2014. november 27., csütörtök

ADVENTI KALENDÁRIUM ÖTLETEK

jövő héten már december elseje lesz, ami azt jelenti, hogy megindul a karácsonyi visszaszámlálás, és el lehet kezdeni nyitogatni az adventi kalendáriumot. Emlékszem, régen alig vártam, hogy minél előbb kinyissuk az összes ablakocskát, most viszont már nem bánnám, ha egy picivel lassabban telnének a napok. Na de kanyarodjunk vissza a kalendáriumokhoz. Mivel még itt egy egész hétvége előttünk, úgy gondoltam, hogy mutatok egy pár variációt azoknak, akik hozzám hasonlóan az utolsó pillanatra hagyták az adventi naptár elkészítését. Az első részbe könnyebben elkészíthető darabokat válogattam, amikhez egyszerűbb/kevesebb alapanyag, kézügyesség és idő kell. De ha ti ezermesterek vagytok, akkor is érdemes lejjebb görgetnetek, mert a harmadik csoportban Ti is találhattok kedvetekre való ötleteket.


Szerencsére akkor sem kell lemondanunk a kézzel készített adventi naptárról, ha nincs elég időnk vagy kézügyességünk, ugyanis akár már néhány borítékból, gyufásdobozból, WC gurigából, újságpapírból vagy éppen muffin sütőformából is nagyon klassz kalendáriumot lehet összehozni. És még az sem szükséges, hogy minden "ablakot" dugig megtömjünk édességgel. Egy-egy kedves vagy éppen vicces üzenettől legalább ugyan olyan jól indul majd a napunk, mintha lenyomtunk volna egy fél tábla csokoládét éhgyomorra.
A vállalkozóbb szelleműek előtt is a lehetőségek széles tárháza áll nyitva, ha adventi naptárról van szó. Az alapanyagok lényegében most is nagyjából ugyan azok, ha megnézitek, pár darab gyufásdobozból egy kicsivel több idő alatt, mennyivel látványosabb  kalendáriumot lehet készíteni. De ha szerettek varrni, akkor akár egy újrahasznosítható zsebes variációt is csinálhattok, amit aztán jövőre csak meg kell tölteni finomságokkal. Ha Te olyan ember vagy, aki még a kiürült tejesbobozt is elteszi "jó lesz az még valamire" alapon, akkor nagyon egyszerű dolgod lesz az adventi kalendárium elkészítésénél. Persze nem kell ragaszkodni a tejesdobozokhoz, egy kis fantáziával olyan alkotást lehet egy egyszerű képkeretből, néhány gyufásdobozból vagy éppen kosárkából összehozni, hogy azt még Martha Stewart is megirigyelné.


Ti szoktatok adventi kalendáriumot készíteni? Idén milyen stílusúra esett a választásotok? Ezek közül melyik a kedvencetek?


Ha inspirációra lenne még szükségetek, további karácsonyi ötleteket találtok a Pinterest falamon.Címkék: , , , , ,

2 megjegyzés:

Időpont: 2014. november 27. 19:15 , Blogger sucika írta...

Én minden éven készítek. Most gnómok a főszereplők. Ja, és a tejesdobozt nem is gyűjtöm, pedig azt hittem, hogy MINDENT gyűjtök. :)))

 
Időpont: 2014. december 1. 21:07 , Blogger Viki írta...

Egy-két hét alatt szerintem kellő mennyiség összejöhet tejesdobozból is, nem muszáj egész évben gyűjtögetni. :)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal