2013. szeptember 2., hétfő

Körömápolási rutinom




Akik már régebb óta követik a blogot, azok tudják, hogy tavaly év végén csináltam egy 2,5 hónapos körömerősítő projektet. Ugyanis a sok lakkozástól és lemosózástól a körmeim állapota olyan borzalmas volt, hogy muszáj volt rendbe tennem őket. Ezalatt az idő alatt, amellett, hogy egyáltalán nem lakkoztam, sokféle vitamint és erősítő kencét használtam, hogy mielőbb helyre jöjjenek. Szerencsére a 2,5 hónap meghozta a gyümölcsét, és mára szép, egészséges, erős körmeim vannak. De mivel az akkori terméklista mára kicsit átalakult, úgy gondoltam bemutatom az aktuális körömápolási rutinomat. 

1. Formázás: Az ízléses manikűrhöz szerintem elengedhetetlen a szép körömforma, éppen ezért én minden héten formára szoktam igazítani a körmeimet. Korábban egyszerűen csak levágtam őket ollóval, a projekt óta viszont kizárólag csak reszelőt használok. Egyrészt így sokkal szebb formát ki lehet alakítani, másrészt pedig sokkal gyorsabban nőnek tőle a körmeim. Néha, amikor visszanézek egy-egy tavalyi körmös posztot, csak fogom a fejem, hogy micsoda idétlen formája volt a körmeimnek, de akkor az tetszett. :D Formázáshoz egyébként az Essence 6 oldalú reszelőjét, illetve a japán manikűr szett egyik reszelőjét szoktam használni.

2. Körömlakk eltávolítás: Ez is egy fontos újítás a rutinomban, hogy egy ideje a körömlakkot szigorúan csak a formázás után mosom le. Ez azért jó, mert ilyenkor ugye még van egy plusz védőréteg a körmeimen, és így sokkal kíméletesebben tudom őket formára igazítani, másrészt pedig így sokkal szabályosabb formát ki tudok nekik alakítani. Körömlakklemosóból egyébként még nem találtam meg a kedvencemet, egy dologra ügyelek vásárláskor, mégpedig arra, hogy acetonmentes legyen. A vattakorongból viszont van kedvencem, méghozzá a Lidl saját márkás korongja, ami nemcsak, hogy olcsó, de szuper minőségű is. A fenti képen nem az szerepel egyébként, hanem egy Rossmann-os, ami nekem például azért nem jött be, mert nagyon hamar bolyhozódik. A Lidl korongjainak a széle pedig mintha perforálva lennének, így egyáltalán nem esnek szét használat közben.

3. Körömágybőr igazítás: Sokan ki szokták vágni a körömágybőrüket, mert, hogy sokkal szebben néz ki úgy, én viszont senkinek nem ajánlom, hogy házilag nekiálljon. Már csak azért sem, mert elég csúnya sérüléseket tudunk okozni magunknak, ami egyáltalán nem esztétikus. Én éppen ezért csak egyszerűen hátratolom egy fém "lapátka" segítségével. Nem szoktam előtte beáztatni a körmeimet, mert nekem sokkal nehezebb a felpuhult bőrt tologatni. 

4. Kézmosás: Minden lakklemosózás után meg szoktam mosni a kezem, illetve egy picit meg is dörzsölöm a körmeimet kefével, hogy ne maradjon rajtuk a vegyszerből. Ez csak akkor idegesítő egy kicsit, amikor nem sikerül elsőre {vagy sokadjára sem} szépen kifesteni a körmeimet. :D

5. Körömerősítés: Természetesen a projekt után sem hagytam fel teljesen a körömerősítéssel. Az Alverde koffeines széruma annyira bejött, hogy ezzel továbbra is kenegetem a körmeimet, bár már egyáltalán nem olyan intenzitással, mint a projekt ideje alatt. Mostanában minden körömfestés után szoktam csak használni, de így is teljesen jól rendben tartja a körmeimet.

6. Lakkozás: A formázás, tisztítás és erősítés után jöhet a lakkozás. Egy ideje az alaplakkot el szoktam hagyni, mert nem szeretek túl sok réteget kenni a körmeimre. És igazából normális alaplakkom sincs, úgyhogy általában 2 színes réteg + fedőlakk szokott lenni a körmeimen {bár van, amikor lusta vagyok, és a fedőlakkot is kihagyom :D}

7. Ápolás I.: Az Alverde sárgabarackos körömápolója szintén a projekt egyik nagy kedvence volt, olyannyira, hogy már be is szereztem belőle egy tartalékot. {Nemrégiben kiárusították ezeket a nagy tégelyeseket a DM-ben, mert megváltozott a kiszerelésük és a csomagolásuk is, úgyhogy akkor egy 50%-os leértékelés keretében 600 Ft környékén hoztam el az utánpótlást, ami egyébként még 15 ml volt. Most a kisebb kiszerelés kerül ugyanennyibe}. Egy régi tusecsettel szoktam bekenegetni vele minden lakkozás után a körömágyamat, illetve amikor jobban ki vannak száradva a körmeim, akkor az egész felületükre fel szoktam belőle vinni egy vékony réteget. 

8. Ápolás II.: Az Alverde barackos kréme mellett beújítottam egy új kézkrémet is, méghozzá az Yves Rochertől. Igazából spontán vásárlás volt, egyáltalán nem olvastam utána ennek a krémnek, de szerencsére elég jól sikerült beleválasztanom. Bár az "illata" nekem túlságosan erős, tipikus gyógynövényillata van, nagyon megszerettem. Esténként szoktam vele bekenegetni a kezeimet, és ami nagyon klassz, hogy gyorsan felszívódik, és nem hagy maga után ragacsos érzetet. Éppen ezért télére szerintem ez lesz az utazós kézkrémem. 

Igazából ezek azok a termékek, amiket jelenleg használok. A vitaminokat és a japán manikűr szettet teljesen elhagytam, mert azt vettem észre, hogy sokkal hamarabb elkezdenek róla pattogni a lakkok. Persze nem válok meg tőle, mert később még lehet, hogy szükségem lesz rá, de egyelőre elvagyok nélküle is. Most pedig jöjjön a kért kép a csupasz körmeimről. 





Remélem tudtam Nektek segíteni ezzel a kis összefoglalóval. Ha nektek is gyengék a körmeitek, könnyen törnek, hajolnak, vagy csak egyszerűen kíváncsiak vagytok a körömerősítő projektre itt, itt és itt olvasattok róla. Bátran merem Nektek ajánlani az ott szereplő termékeket, mert nekem nagyon szépen rendbe hozták a körmeimet 2,5 hónap alatt.



Nektek mi az, ami a legjobban bevált körömápolás terén? Használtátok már ezek közül a termékek közül valamelyiket? Ha igen, Nektek milyenek a tapasztalataitok ezekkel kapcsolatban? 






Címkék: , , , , , ,

4 megjegyzés:

Időpont: 2013. szeptember 2. 11:51 , Blogger Katie írta...

Nagyon kis szépek a körmeid! :O (Irigy arc) :)

 
Időpont: 2013. szeptember 2. 15:24 , Blogger Viki írta...

Katie: Jajj, de aranyos vagy Katie! Annak alapján, ami a körmeimmel történt én azt mondom, hogy nincs lehetetlen. Az enyémek 2,5 hónap alatt makk egészségesek és erősek lettek, és ami még jobb, hogy végre van formájuk. :D

 
Időpont: 2013. szeptember 2. 18:16 , Blogger Unknown írta...

nagyon jó bejegyzés volt :)

 
Időpont: 2013. szeptember 3. 8:27 , Blogger Viki írta...

beu smile: Köszi, örülök, hogy tetszett. :}

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal