2012. május 18., péntek

Természetes frissítő - A termálvíz spray




A nyár közeledtével egyre inkább oda kell figyelnem az arcom ápolására, mert a kombinált - zsíros bőröm a melegben nagyon könnyen kifényesedik. Ilyenkor egyáltalán nem szoktam nappalra hidratálókrémet használni, mert az csak még jobban felgyorsítja az egész folyamatot, viszont mivel fontosnak tartom a bőröm hidratálását, valamivel muszáj pótolnom a krémezést. Sokáig keresgéltem a nekem megfelelő hidratáló terméket, mígnem ráakadtam a termálvíz spray-re.

Én ezeket még tavaly nyáron vettem a Vaterán, bőven a bolti ár alatt (a Vichy 700 Ft volt, belőle vettem 2-t is, a La Roche is nagyjából 600-700 Ft körül mozgott), és azóta a melegebb időkben szinte minden nap hű társaim voltak.




A Vichy termálvíz spray ásványi sókban és nyomelemekben gazdag, megnyugtatja az érzékeny bőrt, megerősíti természetes védekező képességét. Minden bőrtípusra használható, hiszen 100% tiszta termálvizet tartalmaz, tartósítószer és illatanyag nélkül. Jól hangzik, nem? A 150 ml-es kiszereléshez egyébként 2.090 Ft-ért lehet hozzájutni.




A La Roche termálvize természetes, felfrissítő, antioxidánsban gazdag vízpermet, amely nyugtatja és puhává teszi a bőrfelszínt. Összetételként kizárólag nagy tisztaságú, szelénben gazdag termálvíz forrásvizet tartalmaz, mely különösen gazdag nyomelemekben és ásványi sókban. A különlegesen magas szeléntartalom az, amely ennyire egyedülállóvá teszi ezt a készítmény és amelynek az erőteljes antioxidáns tulajdonságai köszönhetőek. 

A használati javaslatok között egyébként szerepel, hogy borotválkozás után fellépő bőrirritáció enyhítésére is ajánlják, ami pedig nekem különösen tetszik benne, hogy a Vichy-hez hasonlóan, ez sem tartalmaz tartósítószert. A La Roche termálvíz spray-je kétféle kiszerelésben is kapható, az 50 g-os 1.290 Ft-ba, a 150 g-os pedig 2.440 Ft-ba kerül.

Nagyjából 3-4 hónapon keresztül használtam eddig mindkettőt, és őszintén szólva, én nem sok különbséget vettem észre a két termék között. Ha becsomagolnám őket sima fehér papírba, nem tudnám megmondani, hogy éppen melyiket fújom magamra, mert mind a kettő ugyan olyan jó. 

Én többféleképpen is szoktam egyébként használni őket. Általában a reggeli és esti arctisztítás harmadik lépéseként (a mosakodás és tonizálás után) szoktam befújni velük az arcom krém helyett, így egy nagyon könnyed, üde érzetet adnak a bőrömnek. Plusz ha napközben nagyon melegem van, akkor csak egyszerűen permetezek belőlük egy keveset, és máris sokkal frissebbnek érzem magam tőlük. De ezek mellett egyébként a leégett bőrt is nagyon jól kezeli mindkettő, sőt sminkfixálásra is használhatók. Nem kell attól félni, hogy lemossák a sminket, hiszen a szórófej olyan apróra "őrli" a vízcseppeket, hogy egyáltalán nem tesznek kárt benne.

Összességében nagyon hasznosnak tartom ezeket a spray-ket, és bátran tudom ajánlani mindenkinek, hiszen tényleg sokkal elviselhetőbbé tudják tenni a melegebb napokat. A kis kiszerelésnek köszönhetően pedig még a legkisebb táskában is elférnek, úgyhogy útközben is hű társaink lehetnek. Ha nem szeretnétek költeni rá, házilag is lehet készíteni ilyen frissítőt. Egyszerűen egy üres, pumpás tetejű üvegbe beleöntötök egy minőségibb (pl. Evian) ásványvizet és már mehet is a fújkálás. 

Ti használtok hasonló frissítőket a melegebb napokon? Van valami spéci tippetek, amivel át lehet vészelni a 40 C-ot?

Címkék: , , , , ,

5 megjegyzés:

Időpont: 2012. május 18. 10:20 , Anonymous Névtelen írta...

Szió!
Hú ez nagyon jó cikk volt!!
Köszi a tippet, tuti beszerzek egyet (LRP) hasznos lehet kisebbet venni, mert belefér egy retikülbe is. :) (használja még valaki egyáltalán a retikül szót? :D)
Puszi,
egy másik Viki :)

 
Időpont: 2012. május 18. 11:00 , Blogger Viki írta...

Örülök, hogy hasznosnak találtad. :) Igen, a kis méret tényleg praktikusabb, mert az még egy kisebb táskában is simán elfér.

A retikül szóval kapcsolatban apukámnak van egy jellegzetes mondata. Tulajdonképpen egy vicc, ami valahogy így szól: A pap átsiet az úton a tömjénfüstölővel. Meglátja őt a homokos és utána cuppant: "Picinyem, kigyulladt a retikülöd...!" Nagyon viccesen elő tudja adni apukám, úgyhogy ha meghallom ezt a szót, mindig csak nevetek magamban. :D

 
Időpont: 2012. május 18. 21:51 , Blogger sucika írta...

Mi régen azt mondtuk, hogy ridikül. Szerintem félrehallottuk a retikült.

 
Időpont: 2012. május 18. 22:29 , Blogger dyna írta...

Évek óta akarok ilyen Vichy permetet venni, de idén végre fogok is! :)
A ridikül szerintem szintén terjedt az emberek között, mert vicceskedve az én anyukám és nagyszüleim is mondták. De másik Viki kérdésére reagálva: én nem szoktam retikülözni, talán azért, mert minden táskám inkább malaclopó méretű. De ha véletlenül csak az alap dolgokat viszem magammal valamelyik "kistáskámban", akkor azt így nevezem.

 
Időpont: 2012. május 20. 10:26 , Blogger Viki írta...

Ez a malaclopó nekem új, de nagyon tetszik. :D A spray-t pedig szerintem mindenképpen megéri kipróbálni, én amióta rendszeresebben használom, kb. 2 hete, sokkal simább lett a bőröm tőle.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal