2012. július 12., csütörtök

Díjat kaptam IV.

Az elmúlt néhány hétben ismét díjesőben úsztak blogok, és én sem maradtam ki a jóból. Djkaty, NóraPetrus, Sucika (Anya) és Vivó is gondoltak rám a Liebster Award továbbadásakor, ezúton is köszönöm Lányok! :)
Ez a díj a szabályokban picit eltér a korábban kapottaktól, nézzük, hogy miben:
 - Mindenkinek 11 dolgot kell mondania magáról
 - A jelölő minden kérdésére válaszolni kell
 - 11 kérdést kell feltenni a jelölteknek
 - 11 embert meg kell jelölni és linkelni
 - Nincs visszaadás/visszajelölés

11 dolog rólam:
1. Nagyon nehezen barátkozok, ha elmegyek egy idegen társaságba, van, hogy az egész estét szótlanul végigülöm (bár szerencsére már egyre ritkábban fordul ilyen elő :D ).
2. Egy idegesítő tulajdonságom, hogy szeretem halogatni a dolgokat, még a legapróbbakat is.
3. Szeptemberbe leszek 23 éves, de mindenki nagyjából 18-nak saccol.
4. A húgom másfél évvel fiatalabb nálam, de mindenki határozottan meg van róla győződve, hogy Ő az idősebb kettőnk közül.
5. Imádom a vizet, viszont folyamatosan visszatérő rémálmaim vannak vele.
6. Nagyon érdekelnek az ezoterikus dolgok, régebben sokat foglalkoztam ezzel, utánaolvasgattam a dolgoknak rendesen, mostanra viszont már valamivel alábbhagyott a lelkesedésem.
7. Ha választhatnék, hogy milyen állat legyek, akkor tuti delfin lennék.
8. Utálom, ha valaki kérdezés nélkül veszi el a cuccaimat, és utána még nekem kell menni kuncsorogni, hogy visszaadja.
9. Nem szeretek senkitől kölcsön kérni semmit sem, inkább spórolok és megveszem magamnak az adott dolgot. 
10. Odafigyelek arra, hogy mire mennyit költök, a gépen folyamatosan vezetem egy excell táblában a bevételeimet és a kiadásaimat, így minden hónap végén agyérgörcsöt kapok, amikor meglátom a végösszeget. :D
11. Utálom a Bud Spencer, Terecnce Hill, Chuck Norris, Jackie Chan, Poirot filmeket. Ha bottal vernének se tudnék ezek közül egyet sem végignézni, mert egyszerűen idegesítenek. 


djkaty kérdései:
1. Mi az az étel, amit mindig meg tudnál enni?
Azt hiszem egy sajtburgert bármikor meg tudnék enni. :D
2. Kedvenc üdítőd?
Rostos őszibaracklé
3. Mi az a hétköznapi teendő, amit sokszor halogatsz?
Háh, még jó, hogy ezt pont említettem feljebb. Szóval, amit a leggyakrabban halogatok... a szemetes kivitele.
4. Mi az, amit már évek óta halogatsz?
Középiskolában tanultam angolul, viszont mivel a német volt a fő nyelvem a főiskolán abbamaradt az angol és csak a németre koncentráltam. Kb. a középiskola óta minden nyáron elhatározom, hogy na majd most megtanulok végre rendesen angolul... de eddig mindig megmaradt terv szinten az egész. Talán majd most. :D
5. Nagy álmod, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani?
Nagyon szeretek utazni (autóval, busszal, vonattal, bárhogy... repülőn még nem ültem), viszont az országhatáron túl még nem nagyon jártam. Nagy vágyam, hogy egyszer körbeutazzam a Földet.
6. Álomnyaralásod helye?
Ezen még sosem gondolkodtam. A nyaralásaim eddig kimerültek a Balatonban, ami tökéletesen kielégítette minden vágyam. Azért valami szép fehér homokos tengerparton szívesen süttetném a hasam. :)
7. Kedvenc plüssállatod története?
Nekem ilyen nincs. Van néhány plüssállatom, amiket a barátomtól kaptam, viszont egyiknek sincs olyan hű de nagy sztorija, viszont van egy vicces (lehet, hogy csak számomra az) történetem egy korábbi barátom plüssajándékával kapcsolatban. Amikor vele "jártam" kb. 15 éves lehettem, és ha jól emlékszem nagyjából 2x találkoztunk, a fél év (!) alatt. A Télapóra szánt ajándékát sem ő maga adta át, hanem "felbérelte" a postást, hogy öltözzön be Mikulásnak, és hozza fel ő a csomagot. Elég vicces volt, amikor este 10 körül beállított "Pisti postás" (hatalmas göndör hajzuhataggal) és térdig sáros gumicsizmával végigszántott a lakáson. Anya haja kb. az égnek állt, amikor meglátta, hogy a szőnyeg úszik a sártól. Azóta ha látjuk "Pisti postást" ez a sztori mindig előkerül.
8. Mi az, amit szenvedélyesen gyűjtesz?
Egyértelműen a körömlakkok. :D
9. Kedvenc stresszűző tevékenységed?
Üvöltök mindenkivel és csapkodok. (Bár ilyen ritkán fordul elő).
10. Kedvenc édesség?
Chips... bármilyen mennyiségben jöhet, bármikor.
11. Hol laknál, ha bármilyen helyet választhatnál?
Még ezen sem gondolkodtam el igazán, de az biztos, hogy valamelyik nagyváros lenne az.


Nóra kérdései:
1. A családtagjaid hogyan viszonyulnak a blogolásodhoz?
Ez érdekes kérdés, a közeli családban (Apa, Anya, Hugi, a barátom) mindenki tud róla, viszont egyedül Anya követi a blogot, meg nagy ritkán a Húgom szokott beleolvasgatni. A barátom úgy tekint rá, hogy "oké, de engem nem érdekel", Apa meg szerintem azt sem tudja, hogy mit is csinálok pontosan. :D
2. Letelepednél külföldön?
Igen. Egyelőre tervben van, hogy ha végzünk itthon a sulival, akkor a barátommal kiköltözünk. Persze nem életünk végéig szeretnénk, de ki tudja mi fog kisülni belőle. 
3. Gyűjtesz valamit?
A körömlakkokat.
4. Moziban szeretsz filmet nézni vagy otthon?
Szeretek moziba járni, ha tehetném minden héten elmennék, viszont 1) tőlünk 30 km-re van a legközelebbi mozi, 2) elég drága mulatság utazással, kajával, mozijeggyel együtt, úgyhogy inkább otthon szoktunk filmezni. 
5. Melyiket vallod: házasság vagy élettársi kapcsolat?
Nincs semmi bajom azokkal, akik élettársi kapcsolatban élnek, hiszen tulajdonképpen csak egy papír különbözteti meg a kettőt egymástól, viszont én mindenképpen szeretném majd feleségként leélni az életem. Szerintem van abban valami különleges, valami plusz, ami az élettársi viszonyban nincs. 
6. Ha van testvéred, milyen a hozzá fűződő viszonyod?
Érdekes kérdés. Ahogyan már korábban is írtam, van egy másfél évvel fiatalabb Húgom, aki teljesen az ellentétem mindenben. Rendetlen, lusta, és vannak olyan dolgai, amikkel folyamatosan kiakaszt (pl. kérdezés nélkül veszi el a cuccaimat, holott ő 1-2 számmal nagyobbat hord mindenből). Ezek miatt rengeteget szoktunk veszekedni, pontosabban inkább én veszekszek vele, de úgy gondolom, ha szükségünk van egymásra, akkor simán félre tudjuk tenni ezeket a nézeteltéréseket, és kérés nélkül segítünk a másiknak.
7. Vettél már meg azért valamit, mert mert olvastál róla egy jó tesztet egy blogon?
Több ilyen dolog is van, pl. a MAC Blot púder, a legutóbbi ilyen a Maybelline Color Tattoo volt. 
8. Hány évesen szülnél legkésőbb gyereket?
Hát ha egy mód van rá, nem nagyon szeretném 30-35-nél tovább húzni a dolgot. Van egy családbarát, akik 40 felett vállaltak babát, és olyan fura belegondolni, hogy 60 évesek lesznek, mire a gyerek érettségizni fog, ez nekem kicsit fura, úgyhogy eddig semmiképpen nem szeretném kitolni a szülést. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle. :D
9. Ferrero Rocher vagy Raffaello?
Egyértelműen Raffaello. :)
10. Van kedven magazinod?
Elle, mert abban szerintem elég színvonalas, sokrétű írások vannak.
11. Online vagy élőben szeretsz jobban vásárolni?
Ruhát, táskát leginkább élőben, kiegészítők, apróságok, kütyük jöhetnek online is.


Petrus kérdései:
1. Iskolába jársz, vagy dolgozol?
Jelenleg egyik sem. Júniusban leállamvizsgáztam, most pedig várom az Msc felvételi eredményét. Ha minden jól megy, szeptembertől ismét az iskolapadot koptatom még 2 évig. :)
2. Van kedvenc bloggered?
Kimondott kedvencem nincs, de ha már egyet kell választani, akkor magyarok közül Púderfelhő Andi, külföldiek közül pedig Dulce Cany azok, akiknek minden bejegyzését elolvasom.
3. Mi a kedvenc divatmárkád?
Jelenleg a H&M a kedvenc márkám, jó a minőség, pénztárcabarátak az árak és emellett, széles a kínálat. Nekem ennél nem kell több.  
4. Mi a kedvenc városod?
Debrecen, az ott eltöltött 4 év alatt teljesen a szívemhez nőtt.
5. Mész nyaralni valamerre?
A családdal tervben van egy Balatoni nyaralás.
6. Balaton vagy Velencei tó?
Egyértelműen Balaton, és azon belül is a déli part. A barátom szokott viccelődni, hogy nekem csak a déli part a Balaton, az északi mintha nem is ahhoz tartozna.
7. Van háziállatod?
Egy 3 éves Yorkshire Terrierünk van, akit Beninek (néha Malacnak) hívnak.
8. Hol szeretsz vásárolni?
H&M-ben, a fent említett okok miatt.
9. Van kedvenc ruhadarabod?
Mindig van egy aktuális kedvenc, ami gyakrabban akad a kezem közé, mint a többi ruhadarab, de ez időről- időre változik. Most egy bő, csíkos H&M póló az, amit a kedvenc turimban szereztem.
10. Van kedvenc kiegészítőd?
Ez is változó, most éppen az ezüst MK óra a favorit.
11. Mozi, vagy otthoni filmezés?
Otthoni, bővebben Nóri 4. kérdésénél.


Vivó kérdései:
1. Mi a legnagyobb álmod?
Sok álmom/célom van, de a legnagyobb talán, hogy egy boldog, harmonikus családban élhessem le az életemet azokkal akiket szeretek.
2. Fagyi vagy jégkrém?
Jégkrém
3. Mi szerettél volna lenni kiskorodban?
Óvodás koromban óvónő, iskolás koromban tanítónő szerettem volna lenni. Aztán, ahogy egyre nagyobb lettem, anya révén láttam, hogy nem kifizetődő tanítóként/tanárként dolgozni Magyarországon, úgyhogy letettem róla, és próbáltam olyan irányban továbbtanulni, amiből később meg is lehet élni, és amitől nem leszek 40 éves koromra egy idegroncs. 
4. Melyik az az étel, amit soha nem ennél meg?
Pacal... undorííító
5. A legutolsó film, amit láttál?
Tegnap néztem végig Húgommal a Twilight sorozat eddigi 4 részét, úgyhogy az utolsó film, amit láttam, az a Breaking Down. 
6. Melyik márka a kedvenced?
H&M
7. Pezsgő vagy bor?
Nem vagyok nagy alkohol kedvelő, magában egyiket sem szeretem, de ha már választani kell, akkor fehérbor almalével. 
8. Melyik az a szín, ami a legtávolabb áll tőled?
Azt hiszem a narancssárga.
9. Miért kezdtél el blogolni?
Huh... a szokásos sztori. Nagyjából 1-1,5 évvel ezelőtt bukkantam rá Dorkára, fogalmam sincs, hogy hogyan, hiszen korábban azt sem tudtam, hogy mi az a blog. Eleinte csak Őt olvastam, majd lassacskán az oldalsávjában lévő blogokra is rátaláltam. Aztán egyre jobban kezdett érdekelni a téma, szabadidőm is volt dögivel, és úgy gondoltam, hogy ez talán nekem is menne, végül január 23-án jutottam el arra a szintre, hogy akkor belevágok. Azóta a hobbimmá vált a Cheap and Chic look blog, és az egyre kevesebb szabadidőmből igyekszek a lehető legtöbbet rá fordítani. 
10. Mi volt életed legviccesebb pillanata?
Hát mindig van valami aktuális sztori, de ezek általában hamar lecsengenek, és én elég gyorsan túlteszem magam rajtuk, de pl. a djkaty 7. kérdésénél említett Pisti postásos történet benne van az első 3-ban.
11. Édesszájú vagy?
Nagyooooon. Egy kis csokinak, cukorkának sose tudok ellenállni. Bár érdekes, hogyha arról van szó, hogy "bűnözök", akkor előbb veszek chipset, mint csokit vagy cukrot. :D


Sucika kérdései:
1. Honnan ered a blogos neved?
Gok Wan - Work your wardrobe könyvében volt egy ilyen gondolat, amiben a "cheap and chic" kifejezés szerepelt, és onnan jött az ötlet. 
2. Kedvenc könyved?
Lehet, hogy ciki, de a Twilight könyvek a kedvenceim, azokat bárhol, bármikor el tudom olvasni.
3. Melyik az az ország vagy város, ahová szeretnél eljutni?

Húúú, mivel nem igazán jártam még külföldön, végtelen a listám, viszont ha csak egy úti célt választhatnék, akkor az New York lenne. 
4. Miben vagy a legjobb?
Azt, hogy miben vagyok a legjobb, talán csak a környezetem tudná a legreálisabban leírni, ahogy viszont én látom magam, szerintem elég jó emberismerő vagyok, szinte néhány pillanat alatt be tudok lőni egy-egy embert.
5. Legnagyobb siker az életben?

Egyértelműen az államvizsga.
6. Álomállás?

Nincs konkrét cég, hogy hol, milyen beosztásban dolgoznék a legszívesebben, inkább a környezet az, amivel kapcsolatban "vágyaim" vannak. Az álomállást egy olyan helyként tudnám megfogalmazni, ahol azt csinálom, amit szeretek, kellemes, barátias a légkör, és jó viszony van a kollégák között. Nem utolsó sorban pedig, amiből nemcsak, hogy meg lehet élni, de egy családot és egy egész életet lehet rá építeni. 
7. Legjobb tulajdonságod?

Könnyen tudok alkalmazkodni másokhoz, és kompromisszumképes vagyok.
8. Legrosszabb tulajdonságod?
Önbizalomhiány... bár már erősen dolgozom azon, hogy ezt leküzdjem, és a blog révén szerintem elég jól haladok e téren.
9. Mitől félsz a legjobban?
A sötétségtől.
10. Ha csak egyet kívánhatnál, mi lenne az?
Azt, hogy olyan életem legyen, amilyet "megálmodtam" magamnak.
11. Mennyire vált a blogolás az életed részévé?
Szerintem nagyon is. Amennyire csak tudom a szabadidőm nagy részét a blogra fordítom, folyamatosan agyalok, hogy mit hogyan kellene. A visszajelzések, a kedves kommentek és az olvasói tábor növekedése pedig folyamatosan ösztönöz abban, hogy még többet hozzak ki belőle. 


Nos, remélem sikerült a kérdések révén egy kicsit jobban megismernetek. Mivel már szinte mindenki megkapta ezt a díjat, én most nem adnám tovább senkinek, remélem, nem lesz belőle harag. :)

Címkék: , ,

6 megjegyzés:

Időpont: 2012. július 12. 14:05 , Blogger barbecju írta...

Szuper, hogy ennyi minden kiderült rólad a kérdések kapcsán! :) Én sem szeretem a Bud Spencer és Terecnce Hill filmeket.. valamiért a hideg kiráz tőlük :D

 
Időpont: 2012. július 12. 15:48 , Blogger djkaty írta...

Na, akkor tipp az angolhoz:
http://bookdepository.com/

Innen egy darab könyvet is rendelhetsz akár, nincs szállítási költség, ráadásul a kedvenc könyved (azaz sorozatod) elég olcsó:
http://www.bookdepository.com/Twilight-Stephenie-Meyer/9781905654406

Mondjuk annak idején nekem sikerült 3,5 euróért megszerezni, szóval lehet, hogy érdemes várni az akciókra. Én nem voltam oda értük, viszont a másik könyve nagyon tetszett:
http://www.bookdepository.com/Host-Stephenie-Meyer/9780316043045

Egyszerű nyelvezetű könyvek, tökéletes kezdés lenne, ha elolvasnád őket, ráadásul már ismered őket magyarul. :-)

 
Időpont: 2012. július 12. 16:49 , Blogger dyna írta...

Pár nap pihi miatt le vagyok maradva a bejegyzések olvasásával, de ezt mostidőben elkaptam! :)
A Bud Spencer és Terence Hill filmek nekem gyerekkorom kedvencei, akkor ezek számítottak nekem nagy durrnak, vicces is volt meg sokszor láttam, szüliem is kedvelték, viszont a Chuck Norris, Jackie Chan és Poirot filmek számomra sem szimpik.
Írtad már korábban, h az életben csendesebb típus vagy, de ezt még mindig oly nehéz elképzelnem, egyrészt ugye itt is csevegősnek tűnsz, lelkesen mesélsz és szívesen válaszolsz, illetve a pofid alapján is nyitott lányka benyomását kelted (nekem).

 
Időpont: 2012. július 14. 9:33 , Blogger Viki írta...

Akkor nem vagyok ezzel a "fóbiámmal" egyedül. :D

 
Időpont: 2012. július 14. 9:33 , Blogger Viki írta...

Ez nagyon jónak tűnik, köszönöm az ötletet. :)

 
Időpont: 2012. július 14. 9:37 , Blogger Viki írta...

Régebben én is megnéztem a B.S. + T.H. filmeket, mostanra viszont annyira idegesítenek, főleg az, hogy nem telik úgy el egy Karácsony, Húsvét, hogy ne játszanának filmet tőlük. :/

Régebben nagyon zárkózott voltam, mostanra a barátom hatására kezdek egyre nyíltabb, felszabadultabb lenni, bár anyukám még így is azt látja, hogy sokkal komolyabb vagyok, mint Ő. Így gépen keresztül azért valamennyivel bátrabb vagyok, mint "élőben" :D

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal