2012. december 20., csütörtök

Körömerősítő projekt - START


Korábban említettem már nektek, hogy mostanában nagyon elvékonyodtak a körmeim, szinte papírlap vékonyságúak lettek, folyamatosan beszakadtak, letörtek, lemezesen váltak fel, szóval jól összejött minden. Igazából azelőtt se voltak valami hú de vastag körmeim, de a 1,5 - 2 hónappal ezelőtti helyzet eléggé elkeserített, ezért úgy döntöttem, hogy körömerősítő projektbe kezdek. Rengeteg cikket és véleményt olvastam a témában, amik alapján sikerült összeválogatnom azokat a termékeket, amik remélhetőleg segíteni fognak a problémámon.




"Szabályok", használt termékek:

1. Körömlakk mentes övezet
A projekt ideje alatt nincs körömlakkozás, még színtelen, vagy erősítő lakk sem. Van itthon néhány erősítő lakkom, illetve gondolkodtam azon is, hogy beszerzem a Rimmel nail rescue lakkját, mert nagyon sok jót olvastam róla, aztán végül mégsem tettem. Azért döntöttem úgy, hogy kihagyom a projektből az erősítő lakkot is, mert belegondoltam, hogy a lakk tulajdonképpen egy védőréteget képez a köröm felületén, és mint egy páncél, megakadályozza, hogy az ápoló/erősítő anyagok a körmömbe jussanak. Tulajdonképpen feleslegesen használnám a többi terméket, mert azok nem tudnák kifejteni a hatásukat, így a körömerősítő (és mindenféle egyéb) lakkot kizártam a programból.


2. Folyadékfogyasztás
Sajnos én is azok táborát erősítem, akik nem igazán figyelnek oda a megfelelő folyadékfogyasztásra. Tudom, hogy naponta  legalább 1,5 - 2 liter folyadékot kellene innom, de ha tudatosan nem "kényszerítem" magam az ivásra, akkor maximum fél liter csúszik le egy nap. Éppen ezért (és nem feltétlenül csak a körömerősítés miatt) elhatároztam, hogy jobban odafigyelek a folyadékfogyasztásra. Azért, hogy elviselhető legyen az átállás, a telefonomon óránként jelez az emlékeztető, amikor is 2 dl folyadékot meg kell innom. Így azért annyira nem vészes, remélhetőleg 1-2 hónap múlva már telefon nélkül is menni fog a dolog.


3. Vitaminok
Mivel számos körömprobléma vitaminhiányból ered, úgy döntöttem, hogy ezen a téren is ráerősítek a dolgokra. A legtöbb helyen a körmök elvékonyodásáért a cink, a C-vitamin, a B-vitamin, a kalcium és a szelén hiányát említették, ezért olyan multivitamint kerestem, amiben ezek többsége megtalálható. Hosszas nézelődés után végül 2 vitamint választottam, az egyik az 1x1 Multivitamin + szelén, a másik pedig a Dr. Chen patika Hair Revall névre hallgató készítménye.
A 30 db-os 1x1 multivitamin nagyon olcsó, ha jól emlékszem 300 Ft-ért vettem a DM-ben akciósan, teljes áron pedig nagyjából 450 Ft lehet. Ezt leginkább a szelén miatt vettem meg, ahogy összehasonlítottam a többi szelén tartalmú készítménnyel, hatóanyag tartalom alapján ez érte meg a legjobban.
A 40 db-os Dr Chen féle kapszulát konkrétan haj-, bőr-, és körömerősítőként árulják, ezt szintén akciósan vettem a Rossmanban, 1.500 Ft-ért, a teljes ára olyan 1.800 Ft körül mozog, és ez több, mint egy hónapig elég. Nem tudom, hogy a vitaminok milyen mértékben fognak hozzájárulni a végeredményhez, minden esetre a vitaminpótlás mindenképpen jót fog tenni, főleg így télen.


4. Alverde sárgabarackos körömápoló krém
Ezt a körömápolót még az őszi Glamour-napokon vettem az 50%-os Alverde kuponnal. Amikor megláttam az újságban a kupont, egyből tudtam, hogy erre fogom felhasználni, ugyanis előtte elolvastam róla jó néhány véleményt, és már nagyon ki akartam próbálni. Nagyjából 2 hónapja használom rendszeresen, eleinte naponta többször is bekenegettem vele a körmeimet, mostanában már csak lefekvés előtt használom. Ami ennyi idő alatt kiderül róla, hogy isteni barackos illata van, szuperül ápolja a bőrt, és nagyon jól kezeli a hámlást is. Velem egy párszor előfordult már, hogy az ujjbegyeim elkezdtek hámlani, ez a krém 2 nap alatt teljesen helyre hozta őket. A 15 ml-es kiszerelés teljes ára olyan 1.300 Ft körül volt, ha jól tudom, most már csak a kisebb (talán 5 ml-es) tubusos verzió kapható, ami higiéniai szempontból mindenképpen előnyösebb. Nem tudom pontosan, hogy mennyibe kerül az új változat, de abban biztos vagyok, hogy a mérettel arányosan csökkent az ára is.


5. Alverde körömerősítő szérum
Miután a körömápoló krémet egyre többet használtam, és egyre jobban megszerettem, szétnéztem az Alverde standjánál, hogy milyen csodákat lehet még kapni náluk. Így bukkantam rá erre a körömerősítő szérumra, ami Krémmánián csupa ötös értékelést kapott. Nem hezitáltam sokat a vásárlással, és így, több mint egy hónap távlatából sem bántam meg egy pillanatra sem. A használata nagyon egyszerű, csak be kell kenni vele a körmöket, mint egy sima lakkal, aztán megvárni, amíg nagyjából beszívódik, végül pedig a maradékot bele kell masszírozni a körmökbe. Én naponta általában négyszer- ötször használom, és ennyi idő alatt nagyjából az 1/3-a fogyott el. Az ára olyan 1.200 Ft körül van, és egyelőre azt tudom mondani, hogy minden fillért megér. Habár még ebben az üvegben is bőven van, gondolkodom egy második beszerzésén is, jó lesz tartalékba, ha esetleg kivonnák a forgalomból. (Mert tudjuk, hogy ami jó, az előbb- utóbb erre a sorsra jut).


6. Avon Planet spa - Afrikai shea vajas kéz- és körömápoló
Már nem emlékszem pontosan, hogy melyik katalógusban szúrtam ki ezt a kézkrémet, éppen akcióban volt egy könyök- és lábkrémmel (?) valamint egy arcmaszkkal, és a 3 termékért összesen 1.500 Ft-ot fizettem. Sok mindent nem tudok egyelőre mondani róla, mert még csak egy hete használom. Általában esténként szoktam vele bekenni a kezeimet, lefekvés előtt. Az első benyomások alapján egész jónak tűnik, könnyen beszívódik és egyáltalán nem hagy maga után ragacsos érzést. Az illatával egyelőre még barátkozom, nekem ugyanis kicsit sok ez az égetett cukros, édeskék, kicsit mű illat. Nem mondanám, hogy rossz, inkább csak fura. A leírás szerint megnyugtatja a száraz, durva bőrt, és lágyítja a körömágybőrt, hát reméljük, hogy tényleg így lesz.


+1. P. Shine japán manikűr szett
A téli kívánságlistám élén szerepelt ez a termék, azóta viszont erősen elgondolkodtam azon, hogy biztosan szükségem van-e rá. Nem mondtam még le róla teljesen, inkább csak talonba tettem egy időre. Ha sikerül a fent leírt termékekkel rendbe hozni a körmeimet, akkor nem fogom beszerezni (egy darabig legalábbis biztosan nem), persze, ha véletlenül rám szakadna a Nemzeti Bank, akkor gondolkodás nélkül megvenném. :D


Nos, ezek az én "játékszabályaim" a projektre vonatkozóan, remélem, hogy 1-2-3 hónap alatt teljesen rendbe tudom hozni a körmeimet, és megint használhatom a szebbnél- szebb körömlakkjaimat.



Próbáltátok már ezeket a termékeket? Ti milyen körömerősító módszerekre esküsztök? 



Címkék: , , , ,

16 megjegyzés:

Időpont: 2012. december 21. 8:45 , Blogger Viki Esztergályos írta...

Az Alverde körmös cuccokat már én is néztem, lehet be is szerzem. Én mostanság shea vajjal kenegetem a kezem, körmöm, az is nagyon jó!

Amit írtál, hogy ami jó, azt vszínű kivonják, hát ez sajna tényleg van. :S
A kedvenc arctisztítóm, sehol, de sehol nem találom már, kiírva sincs. Az Alverde tengeri algás lemosóját használtam már vagy 2 éve, és imádtam. :'(

Tudom, hogy nem ide való, de Te mit használsz? Ötletem sincs mivel helyettesítsem az Alverdét. :/

 
Időpont: 2012. december 21. 9:27 , Blogger Dii írta...

Nem tudom, milyen típusú a bőröd, de nekem az iszapos Alverde nagyon bejött (a tonikot használom) :)

 
Időpont: 2012. december 21. 9:30 , Blogger Dii írta...

Renélem, azért már javult valamicskét a helyzet a körmeiddel :) Ez az 1x1 multivitamin felkeltette az érdeklődésem, mert télen egyre kevesebb vitamin jut be a szervezetembe, alig eszek gyümölcsöt ilyenkor.. és bár nem vagyok oda az ilyen vitaminokért, néha jól jönne egy kis plusz. A folyafékfogyasztásnál nem próbáltál meg teát inni? Nekem az folyamatosan csúszik magától, így nem is kell odafigyelnem, hogy eleget igyak. De ez a telefonos módszer nagyon aranyos :D

 
Időpont: 2012. december 21. 9:41 , Blogger Viki Esztergályos írta...

Kombinált a bőröm. Egyébként nézegettem az iszaposat, de nem mertem megvenni. Utánanézek, köszi! :)

 
Időpont: 2012. december 21. 13:32 , Blogger Barta Veronika írta...

Drukkolok, és kíváncsi leszek, milyen eredményeket érsz el. :)
Sajnos folyadék fogyasztás terén ugyan így vagyok én is, főleg télen. :/

 
Időpont: 2012. december 21. 17:13 , Blogger Viktória (shake it up) írta...

Érdemes odafigyelni,mert a Rossmannban tényleg valami 1800 a Dr. Chen a DM-ben pedig 2200 körül mozog ha jól emlékszem. Amúgy én szedem a Chent,de még nincs egy hónapja, de mindig szedek valamit. :D

 
Időpont: 2012. december 21. 19:08 , Anonymous Névtelen írta...

A japán manikür szett mindent megèr!Tâplál,erösit ès gyönyörü lesz a köröm,èn csak tudom,mert nekem nagyon tré volt,most pedig olyan szép,mintha müköröm lenne.

 
Időpont: 2012. december 22. 11:36 , Blogger Viki írta...

Nekem szintén kombinált a bőröm, és egy ideje már a Clinique 3 lépéses szettjét használom. Igaz, már korántsem olyan szuper, mint amilyen eleinte volt, lehet, hogy ideje lenne valami újat keresnem.

 
Időpont: 2012. december 22. 11:39 , Blogger Viki írta...

Én sem vagyok amúgy a vitamintabletták híve, de most adok nekik egy esélyt. :) Iszok teát is, csak azzal az a gond, hogy nagyon sok cukrot teszek bele, az meg nem a legjobb, főleg így télen, amikor alig mozgok valamit. :D

 
Időpont: 2012. december 22. 11:40 , Blogger Viki írta...

Már most sokkal jobb a helyzet, mint 1 hónappal ezelőtt, de remélem, hogy azért lehet ezt még fokozni. :D

 
Időpont: 2012. december 22. 11:41 , Blogger Viki írta...

Hát kíváncsi leszek, hogy lesz-e valami észrevehető változás. Ha más nem, legalább a vitaminpótlás meglesz. :)

 
Időpont: 2012. december 22. 11:42 , Blogger Viki írta...

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatodat, most megint kezdek hajlani afelé, hogy szükségem van rá. :D

 
Időpont: 2012. december 22. 20:48 , Blogger hkorinna írta...

A Dr. Chen vitamint én is szedem a hajamra, arra nagyon bevált! :) Most felcsigáztál ezzel az Alverde körömerősítő szérummal! :)

 
Időpont: 2013. január 8. 14:31 , Blogger Viki írta...

Tényleg nagyon jó az Alverde körömerősítő széruma, én már be is szereztem belőle a 2. üveggel. :)

 
Időpont: 2013. november 11. 16:29 , Blogger Vivien írta...

Körmön át nem szívódik be semmi, szóval az tulajdonképpen mindegy, hogy mennyit lakkozik az ember. Urbán legend + anya ezzel riogatott, mikor alsóban elkezdtem lakkozni a körmöm. Múlt hónapban olvastam erről...
A vitamin a lényeg, én is azzal erősítettem meg a karmaimat (+ hajamat), sok sikert kívánok! :)

 
Időpont: 2021. május 10. 15:50 , Anonymous Fejmasszírozó írta...

Én most a géllakkozás miatt szenvedek a körmeimmel. Gyanítom, hogy nem tesz neki jót, hogy a körmös lereszeli a géllakkot, meg a körmöm felső rétegét is. Annyira elvékonyodott a körmöm, hogy most egyáltalán nem lakkozok és próbálom helyrehozni.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal