2013. augusztus 31., szombat

Back to school - A legjobb app-ok {nem csak} sulikezdésre


Ezennel elérkeztünk a Back to School minisorozat utolsó részéhez. A mai bejegyzésben olyan androidra letöltető appokat fogok Nektek megmutatni, amik számomra nagyban megkönnyítik az egyetemi létet illetve a mindennapokat. A nevükre kattintva eljuttok a Goole play-be, ahonnan akár azonnal le tudjátok őket tölteni. 

10 + 1 kedvenc appom a Tovább olvasom után.

1. Timetable

Sokféle órarendet kipróbáltam már, de eddig ez az, ami a legjobban bejött. Egyszerű kezelni, szép és letisztult a kezelőfelülete. Igaz, hogy kell hozzá minimális angol tudás, de szerintem könnyen el lehet boldogulni vele. Az órák mellett lehet benne vezetni a házi feladatokat és a vizsgákat is, amikhez külön emlékeztetőket tudunk beállítani, hogy pl. minden vizsga előtt 10 nappal jelezzen. Ugyan így az óráknál is be lehet állítani egy emlékeztetőt, illetve még azt is, hogy tanórák alatt automatikusan némítsa el a telefont vagy a táblagépet.



Akik szeretnek tanulókártyával tanulni, azoknak ez a program kötelező. Idegennyelv tanuláshoz, definíciók elsajátításához, számviteleseknek a számlaszámok gyakorlásához is tökéletes. Sőt, mivel képes kártyákat is el lehet benne menteni, akár {rovar-, mag-, kőzet-, stb} felismerésekhez is szuper.



Egy szuper kis értelmező szótár, ami magyar, német, angol mellett számos más nyelven is tud. Nagyon egyszerű kezelni, csak beírunk egy adott szót, aminek kíváncsi vagyunk a jelentésére, és a program azonnal megmagyarázza nekünk. Sőt, nemcsak kézzel beírt szóra tudunk rákeresni, hanem akár egy tetszőleges szövegrészből kivágott szónak is meg tudjuk nézni a jelentését.



Korábban is tanultam már angolul, de mivel a német volt a fő nyelvem, ez valahogy mindig háttérbe szorult. Idén viszont szeretném végre rendesen megtanulni ezt a nyelvet is és amellett, hogy beiratkoztam egy nyelvsuliba, letöltöttem ezt az angol nyelvtan programot, ami szerintem fantasztikus. Témánként vezet minket végig a különböző nyelvtani szabályokon, szuper magyarázattal és példákkal kiegészítve. Én mindenkinek bátran tudom ajánlani, aki esetleg most kezd bele az angol nyelv tanulásába, illetve azoknak is, akik szeretnék egy kicsit felfrissíteni a már meglévő ismereteiket.



Az előzőhöz kapcsolódóan letöltöttem egy angol {+ német és francia} szótárt is a telefonomra. Ami különösen szuper benne, hogy ez egy offline szótár, nem szükséges internet hozzáférés a használatához. Van benne szófelismerő funkció is, úgyhogy nem muszáj begépelnünk a teljes szót, mert a program automatikusan felismeri. Sőt, még hangos-szótárként is működik, tehát a szavak tanulásában is nagy segítségünkre lehet.



Ez a szuper kis app abban segít nekünk, hogy tanulás/iskola/munka közben semmi ne tudja elvonni a figyelmünket az adott feladatról. Méghozzá úgy, hogy a beállított időintervallumokban letiltja azokat a programokat a telefonunkon, amiket mi előre beállítunk. Facebook-ot, Twitter-t, Gmail-t, de akár még a videólejátszót is tudjuk vele blokkolni, így tutira nem fogjuk fél percenként csekkolni, hogy posztolt-e valaki valami újdonságot az idővonalán. 



A legklasszabb ébresztő, amivel eddig találkoztam. Azoknak akik gyakran nyomják meg az 5 perc szundi gombot, különösen szuper, ugyanis ez a kis program addig nem hagyja abba az ébresztést, amíg le nem fényképezzük azt az adott dolgot, amit előre beállítottunk. A legjobb, ha mondjuk a mosdót, vagy a kávéfőzőt választjuk csekkolási pontként, mert onnan már kis valószínűséggel mászunk vissza még pár percre az ágyba. 



Ez a szuper felhő alkalmazás abban segít, hogy a fontos dokumentumaink mindig kéznél legyenek. Telefonra, táblagépre és számítógépre is telepíthető, aminek egy adott mappájába pakolt dolgainkat bárhol elérhetjuk, ahol van internet. De akár dokumentumok megosztására is alkalmas, ha például többen írtok egy beadandót, akkor nem kell mindig azzal bajlódni, hogy az utolsó javított verziót megtaláljátok valakinek a gépén, mert ez automatikusan frissíti a dokumentumokban történt módosításokat is. Itt találtok róla egy elég részletes leírást.



Azoknak, akik sokat utaznak vonattal, jól jöhet ez az app, ami tulajdonképpen egy élő menetrend alkalmazás. Internet hozzáférés szükséges a használatához, de azokat a vonalakat, amelyeket korábban már megnéztünk, offline módban is elő tudjuk hívni. Mutatja a késéseket is, ami szerintem szuper, hiszen azért valljuk be, a MÁV-nál ez elég gyakori, van benne helymeghatározás is, tehát ha nem vagyunk ismerősek a környéken, akkor is tudjuk, hogy éppen melyik állomáson járunk. 



Szintén egy menetrend alkalmazás, bár ez inkább debrecenieknek lehet hasznos. Benne van a buszok, a trolik, villamosok, sőt még az áruházi buszok menetrendje is, és amiért külön piros pont jár, hogy offline is lehet használni. 



Órákon általában oda szoktam figyelni, főleg azért mert legtöbbször 14-en vagyunk, és elég feltűnő, ha valaki mást csinál, de nem vagyok álszent, velem is előfordult már, hogy olyan borzalmasan unalmas órám volt, hogy képtelen voltam odafigyelni. Ilyenkor általában ezzel játszottam. Szerintem nagyon jó kis játék, engem abszolút leköt, már lassan egy éve van a telefonomon, de még mindig nem sikerült megunnom.

Én tehát ezekkel az applikációkkal vágok neki ennek a félévnek, remélem volt közte olyan, amit még nem ismertetek, és esetleg hasznosnak találtátok. Holnapután a legtöbb helyen elkezdődik az iskola {nekem még van egy hetem}, úgyhogy mindenkinek szuper sulikezdést és sok sikert kívánok a következő tanévre/félévre. Ha kíváncsiak vagytok a Back to School minisorozat korábbi részeire is, az alábbi linkekre kattintva meg tudjátok őket nézni. 




Nektek melyek azok az app-ok, amikről semmiért sem mondanátok le? Ezek közul ismertétek valamelyiket?







Címkék: , ,

11 megjegyzés:

Időpont: 2013. augusztus 31. 14:56 , Blogger Catwalk_bitch írta...

ez a bejegyzésed tetszett a legjobban ebből a sorozatból:) egyik alkalmazást sem ismertem eddig. A 6, 7t szerintem le is töltöm:D mit ki nem találnak...:D

 
Időpont: 2013. augusztus 31. 15:20 , Blogger Lea írta...

hű nagyon hasznos volt,köszönöm!
azonnal töltöm is le őket! :D

 
Időpont: 2013. augusztus 31. 16:15 , Blogger Lora írta...

jó kis bejegyzés, hasznos appok :) a jewel sagán kívül nem ismertem egyiket sem.

főleg a flashcardos érdekel a legjobban, most nagyon rászoktam az elmúlt félévben az ilyen formájú tanulásra, ötös is lett minden :)

 
Időpont: 2013. augusztus 31. 17:17 , Blogger Miss Sziszi írta...

Isten áldjon meg téged az ébresztőóra miatt ! Imádlak *-* :D
Puszi :*

 
Időpont: 2013. augusztus 31. 17:37 , Blogger Unknown írta...

igaz nekem apple-m van, de így is volt pár alkalmazás, amit én is letöltöttem, és köszönet érte :)

www.laurenkoromlakkgyujtemenye.blogspot.com

 
Időpont: 2013. augusztus 31. 19:45 , Blogger Andus írta...

Nagyon hasznos!
A dropboxot ismertem, de a timetable-t is láttam már valahol. Az ébresztő pedig haláli...tényleg miket ki nem találnak. Az a ciki, ha valaki egy olyan dolgot fényképez le, ami eltűnhet, mert olyan apró. Lenne szentségelés reggel...:D

 
Időpont: 2013. szeptember 1. 4:26 , Blogger Unknown írta...

jaaaj hiába keresem az elsőt, sehol nem találom :( egyébként tényleg hasznos ez a poszt :)

 
Időpont: 2013. szeptember 1. 7:05 , Blogger Bellala írta...

Hú, az ébresztőt le kell töltenem,számomra egy horror a felkelés, főleg délelőttös műszakban (fél 5kor...). Az angol-német-francia szótár nekem is megvan, nagyon szeretem.

 
Időpont: 2013. szeptember 1. 11:41 , Blogger Bikira írta...

az english grammer appról kár hogy nem tudtam hamarabb, épp tegnap volt az írásbelim. :D mondjuk én már 15 éve tanulom, van már belőle nyelvvizsgám, de egy ilyen app mindig hasznos :)
(roni)

 
Időpont: 2013. szeptember 1. 12:17 , Blogger Viki írta...

Catwalk_bitch: Örülök, hogy tudtam újat mutatni. :}

Lea: Szívesen. :}

Lora: Én a számvitel államvizsgámra készültem anno ilyen kis tanulókártyákkal, és nekem nagyon bejött ez a módszer. De ez még jobb, mert mostantól legalább nem kell egy csomó kártyát magammal hurcolni. :D

Az a Lány: Haha, úgy látszik nem csak én vagyok ilyen "na még 5 perc szundi" típus! :D

Lauren McGuy: Örülök, hogy Te is találtál köztük hasznos app-ot. :}

Andus: Na az tényleg gáz, ha közben eltűnik a csekkolási pont. :D Bár szerintem a szobatársaim is áldani fognak, ha addig fog bömbölni reggel a telefonom, amíg ki nem érek a szobából. :D

Benita B.: Jobb klikk -> megnyitás új lapon... így sem nyitja meg?

Bellala: Jajj, ne is mondd. Ebben a félévben nekem is "korai" kelés lesz minden nap, mert 8-tól lesznek az óráim. De legalább így a délutánom szabad marad. :D

Roni: Remélem jól sikerült az írásbelid! :} Én a némettel vagyok így, bár bízom benne, hogy az angol tanulásnál is sokat fog segíteni. :D

 
Időpont: 2020. november 24. 13:31 , Blogger Danny Danials írta...

Try this new app Hungry Shark Evolution Mod Apk (Money/Gems/Coins) : which is maximum trending now.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal