2013. július 30., kedd

Körömlakk rendszerezés



Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden nőnek van valami szenvedélye. Van, aki a cipőkért rajong, van aki táskákat gyűjt, és olyan is van, aki a körömlakkoknak nem tud ellenállni. Na én ehhez az utóbbi csoporthoz tartozom. Az elmúlt 1-2 évben egy egész nagy cipősdoboznyi körömlakkot és mindenféle díszítőt sikerült összegyűjtenem. Nyilván van akinek ettől sokkal, de sokkal több lakkja van, a barátom szerint viszont már ez a 60 akárvalamennyi is bőven több, mint amire szükségem van. És az igazat megvallva talán részben igaza is van. Hiszen annyi lakkom van már így is, hogy ha minden héten más színűre festeném a körmeimet, akkor egy év is kevés lenne, hogy mindegyiket legalább egyszer használjam. És ami a szomorú, hogy van olyan lakkom, amit eddig még csak egyszer, vagy éppen egyszer sem vettem elő, csak ott kallódott már egy jó ideje a dobozban,mert nem volt szívem megválni tőle. Éppen ezért a hétvégén rászántam magam, és végre rendet tettem a körömlakkos dobozban.




Első körben színek szerint szétválogattam a lakkokat. Utólag a körömmargarétákat elnézve lehetett volna jobban is csinálni, de most már mindegy. Miután meglettek a csoportok, alkoholos filccel beszámoztam a margarétákat, majd kezdődhetett a festegetés. Minden színt két rétegben vittem fel, így nagyjából úgy néznek ki, mint a körmeimen. 




Miközben száradtak a margaréták, a lakkokat is felcímkéztem, valamint eygy füzetben szépen felírogattam, hogy melyik sorszámú lakknak mi a neve. Ez azért is jó, mert ha esetleg később lekopna az üvegről a szám, vagy a név, akkor is tudni fogom, hogy melyiket kell keresnem a boltban. 




Elég sokáig tartott, mire végeztem mind a 65 lakkal, de azért örülök, hogy végre rászántam magam és megcsináltam. Így most már látom, hogy milyen színeim vannak, és remélhetőleg legközelebb, ha nem tudom, hogy milyen színűre fessem ki a körmeimet, könnyebben megy majd a választás. 




Ti hogyan rendszerezitek a körömlakkjaitokat? Mi az a dolog, amit szenvedélyesen gyűjtötök?


Címkék: , ,

9 megjegyzés:

Időpont: 2013. július 30. 10:00 , Blogger Unknown írta...

En is margaretakat hasznalok, bar Hollandiaba nem hoztam magammal... :( de majd kitalalok mas modot is. :D

 
Időpont: 2013. július 30. 11:10 , Blogger mdollasnails írta...

nekem diy polocom van elég jól átlátható. én márkák szerint rendszereztem.
amit mostanában gyűjtök a nyomdapaletták. imádom a körömnyomdát.

 
Időpont: 2013. július 30. 11:39 , Blogger Unknown írta...

nekem egy fiókban van, és olyan sorrendben berakva, ahogy egy excel táblázatban vannak :)

www.laurenkoromlakkgyujtemenye.blogspot.com

 
Időpont: 2013. július 30. 12:10 , Blogger dyna írta...

1 éve én is vettem körömmargarétákat, el is kezdtem márkánként lelkesen kenegetni, aztán elfogyott az első körben rendelt 6 darab, kértem még 10-et, de akkor már alábbhagyott a pingálhatnékom és azóta is ugyanolyan káosz van. nekem a lakkjaim legalább fele olyan, amit max. egyszer kentem a kezemre, és a harmadát még annyiszor sem. de az utóbbi időben már picit visszafogottabb vagyok, tényleg csak nagy szerelmeket veszek meg és azokat használom is.

 
Időpont: 2013. július 30. 18:12 , Blogger Viki írta...

@Marias Nail: Én korábban egy füzetbe kezdtem el összeírni, hogy milyen lakkjaim vannak. Felírtam a nevét, számát és festettem mellé egy csíkot az adott lakkból. Nem a legjobb megoldás, mert papíron azért nem olyan színe van a lakknak, mint körmön, de a más nincs, esetleg próbáld ki. :}

@Lauren McGuy: Ez is egy tök jó ötlet. Bár nálam nem nagyon működne, mert a húgom mindig annyira elfoglalt, hogy képtelen lakkozás után mindent a helyére pakolni. Szóval a rajta múlna, elég hamar felborulna a rend. :D

@dyna: Ejja, akkor Neked is elég szép kollekciód lehet. :D Most már én is próbálom magam visszafogni több- {inkább} kevesebb sikerrel. :D

 
Időpont: 2013. július 30. 18:38 , Blogger Viki írta...

@Ági Mdolla: Én is pont most nézegetem a Born Pretty Store oldalán a körömnyomdákat, de egyszerűen nem tudok dönteni. :D

 
Időpont: 2013. július 30. 21:07 , Blogger HalfHumanHalfCoffee írta...

Az én lakkjaim fiókban vannak, egyelőre márkák szerint szétválogatva. Csúszásgátlóval jobb megoldás lenne, mert összecsúsznak.

A margaréták megrendelését és festegetését én is tervezem, átláthatóbbá tenné a káoszt egy kicsit azt hiszem.

 
Időpont: 2013. július 31. 20:01 , Blogger hkorinna írta...

Nagyon szuper és átlátható rendszer lett, én most beleszerettem a pálcikás sablonokba, már meg is rendeltem őket eBay-ről. :)

 
Időpont: 2013. augusztus 1. 10:11 , Blogger Viki írta...

@vedina007: Én eddig egy cipősdobozban tartottam őket {egyébként most is ugyanott vannak :D}, de olyan macerás volt, hogy mindig vagy 10-15 lakkot ki kellett szedegetnem, mire meglett amit kerestem. Így már csak a margarétát kell elővennem, kikeresnem a színt, majd a matricák alapján egyből ki tudom szedni az adott lakkot. Na meg így a régebbi színek is szem előtt vannak. :D

@hkorinna: Láttam a kis pálcikás képedet, nagyon szimpatikus az a módszer is. :} Bár nekem az jutott eszembe, hogy nem porosodnak úgy nagyon? Mármint ha csak egy pohárkában vannak?

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal