2013. május 13., hétfő

Lovely Under the Sea körömlakkok



A legutóbbi tükörfényű Mirror Nails lakkok után az Under the Sea kaviár manikűrjéhez való lakkokat próbáltam ki. Ebből a kollekcióból a tengerkék színű Lovely Pearl Base 6, és a hozzá tartozó királykék gyöngyöcskék, a Lovely Pearl Nails 6 kerültek hozzám. Eddig még soha nem próbáltam ezt a technikát, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz, de ahhoz képest, hogy első próbálkozás volt, szerintem egész jól ment. :D Bár az igazat megvallva, szerintem ezt nem is nagyon lehet elrontani.





A kaviár manikűr lényege, hogy a még meg nem száradt lakkra kell rászórni a kis gyöngyöcskéket, enyhén belenyomogatni a lakkba, majd miután megszáradt, egy átlátszó fedőlakkal lehet fixálni az egészet. Én ezt a lépést kihagytam, de utólag meg is bántam egy picit, mert így nagyon hamar elkezdett kopni a festék a gyöngyökről. Mondjuk annyira nem volt vészes, mert az ezüst is tök jól harmonizált a kékkel, de akit ez zavar, az mindenképpen használjon hozzá fedőlakkot. 

Az alaplakk ugyan úgy, mint a Mirror Nails lakkok, 8 ml-es kiszerelésű  míg a gyöngyökből 13 g-ot kapunk egy üvegcsében. Ez egyébként hatalmas mennyiség, egy-egy alkalommal ugyanis minimális fogy belőle. Főleg, ha egy mélyebb tányér {pl.: fagyiskehely} felett dolgozunk, hiszen akkor simán vissza tudjuk önteni a lepergett gyöngyöket.

Az ecset ugyan olyan széles és lapos, mint a Mirror Nails lakkok esetében, szerintem nagyon könnyű vele dolgozni. Még a kisujjamon lévő aprócska körmöt is mellémaszatolás nélkül sikerült kifestenem. :D 

A kicsit "géles beütésű" formula nekem eléggé belopta magát a szívembe, könnyen kenhető, szépen terül és nem hagy maga után csíkokat.

Amikor felkerült az első réteg az alaplakkból, egy kicsit megijedtem, hogy ebből bizony még 3 sem lesz elég, de felesleges volt aggódnom, ugyanis a 2. réteg már tökéletesen fedett.

A száradás már nem volt annyira gyors, mint a Mirror Nails lakkoknál, de még így is teljesen belefért a "normál száradási idő" kategóriába. A két réteg nagyjából 10 perc alatt teljesen karcmentesre száradt.

Tartósság tekintetében igazából nem vártam túl sokat ettől a lakktól, szinte biztos voltam benne, hogy a gyöngyök 1-2 napnál nem fogják tovább bírni, és ez végül be is igazolódott. Fentebb már írtam, hogy fedőlakkot nem használtam, mert kíváncsi voltam, hogy önmagában meddig bírja a strapát. Végül is egy zuhanyzás, egy hajmosás, és jó néhány kézmosás után váltam meg tőle. A legalsó képen láthatjátok, hogy fedőlakk nélkül bizony lekopott a kék festék a gyöngyökről, bár ez engem nem nagyon zavart, mert szerintem ezüsttel is jól nézett {volna} ki {ha nem peregnek le a gyöngyök}.







A színkombinációért én teljesen odáig vagyok, van pár kék színű lakkom, de eddig még egyik sem volt 5 percnél tovább a körmeimen, ezt viszont már másodjára viselem egymás után. Imádom, hogy az alaplakkban lévő kis csillámok csak úgy szikráznak a napsütésben, biztos vagyok benne, hogy önmagában is nagyon sokat fogom használni. A gyöngyökkel díszítve én inkább egy egyalkalmas manikűrnek mondanám, hiszen 1 napnál tovább nem bírják a gyűrődést, de elképzelhető, hogy fedőlakkal rá lehet segíteni egy keveset erre az időre. 


Ti próbáltátok már az új Lovely lakkokat? Ha igen, milyenek a tapasztalataitok? Nektek, hogy tetszik ez a kaviár manikűr?


Címkék: , , , ,

17 megjegyzés:

Időpont: 2013. május 13. 16:29 , Blogger sucika írta...

Nekem nagyon tetszik. Ki is fogom próbálni. Biztos, hogy fedőlakkal tovább tartana. :))

 
Időpont: 2013. május 13. 16:42 , Blogger littleancsi írta...

Hú nagyon szép ez a kék :) És a kis golyók is tök jók.
Nézd meg a blogom, van egy új bejegyzésem, amiben te is szerepelsz ;)
www.littlemissancsi.blogspot.hu

 
Időpont: 2013. május 13. 17:58 , Anonymous Névtelen írta...

A szinek nagyon szépek :)

 
Időpont: 2013. május 13. 20:24 , Blogger Manna (mannakörmök) írta...

de jóó. :))

 
Időpont: 2013. május 13. 20:31 , Blogger dyna írta...

hát nem lettem oda a gyöngyöcskékért, de ezt eddig is sejtettem. :) a kék lakk egész jó színű.

 
Időpont: 2013. május 13. 21:00 , Blogger Laruska Bee írta...

Gyönyörű ez a kék.

 
Időpont: 2013. május 14. 7:28 , Blogger Viki írta...

Örülök, hogy tetszik! :}

 
Időpont: 2013. május 14. 7:33 , Blogger Viki írta...

Te jó ég Ancsi, nem is tudod, mennyire feldobtad ezzel a napomat. Nagyon nagy elismerés számomra, hogy benne vagyok a 3 legkedvesebb magyar blogod között. Köszönöm szépen! :}

 
Időpont: 2013. május 14. 7:35 , Blogger Viki írta...

Én is teljesen odáig vagyok értük, főleg az alaplakkért. :}

 
Időpont: 2013. május 14. 7:36 , Blogger Viki írta...

Örülök, hogy tetszik Manna! :}

 
Időpont: 2013. május 14. 7:37 , Blogger Viki írta...

Én biztos, hogy egy-két különlegesebb alkalomra fel fogom őket tenni, mert nekem baromira bejönnek. :D

 
Időpont: 2013. május 14. 7:37 , Blogger Viki írta...

Örülök, hogy Neked is tetszik, Laruska Bee! :}

 
Időpont: 2013. május 14. 21:14 , Blogger Bogi Vrg írta...

Jaj, de szép! Lakkot akartam venni, de valahogy nem tudtam dönteni a boltban. Ezt szívesen megvennék :-)

 
Időpont: 2013. május 15. 15:29 , Anonymous Névtelen írta...

Szia!
Azt elárulod, hohy hol lehet kapni ilyen kaviáros körömlakkot, mert én 4000-ért láttam és az elég drága :/

Köszi:)

 
Időpont: 2013. május 16. 9:00 , Blogger Viki írta...

Ezt én is bátran tudom Neked ajánlani Bogi, biztosan nem fogod megbánni! :}

 
Időpont: 2013. május 16. 9:02 , Blogger Viki írta...

Húúú, hát az tényleg elég drága. A Lovely lakkokat a Rossmannban lehet kapni. A nagyobb városokban már kikerültek ezek az új lakkok is, nálunk vidéken sajnos még mindig a régi termékekkel vannak tele a pultok. De szerintem napok kérdése és mindenhol kaphatóak lesznek. :}

 
Időpont: 2013. május 16. 12:09 , Anonymous Névtelen írta...

Köszönöm a gyors választ :)))
Szerencsére vagy nem... :) de Budapesten lakom így remélhetőleg akkor lesz. Amúgy nagyon szép ez a kék szín, én még nem merem bevállalni, szóval maradok valami púderrózsaszínnél ha létezik ilyesmi :D

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal