2013. augusztus 1., csütörtök

Hamis a baba? - MAC Buff



Van két pirosító, aminek ugyanaz a neve, a színük viszont még csak köszönő viszonyban sincs egymással. A történet 2011.06.06-án kezdődött, amikor is hosszas keresgélést és utánajárást követően megrendeltem az első MAC pirosítómat az eBay-ről, kayd684-tól. A rengeteg high end termék és a 99%-os értékelés elég meggyőző volt számomra, ezért 10 fontért le is csaptam a Buff nevű pirosítóra, ami szuper gyorsasággal, 4 nap alatt megérkezett Nagy-Britanniából. A csodás szín, az extra tartósság és az elképesztő pigmentáltság miatt egyből beleszerettem ebben a kis gyönyörűségbe, és innentől kezdve az örök kedvencem lett. Aztán egyszer sikerült úgy leejtenem, hogy darabokra tört, de nem estem kétségbe, úgy voltam vele, majd egy kis alkohollal megjavítom. Ekkor jött a képbe húgom, aki rejtélyes módon leverte a javításra váró pirosítót és ezzel tulajdonképpen meghiúsította a DIY projektemet. Ezért legutóbb, amikor Budapesten jártam, beugrottam a Westend-ben lévő MAC-be és egyből kértem a Buff-ból egy refill pan-t. Már amikor napfényben megláttam a pan-t, gyanús volt, hogy mintha nem ilyen színre emlékeznék, aztán itthon kiderült, hogy tényleg nem ugyanaz a kettő.





A bal oldali a MAC-ből, a jobb oldali pedig az aBay-ről van. Az utolsó két képen egyértelműen látszik, hogy az eBay-es jóval barnásabb. Azt nem hiszem, hogy, mint ahogyan néhány Catrice szemhéjpúdernél, itt is megváltoztatták volna a színt, úgyhogy csak arra tudok gondolni, hogy a 3 éve hőn szeretett pirosítóm bizony hamisítvány. Igazából teljes mértékben meg voltam elégedve vele, irritációt sem váltott ki nálam, tényleg nagyon szerettem, de ez így most elég nagy csalódás... hogy 10 fontot kiadtam egy hamisítványért. Úgy látszik, hogy a majd' 100%-os pozitív visszajelzés sem garancia semmire.


Bal oldali eBay-ről, jobb oldali MAC-ből


Én minden esetre tanultam az esetből, nem hiszem, hogy még egyszer rendelek eBay-ről drágább kozmetikumot. Főleg nem kayd684-től 


Ti jártatok már úgy, hogy egy drágább termékről utólag kiderült, hogy nem eredeti?

Címkék: , , , ,

7 megjegyzés:

Időpont: 2013. augusztus 1. 11:20 , Blogger djkaty írta...

Nekem jobban tetszik a régebbi színe, kár, hogy hamis volt. Egyébként nem is értem, miért nem lehet normálisan rendelni MAC-et, én pl. nem járok mindennap a boltjaik közelében, így jól jönne az online rendelés...

 
Időpont: 2013. augusztus 1. 13:44 , Anonymous Névtelen írta...

Nem lehet hogy 2 éve ugyanazzal a névvel egy más szint illettek? Csak mert több márkánál is látom (pl Essence), hogy néha azonos névvel kicsit más szint ad ki.

 
Időpont: 2013. augusztus 1. 21:32 , Anonymous Névtelen írta...

Nekem a refill színe tetszik jobban. :-)

 
Időpont: 2013. augusztus 3. 10:31 , Blogger Viki írta...

@djkaty: Ezt az online vásárlási lehetőséget én is sajnálom. A tesminked.hu-tól ugyan lehet rendelni MAC cuccokat, de ott azért közel sincs minden termékből. :/

@fairyland: Nem tudom, én nem hinném, hogy egy ilyen nagy márka ezt csinálná. Szerintem ha ők új színt vezetnek be, annak tuti új nevet is adnak.

@Ninijam: Nekem végül is mind a kettő tetszik, azt egyelőre még nem sikerült eldöntenem, hogy melyik jobban... talán a refill egy picivel jobban bejön :D

 
Időpont: 2013. augusztus 4. 12:01 , Blogger dyna írta...

ez is alátámasztja, h jobban teszem, h én márkás dolgokat sosem merem ebayről rendelni... :/ :)

 
Időpont: 2013. október 9. 14:23 , Blogger Zsuzska írta...

szia!
Ez azért érdekes, mert én itthon vettem a mac-ben ugyanezt a pirosítót, de a rendes tégelyest, nem utántöltőt és nekem olyan színe van, mint amit e-bayről rendeltél és akkoriban vehettem én is. Úgyhogy simán lehet, hogy más lett a szín. Én úgy látom, hogy a te utántöltődnek rózsaszínes a fénye az e-bayesnek barnás. Az enyém is barnás, ugyanolyan. Megnéztem a hátulját és minden ugyanaz, úgyhogy ez szerintem nem hamis.

 
Időpont: 2013. október 9. 14:25 , Blogger Zsuzska írta...

még az előzőhöz írnám:): sőt, ennek az utántöltőnek, amit vettél teljesen olyan a színe mint a cubic nevű mac pirosítónak.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal