2013. augusztus 19., hétfő

Back to school - Bevásárlólista


Mivel már csak két hét {nekünk 3 hét} van a sulikezdésig, úgy döntöttem készítek egy "Back to school" mini sorozatot, amiben olyan sulikezdéssel kapcsolatos témákról lesz szó, amik valamilyen formában kapcsolódnak a divathoz és a szépségápoláshoz is. Én amióta egyetemre járok, mindig nagy izgalommal várom a szeptembert, és az azt megelőző "készülődést" is, remélem, hogy ezzel a mini sorozattal nektek is sikerül hozzá meghoznom a kedveteket. Első körben egy bevásárlólistát állítottam össze azokkal a dolgokkal, amiket szerintem mindenképpen érdemes beszerezni a sulikezdésre. 

Ha kíváncsiak vagytok, én miket néztem ki magamnak ebben a szezonban, kattintsatok a Tovább olvasom-ra.

A klasszikus farmernadrág szerintem első számú alapdarab mindenki ruhatárában. Persze a szakadt és koptatott darabok is jól megférnek a hétköznapokon, de ezeket az egyszerű darabokat sokkal jobban ki lehet használni. Egy basic pólóval kombinálva hétköznapi rohangálós szettet kapunk, de egy szép blúzzal akár egy komolyabb alkalomra is felvehetőek. Az idei szezonban is rengeteg modell közül válogathatunk, a Bershkában például már 3.000 Ft-ért kapunk egy csini slim fit farmernadrágot. Balról jobbra haladva az alábbi linkekre kattintva meg tudjátok nézni az összes darabot: H&M, H&M, Zara, Stradivarius, Bershka, Bershka.


Sokan biztos unalmasnak találjátok ezeket az basic felsőket, pedig higgyétek el, sokkal klasszabb összeállításokat lehet velük készíteni, mint egy-egy túldíszített darabbal. Ezeknek is az az előnyük, hogy egyszerűségükből adódóan sokféleképpen variálhatóak. Hordhatjuk őket lazán, sportcipővel párosítva, de egy feltűnő ékszerrel máris nőcis megjelenést kölcsönöznek. A sokoldalúságuk mellett ami miatt nagyon szeretem még a basic felsőket, az az áruk, a H&M-ben például folyamatosan lehet kapni ezekből a 1.300 Ft-os pólókból és topokból. Balról jobbra haladva az alábbi linkekre kattintva meg tudjátok nézni az összes darabot: H&M, H&M, Zara, Zara, Zara, Stradivarius


Akik már régebb óta olvassák a blogot, azok biztosan nem lepődnek meg azon, hogy a blézer is felkerült a bevásárlólistámra. Szerintem ez is egy olyan ruhadarab, amiből legalább egynek mindenki szekrényében ott a helye. Az üzletekben általában 5-6 ezer forint környékén indulnak, de eBay-ről és Aliexpress-ről már jóval olcsóbban hozzá lehet jutni jó minőségű darabokhoz. A szezonvégi leárazásokon pedig, ha szerencsénk van, itthon is kifoghatunk egy-két szuper darabot, én is ilyenkor szoktam vásárolni belőlük. Balról jobbra haladva az alábbi linkekre kattintva meg tudjátok nézni az összes darabot: H&M, Zara, eBay, eBay, Aliexpress, Aliexpress.


A cipőkkel én általában úgy vagyok, hogy időnként rám tör, hogy én bizony mostantól magassarkúban fogok járni. Heteken keresztül kutatom a tökéletes darabot, miután felpróbálom és több kör után is kényelmesnek tűnik, megveszem. Majd másnap, amikor venném fel, kiderül, hogy kicsi/nagy, összenyomja a lábujjaimat és egyébként is lehetetlenség benne közlekedni. Ilyenkor aztán előveszem a jól bejáratott kis balerinámat és megy minden úgy, mint a cipővásárlás előtt. Ha már itt tartunk, a H&M balerináit imádom, és előszeretettel tudom ajánlani mindenkinek, mert egész sok színben kaphatóak, szuper az áruk és még tartósak is. Én legalábbis 2 évig hordtam az előzőt, és tuti, hogy idén is tőlük fogok választani. A balerinacipők mellett egyébként elég sok helyen lehet most kapni wedge sneaker-t és motoroscsizmát is, na meg persze az ilyenkor szokásos ék- és lapostalpú bokacsizma sem marad ki a sorból. Balról jobbra haladva az alábbi linkekre kattintva meg tudjátok nézni az összes darabot:  H&M, H&MH&M, Bershka, Bershka, H&M.


Azt hiszem az iskolakezdés az egyik lehető legjobb indok a táskavásárlásra, úgyhogy én már csak emiatt is várom a szeptembert. Idén nagyon sok szép darabot találtam az üzletek weboldalain, a klasszikus feketétől kezdve a barnán át a fehérig. És persze nemcsak színekben gazdag az idei kollekció, hanem fazonokban is. Az árakban itt is elég nagy különbségek vannak, itthon nagyjából 5 ezer forinttól indulnak a nagyobb, pakolós táskák, amiket suliba is nyugodtan magunkkal tudunk vinni, de Aliexpress-en már nagyjából feleannyiért találunk különleges darabokat. Balról jobbra haladva az alábbi linkekre kattintva meg tudjátok nézni az összes darabot: H&M, H&M, Zara, Bershka, CCC, Aliexpress.


Nem tudom, Ti, hogy vagytok vele, de a szemüvegvásárlást én mindig őszre időzítem. Ez is valahogy úgy működik, mint a táska, a sulikezdés egy jó indok egy új darab beszerzésére. Én tavaly szeptemberben csináltattam magamnak legutóbb, és emlékszem, hogy nagyon nehezen lett meg a megfelelő darab, ami jól is állt és az ára is elfogadható volt. Mivel én nem hordom rendszeresen {csak suliban, tévézéshez, meg ha este közlekedek} egy egyszerű fekete noname keretet választottam a legegyszerűbb lencsével és ezért is 12 ezer forintot fizettem. Legközelebb ha megint időszerű lesz a vásárlás, biztos, hogy a Firmoo-tól fogok választani, mert a legtöbb szemüvegnél náluk csak a postaköltséget kell kifizetni, ami ha jó emlékszem olyan 4 ezer forint körül van és ha nem vagyunk elégedettek a kapott darabbal, visszatérítik az árát. A választék elég széles, én már most nagy dilemmában vagyok, hogy melyik lenne a legjobb, mert az első matt fekete keretes, a 3. piros és az 5. színátmenetes is nagyon tetszik. Balról jobbra haladva az alábbi linkekre kattintva meg tudjátok nézni az összes darabot: Firmoo, Firmoo, Firmoo, Firmoo, Firmoo, Firmoo


Ti is olyan nagy izgalommal várjátok/vártátok az iskolakezdést mint én? Miket szoktatok ilyenkor beszerezni?


Címkék: , , , , , , ,

5 megjegyzés:

Időpont: 2013. augusztus 19. 13:11 , Blogger SophiEl írta...

Bár a sulikezdés engem már nem érint, sok hasznos ötlet volt ebben a bejegyzésben, köszi! :)

 
Időpont: 2013. augusztus 19. 15:35 , Blogger Szami írta...

Hűha, nagyon szuper ez a bejegyzés. A középső H&M farmerm és a jobb alsó Stradivarius felső nagyon tetszik. A cipőknél dobbant most a legnagyobbat a szívem :) Nekem egy farmerre, egy műbőr dzsekire, 1-2 basic kardigánra és egy jóféle bokacsizmára és/vagy hi-top cipőre lenne égető szükségem. Nyáron szerencsére a leárazások kezdetén fel tudtam tankolni basic felsőkből :)

 
Időpont: 2013. augusztus 19. 21:10 , Blogger hkorinna írta...

Igaz, hogy a sulikezdés már engem sem érint, de a farmervásárláshoz szuper tippeket adtál, köszi! Azt hiszem, ideje lesz szétnéznem a H&M-ben és a Bershka-ban! *.*

 
Időpont: 2013. augusztus 20. 8:21 , Blogger Viki írta...

SophiEl: Örülök, hogy azért így is találtál benne hasznos ötletet. :-)

Szami: Köszi Szami. :-) Nekem igazából semmire sincs égető szükségem, talán csak egy fekete balerinára, mert az előzőt már teljesen széthordtam.

hkorinna: Ennek nagyon örülök. :-) Ezeken a Bershka nadrágokon egyébként tökre meglepődtem, mert sosem találtam még náluk ilyen jó árban nadrágot.

 
Időpont: 2013. augusztus 21. 13:17 , Blogger Unknown írta...

Minden sornál hevesen bólogattam. :) Szuper kis összeállítást csináltál, benne van ami csak kell, habár már én sem vagyok érintett a sulikezdésben. :( Ami nálam saját kihívás volt, hogy őszre válogassak a nyári leárazásokról, párat sikerült is. :D A basic felsőkből az elsőt ( vagy nagyon hasonlót) pont tavaly télen vettem, imádom, télen nyáron jól jön. A sárga ebayes blézert megrendeltem még tavasszal, szintén mindenkinek csak ajánlani tudom, teljesen olyan élőben is mint a képen!! :) Cipőből pedig a bal alsó Bershkához hasonlót vettem tél végén a Reservedben, nagyon szeretem, mert telitalpú, könnyű benne menni. Azt hiszem idén ősszel nem is veszek semmit :D ( na jó azt nem bírnám megállni hehe :$ )

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal