2013. november 6., szerda

Ajánló: Éva Advent


Nagyjából 2 hete már tűkön ülve vártam, hogy eljöjjön a november 5-e, ugyanis ezen a napon jelent meg idén az Éva magazin Adventi különszáma. Akik már régebb óta olvassák a blogot, azok tudják, hogy menthetetlenül karácsonymániás vagyok, már októberben karácsonyi lázban égek, és azt várom, hogy mikor jelennek meg a kedvenc magazinjaim decemberi számai. Tavaly vettem meg először az Éva Adventet, és az a kiadás annyira tetszett, hogy nem volt kétséges, idén november 5-én első dolgom lesz reggel útba ejteni egy újságárust. Ahogy már a címből is kitaláltátok, sikerült lecsapnom egy példányra, és úgy gondoltam, mutatok belőle Nektek is egy kis ízelítőt, hátha valaki szeretne egy kicsit belekukkantani vásárlás előtt. :)



A tavalyi számhoz hasonlóan most is találunk benne egy novemberi és egy decemberi tervezőt, ami tele van érdekes programötletekkel, és egy kis segítséget ad a karácsonyi teendők beosztásában, hogy mindenre jusson idő az ünnepek előtt. Az ajándéklista összeállításától kezdve az adventi naptár megtervezésén át a takarításig és a menü összeállításáig nagyon sok minden helyet kapott benne. 


A Hogyan? fejezetben hasznos tippeket kapunk többek között a karácsonyi fotók elkészítéséhez, az ünnepek előtti, közbeni és utáni takarítás megszervezéséhez és a kínos pillanatok megmentéséhez is. De akkor is érdemes fellapozni a magazint, ha már nagyon kezd elegünk lenni a télből, hiszen 20 olyan mini programot találunk benne, ami azonnal elűzi a melankolikus hangulatot.


A következő nagyobb fejezet a Nálunk címet kapta, ebben rengeteg receptötlettel látnak el bennünket a koktéloktól kezdve néhány előételen át egészen az egyszerűbb süteményekig. A receptek mellé képeket is kapunk az egyes ételekről és italokról, még nagyobb kedvet csinálva így az elkészítésükhöz. 


Természetesen az Ajándék ötletek sem maradhatnak ki a magazinból. Nekem ez a rész kicsit elnagyoltnak tűnik, egyrészt azért mert én valamivel több tippre számítottam, másrészt pedig azért, mert az ajándékok nagy része számomra a megfizethetetlen kategória. Szerintem kevés ember ad ajándékba 64 ezer forintos "oxidált ezüstgyűrűt", de lehet, hogy ez csak az én meglátásom. Cserébe viszont kapunk néhány DIY ötletet, amik viccesek és viszonylag könnyen elkészíthetőek. 


A Deko részben kreatív tippeket kapunk adventi naptár és koszorú készítéshez, ajándékcsomagoláshoz, lakásdekoráláshoz és az ünnepi teríték összeállításához. Ezeken kívül 8 oldalon keresztül 8 különböző stílusban találunk karácsonyfadíszeket lelőhellyel együtt.


A legterjedelmesebb részben, a Nagykanál-ban 31 oldalon keresztül olvashatunk finomabbnál- finomabb receptötleteket. Különleges szószok és mártások, poharas desszertek, világ körüli sütemények, torták, bejglik és gyerekeknek szánt koktélok várják, hogy minél többen elkészítsék őket. 

Dióhéjban ennyi lenne a 146 oldal, persze nem említettem meg meg mindent, hogy maradjon azért valami kis meglepetés is. Én párszor már átlapozgattam az újságot, de biztos vagyok benne, hogy jó néhányszor át fogom még olvasgatni, mert tényleg nagyon jól hasznosítható tippek vannak benne. Összességében ez a kiadás is nagyon tetszik, bár azt kicsit sajnálom, hogy olyan kevés ajándékötlet került most bele, de hát valamit valamiért. A csodás fotók engem mindenért kárpótolnak. :) A magazint 695 Ft-ért tudjátok megvásárolni, amihez most egy rénszarvasos vagy angyalkás kulcstartó (és egy Vegeta fűszerkeverék) is jár ajándékba.



Ti várjátok már a Karácsonyt? Mikor szoktatok elkezdeni készülődni az Ünnepekre? Internetről, ismerősöktől vagy hasonló magazinokból gyűjtötök inspirációt? Tervezitek az idei Éva Advent beszerzését?




Címkék: , , , , ,

9 megjegyzés:

Időpont: 2013. november 6. 13:49 , Blogger Bellala írta...

Rohanok az újságoshoz! :D (Szintén karácsony-függő)

 
Időpont: 2013. november 6. 13:57 , Blogger djkaty írta...

Ó, ez nekem is kell :-D (Egy újabb anonim karácsonyista :-D)

 
Időpont: 2013. november 6. 14:53 , Blogger pearl írta...

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRISTEN! Véééégre! A tavalyit is imádtam!!! :) és nem, én nem vagyok karácsonyfüggő ...... áááádehogy :D

 
Időpont: 2013. november 6. 17:05 , Blogger Unknown írta...

én is így vagyok a karácsonnyal...már októberben várom :) nem hallottam még erről az újságról..köszi, hogy bemutattad mindenképp megveszem majd én is :)

 
Időpont: 2013. november 6. 20:27 , Blogger Nóra írta...

kell-kell-kell! :D

 
Időpont: 2013. november 6. 21:02 , Anonymous Névtelen írta...

Én is ugyanilyen vagyok!:) Már most elkezdtem nézelődni,hogy mit adnék ajándékba,menün gondolkodni,és előszedtem a tavalyi adventes magazinokat. :D Sajnos ezek szerint egy nappal a megjelenése előtt kerestem az Éva Adventet,de sebaj,akkor holnap újra megpróbálom. :) Az ajándékos rész nekem is szemet szúrt,egyrészt elég kevés, és hiányos (a gyerek részt szépen bekategorizálták 5-6 év alá...) másrészt megfizethetetlenek az ajándékok többsége megfizethetetlen. Köszi,hogy beleleshettünk a magazinba!:)

 
Időpont: 2013. november 7. 9:24 , Blogger Bogi Vrg írta...

Óóó, nagyon jó lehet az újság, meg is fogom venni :-) Nem vagyok karácsonymániás, de azért szeretek dekorálni, ajándékozni, készülődni. Ahhoz meg kell az inspiráció.

 
Időpont: 2013. november 8. 21:50 , Blogger hkorinna írta...

Imádom az ilyen különszámokat, annyira meghozzák a kedvemet, na meg a hangulatomat az ünnepekhez! :)

 
Időpont: 2013. november 13. 1:03 , Blogger Viki írta...

Úgy látom nem csak én függtem ennyire rá erre a Karácsony témára. Időközben megvettem a Nők Lapja Adventi különkiadását is, hamarosan arról is hozok egy kis előzetest. :)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal