztál.

Mea (Nail Polish Maniac)

 
Időpont: 2013. augusztus 24. 11:32 , Blogger littleancsi írta...

Először is nagyon szép lett a smink, igazán természetes :)
Másodszor, szeretném megkérdezni, hogy a Missha alapozó hány ml? A 23-as árnyalat mennyire barna? Nekem szerintem kicsit világosabb a bőröm, mint a tiéd. Meg szeretném rendelni, de nem tudom, hogy a 21-es vagy a 23-as árnyalatot.

 
Időpont: 2013. augusztus 24. 13:00 , Blogger Szami írta...

Ennél több nem is nagyon kell suliba, egyszerű de nagyszerű :). Nálam a nyári és a téli smink teljesen elüt egymástól. Nyáron csak színezett hidratálót, pirosítót és spirált használok. Télen BB-krém, átlátszó púder, pirosító, szemceruza, szemhéjpúder, spirál. Mondjuk nekem nem kell suli-kompatibilisnek lennie, munkában meg még csak dicséretet kaptam az alkotásaimért :) Ezt a Missha BB-t nagyon szereti a bőröm, de nyáron soknak érzem.

 
Időpont: 2013. augusztus 24. 13:29 , Anonymous Névtelen írta...

nagyon jó lett ez a smink, tényleg természetes!!

 
Időpont: 2013. augusztus 24. 15:07 , Blogger Unknown írta...

szép :)

 
Időpont: 2013. augusztus 24. 18:50 , Blogger Linda's Opinion írta...

Szia az lenne a kérdésem hogy ezt a Bioderma terméket lehet kapni a dm.be vagy a Rossmannba mert én eddig nem láttam, de lehet hogy csak nem néztem körül alaposan.

 
Időpont: 2013. augusztus 24. 23:10 , Blogger Viki írta...

Mea: Köszi Mea, örülök, hogy így gondolod. :}

littleancsi: Én a legkisebb 20 g-os változatot vettem meg belőle. A nagy kiszerelés előtt ki akartam próbálni, viszont 1-2 termékminta szerintem édeskevés ahhoz, hogy rendesen ki leessen tapasztalni, hogy vajon jó-e, úgyhogy maradt ez a kis tubusos. A 23-as szerintem egy egész jó aranyközéputas megoldás, mert nekem a 3 árnyalattal világosabb színemhez is passzolt és most is tökéletes. Szóval, ha nem sokkal világosabb a bőröd az enyémnél, akkor szerintem rendeld a 23-at. :}

Szami: Az a jó, hogy az egyetemen is viszonylag sok szabadságot kapunk sminkelés terén, bár azért vörös ajkakkal nem mernék odaállítani. :D

x Judit: Köszönöm Judit, örülök, hogy Neked is tetszik. :}

beu smile: Köszi. :}

Mely: A Bioderma termékeket, ha jól tudom, kizárólag gyógyszertárban lehet kapni, viszont ott sincs belőle készleten mindenhol. Szerencsen például csak rendelni tudtak volna belőle, úgyhogy én végül Miskolcon vettem a sétáló utcán egy gyógyszertárban. Persze elképzelhető, hogy másol is forgalmazzák, de a DM-ben és a Rossmannban tuti nincs.

 
Időpont: 2013. augusztus 25. 15:22 , Blogger PAncsi írta...

Szép, természetes natúr smink, suliba szerintem is tökéletes! :-)

 
Időpont: 2013. augusztus 25. 22:07 , Blogger Viktória (shake it up) írta...

Szerintem ez iskolába meg nappali sminknek tökéletes, mert szinte nem is látszik, hogy van rajtad smink! De hogy rajtam mennyit dob egy leheletnyi smink is az nagyon durva...Olyankor nem tudom, hogy örüljek vagy inkább keseredjek el. :D

 
Időpont: 2013. augusztus 26. 18:05 , Blogger Viki írta...

PAncsi: Köszi Ancsi, örülök, hogy így gondolod. :}

Viktória (shake it up): Egyébként rajtam is nagyot dob. Gondolkodtam rajta, hogy tegyek-e fel előtte képet is, de aztán arra jutottam, jobb lesz nélküle. :D

 
Időpont: 2013. augusztus 26. 21:41 , Blogger Linda's Opinion írta...

Akkor megpróbálom hátha nálunk is lehet kapni köszi a választ :)

 
Időpont: 2013. augusztus 27. 9:59 , Blogger Viki írta...

Mely: Nagyon szívesen, remélem sikerül rábukkannod valahol. :}

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal