2014. április 3., csütörtök

AROMAX CSIPKEBOGYÓ OLAJ


Ha egy fél évvel ezelőtt valaki megkérdezte tőlem, milyen bőrtípusom van, határozottan vágtam rá, hogy kombinált- zsíros. Folyamatosan úgy éreztem, hogy annyira fénylik az arcom az olajtól, mint egy diszkógömb és soha nem volt rajta egy négyzet-centiméternyi száraz felület sem. Aztán a bőröm úgy döntött, hogy elég volt a kombinált-zsíros létből és mostantól inkább száraz lesz, de annyira, hogy hiába kentem rá bármit is, nagyjából 5 perc után ugyan úgy húzódott, mint azelőtt. Elég sokféle kencével próbálkoztam, és eleinte úgy tűnt, a Bioderma Hydrabio lesz a megoldás, de ahogy jött a tél, már az is egyre kevesebbnek bizonyult. Aztán egyszer csak valahol szembejött velem a csipkebogyó olaj, de akkor még úgy voltam vele, hogy inkább hanyagolom a dolgot. Az igazat megvallva nekem egyből a napozóolaj jutott róla eszembe, amit egyszerűen képtelenség normálisan beledolgozni a bőrbe, és egyszerűen el sem tudtam képzelni, hogy létezik olyan olaj, amitől ne pattogna ki a bőr. Aztán egyre több helyen olvastam róla, és végül úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. Mondanom sem kell, az utóbbi hónapok legjobb vétele volt. Még csak két hete használom, de olyan szinten csodát művel(t) az arcommal, hogy az valami elképesztő.


A dobozon egy elég hosszú leírás található magáról a termékről, illetve néhány hasznos ötletet is kapunk a használatával kapcsolatban. Nekem már így első olvasására is elég jól hangzott, persze kicsit azért szeptikusan vágtam neki a használatának. Az igazat megvallva úgy voltam vele, hogy ha rendbe teszi a szárazságot, én már boldog leszek.


Maga az olaj egyébként egy 30 ml-es üvegcsében kapott helyet, ami mellé egy ilyen kis helyes pipettás adagolót kapunk. Én nappalra 2, estére pedig 4 cseppet szoktam beledolgozni az enyhén benedvesített bőrbe. Ahogy a márciusi kedvences bejegyzésben is említettem, most éppen a Balea arcfrissítő permetével szoktam használni. Miután megmosom az arcom a Bioderma Atoderm arctisztítójával, óvatosan felitatom a vizet az arcomról, majd fújok egy keveset az arcpermetből és már jöhet is az olaj. 

Állagra egyébként valamivel sűrűbb, mint egy sima napolaj, száraz arcbőrön elég nehéz lehet rendesen eldolgozni, és szerintem úgy nem is igazán tud teljesen beszívódni.

Az "illata" nekem eleinte kicsit furcsa volt, talán a napraforgó olajhoz tudnám hasonlítani, de szerencsére csak nagyon rövid ideig lehetett érezni. Mára pedig sikerült teljesen megszoknom, így már egyáltalán nem zavar.

Már valamivel több, mint két hete használom, és az arcomat olyan szépen rendbe tette, amire soha nem számítottam. Egy jó pár hónapja kisebb- nagyobb piros "foltok" jelentek meg az arcomon, főleg az orrom két oldalán, amik valami pattanásféleségre hasonlítottak, de kinyomni egyiket sem lehetett. Tulajdonképpen bármit kentem rájuk, semmitől nem múltak el. Éppen ezért meg sem fordult a fejemben, hogy pont ettől az olajtól fognak elmúlni, de mostanra szinte mindegyiktől sikerült megszabadulnom. Emellett eltűntek az apró hámló részek a hajtövemnél és végre a húzódó, feszülő érzésnek is annyi. Nagyon örülök, hogy végül félretettem az olajokkal kapcsolatos előítéleteimet és adtam egy esélyt az Aromax csipkebogyó olajának, mert tényleg fantasztikus. Én egyébként Debrecenben vásároltam a Csapó utcai Herbáriumban, a Fórummal szemben, a Roncs bár mellett 1.515 Ft-ért.


Ti próbáltátok már az Aromax csipkebogyó olaját, vagy bármilyen más arcápoló olajat? Ha igen, milyenek a tapasztalataitok velük kapcsolatban?




Címkék: , , , ,

6 megjegyzés:

Időpont: 2014. április 3. 19:10 , Anonymous Sil írta...

Jé, ez fura, hogy rá van írva, hogy zsíros, pattanásos bőrre nem jó. Az enyém (Pai Rosehip BioRegenerate Oil, amit a múltkori bejegyzésnél írtam) mindenféle bőrtípusra használható. Annak a színe is egészen sötét narancssárga, bár az nyilván attól van, hogy koncentráltabb és a csipkebogyó gyümölcshúsából kivont olaj is van benne, nemcsak a magból (magasabb a hatóanyagtartalma, de persze drágább is).

 
Időpont: 2014. április 15. 13:28 , Blogger hkorinna írta...

Húú, mióta gondolkodok már rajta, mert az elmúlt évben a simán 'csak' zsíros bőröm kombinált típusba lépett át, így T-vonalban maradt zsíros, de az orcáim állandóan hámlanak. -.- Talán megér egy próbát. :)

 
Időpont: 2014. április 15. 19:44 , Blogger Viki írta...

Nem tudom. Talán azért, hogy ha mégsem lenne jó a zsíros bőrre, akkor ne lehessen reklamálni.

 
Időpont: 2014. április 15. 19:46 , Blogger Viki írta...

Szerintem mindenképpen megér tenni vele egy próbát. Annyira az ára sem vészes, és ha netalántán mégsem válna be arcra, kézápolóként is isteni. :)

 
Időpont: 2014. október 17. 17:15 , Blogger Ingrid írta...

Én nagyon szeretem a növényi olajokat. A csipkebogyóolajat csak nemrég óta használom, de eddig nálam is szépen teljesít. :)

 
Időpont: 2017. november 22. 14:54 , Anonymous Kinga írta...

Szia, nekem az lenne a kérdésem, hogy hol tudtad megvenni? Mert elvileg drogériákban is kapható, de már körbejártam néhány dm-et és sehol sem árulják. Mi ajánlasz?

Köszi

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal