2013. augusztus 29., csütörtök

Back to school - Divatos füzetek


Egy korábbi posztban már említettem Nektek, hogy mennyire rajongok a különböző írószerekért, füzetekért, papírokért és, hogy legalább olyan szívesen bóklászom az üzletek papír-írószer részlegén, mint a drogériákban. Nekem sokat számít, hogy a füzet, amibe írok, szép legyen, és mivel a boltokban általában jóval drágábban adják a csini fedlaposokat, már évek óta magamnak készítem el őket. 

Ha kíváncsiak vagytok, idén milyen füzetekkel vágok neki a sulinak, kattintsatok a tovább olvasom-ra.

Számtalan módszert kipróbáltam már a jegyzetelésre, volt, hogy minden tantárgyat külön füzetben vezettem, volt, amikor csak sima fénymásolópapírra írtam mindent és mappákban gyűjtöttem az órai anyagokat, de egyik sem jött be igazán. Vagy túl sok cuccot kellett magammal cipelnem, vagy túl macerás volt az egész, úgyhogy tavaly úgy döntöttem, egyetlen egy füzetbe fogok írni mindent. Így mindig ott volt nálam minden, ami kellett, mégsem szakadtam bele a cipekedésbe, és végre kihasználhattam a rengeteg színes filcemet is, ugyanis ezekkel különböztettem meg az egyes tantárgyakat. Mivel ez a "módszer" bejött, idén is ennél maradok, úgyhogy már elő is készítettem 2 füzetet, szerintem ezekkel simán kihúzom ezt a félévet.


Az egész művelet egyáltalán nem eszközigényes, hiszen csak egy olcsó füzet, egy olló, ragasztó {én kétoldalút használtam, szerintem ez a legjobb, mert ettől nem hullámosodik fel a papír} és egy magazin kell hozzá. Én egy tavalyi, Glamour-hoz csomagolt, Mango katalógust használtam hozzá, de bármilyen újság megteszi, amiben találsz Neked tetsző képeket. 


Először is, mivel nem szerettem volna hogy a nagy kékség látszódjon a "poszterek" hátterében, megfordítottam a lapokat, így már a fehér oldalukra tudtam dolgozni. Kiválasztottam 2 képet, amit a füzet első és hátsó lapjára szerettem volna tenni, majd méretre vágtam őket.


Miután megvolt a megfelelő méret, különböző hosszúságú és vastagságú csíkokra vágtam a posztert, és a kétoldalú ragasztóval mozaikszerűen felragasztattam a darabkákat a fehér lapra. A másik füzetnél pedig csak egyszerűen a méretre vágott képet ragasztottam a fedlapra.


És ezzel el is készültek a szépséges füzetkék. Szerintem sokkal szebbek így, mint eredetileg, és tulajdonképpen egy fél órás munkával el lehet őket készíteni. Ami miatt én jobban szeretem a saját dekorálású füzeteket az az, hogy olcsóak, mutatósak, és tuti biztos lehetek abban, hogy nem jön szembe velem még egy ugyanilyen.


Nektek mennyire {volt} fontos, hogy szép füzetbe írjatok? Ti magatok dekoráljátok {dekoráltátok} a füzeteiteket, vagy inkább a boltban megveszitek {megvettétek} a drágább, de ízlésesebb darabokat?






Címkék:

5 megjegyzés:

Időpont: 2013. augusztus 29. 14:16 , Blogger Fanni írta...

Nagyon jó lett!
Uh, nekem nagyon fontos. Szeretem, ha szép füzetekbe írhatok.
Még nem volt olyan, hogy saját magam készítettem a füzetem, de most meghoztad a kedvem. Bár, ezzel elkéstem.
Mi a Tesco-ban elég drágán vettünk kalocsai mintás füzeteket. Az nem volt valami nagy szám, főleg, hogy pixeles (? vagy milyen) volt.
Jobban megéri a Te módszered. :)

 
Időpont: 2013. augusztus 29. 18:24 , Blogger M. írta...

hol vettél ilyen kétoldalú ragasztót? papír-írószerboltban? :)

 
Időpont: 2013. augusztus 30. 8:43 , Blogger Viki írta...

Fanni: Sebaj, majd legközelebb! :}

M.: Ezt ha jól emlékszem az Auchan-ban vettük, bár pont most mondta Anya, hogy Ő legutóbb már ott sem látott. De egy próbát szerintem megér az Auchan. :}

 
Időpont: 2013. augusztus 30. 9:52 , Blogger M. írta...

Köszi a gyors választ. :)

 
Időpont: 2013. szeptember 1. 12:39 , Blogger Viki írta...

Nagyon szívesen! :}

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal