2013. április 16., kedd

Mennyit ér a szépség?

Néhány napja, amikor csak úgy céltalanul az egyik macskás videótól a másik nevető kisbabás videóig eljutottam, szembe jött velem egy hirdetés, amelyben egy szép kis összegért kínáltak hölgyeknek új {szebb, vonzóbb, jobb} külsőt. Nem plasztikai beavatkozásról volt szó, csupán egy "szépségnapról", amikor is a kedves pácienst teljesen átváltoztatják; kap egy új frizurát, egy szép sminket, egy pár új ruhát meg persze készítenek róla néhány előnyös képet is. Az átváltoztatott hölgy csinos és boldog, emiatt a családja, a párja is boldog ... ideig- óráig gondolom. Merthogy másnap amikor felkel, nem lesz aki megcsinálja a sminket, a frizurát, nem lesz aki megmondja, mit vegyen fel, és megint ott van, ahol tegnapelőtt, csupán néhány 10 ezer forinttal vékonyabb pénztárcával. A sok-sok átalakítós TV-műsor nézése közben nekem mindig az járt az agyamban, hogy ez annyira felesleges, hiszen okés, egy időre megdobja az ember önbizalmát az, hogy szépnek látja magát {és mások is szépnek látják őt}, de szerintem az esetek többségében néhány hét {esetleg hónap} elteltével minden visszaáll a normál kerékvágásba, és az említett hölgy ugyan olyan "leharcoltan" fog kinézni, mint korábban. Hiszen ezeknél az egynapos átalakításoknál nem arra fektetik a hangsúlyt, hogy megtanítsák az illetőt arra, hogy mi áll neki jól, inkább csak gyorsan "megcsinálják" belőle a Nőt. Persze vannak olyan "műhelyek", ahol már a lélekkel is foglalkoznak, nemcsak a külsőségekkel, de ott már igencsak a zsebünk mélyére kell nyúlnunk. Kíváncsi voltam, vajon manapság milyen ára van itthon a szépségnek, ezért egy kicsit keresgéltem, hogy az "ismert" átalakítók közül ki mennyiért csinál belőlünk {jobb} Nőt. Nagyjából 10 perc alatt találtam ezeket:

A Femina.hu átalakító csapata, a Képes vagyok kínálja a legolcsóbban a szoláltatásait a 4 közül, ugyanis itt már 25 ezer forintért Instant Nőt varázsolnak belőlünk. Ebbe a smink, a frizura, a styling és a fotózás tartozik bele, aminek a végén 1 db képet haza is vihetünk magunkkal. Valamivel drágábban {55 ezer forintért} már Talpig Nők is lehetünk, és itt már konkrét tanácsokat is kapunk a sminkünk elkészítésével és a ruhatárunk összeállításával kapcsolatban. {Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy 1-2 órás tanácsadás után mi az, ami hasznosítható információként meg is ragad az emberben.} Sőt, ha RondaRandi tagok vagyunk, mindehhez 10 ezer forinttal olcsóbban is hozzájuthatunk. Itt aztán tényleg megéri rondának lenni.

Forrás

Lakatos Márknál már 39.900 Ft-ért is szépek lehetünk, és mindehhez csupán 4 órára van szükségük. Természetesen itt is kapunk hajszárítást, egy sminktanácsadással egybekötött sminket, előtte-utána fotót, és a program zárásaként egy Beauty Guide-ot is, extraként pedig még egy egyalkalmas X-Body edzéssel is megajándékoznak bennünket. Ha egy kicsit jobban a zsebünkbe nyúlunk egy 10 órás kényeztető luxus csomagot is vásárolhatunk, ahol az alapcsomag szolgáltatásain túl a bőrünkkel, a körmünkkel, a lábunkkal is foglalkoznak, sőt még egy 88 ezer forint értékű fogászati kezelést is kapunk, egy "jelképes" 130 ezer forintért. De Márkék nem csak a nőkre gondoltak, hiszen kifejezetten férfiaknak összeállított csomagjuk is van. Itt már valamivel magasabb a tarifa, hiszen 20 ezerrel többért kapjuk majdnem ugyan azt a "kezelést", mint a női Premium csomagnál. 

Forrás

A magyar hírességek közül Ördög Nóra és csapata is kínál lehetőséget arra, hogy jobb nővé váljunk. Az egy napos önbizalom tréning során leginkább előadásokat hallgathatunk meg a viselkedéstantól kezdve az asztrológián át egészen a táplálkozásig a legkülönbözőbb témákban. Természetesen itt is kapunk tanácsot a sminkünk, a hajunk elkészítésével és a ruházatunk összeállításával kapcsolatban, és részt vehetünk egy fotózáson Nánási Pállal. Ezért a nagyjából 8 órás programért pedig 195 ezer forintot kell fizetnünk. Hát mit ne mondjak, szép kis összeg. Persze tudom, hogy egy portfólió fotózás önmagában is belekerül ennyibe, főleg Nánási Pállal, na de ez akkor is egy picit sok. Viszont ha szerencsénk van, ingyenesen is részt vehetünk az Angyalműhely programján, ugyanis, hegy cég "örökbe fogad" egy Angyalműhely napot, és szimpatikusak vagyunk a örökbe fogadónak, akkor 2 másik lánnyal egyetemben állják az 1 napos önbizalom tréninnket. Ez a kezdeményezés szerintem mindenképpen értékelendő. 

Forrás

A Stílusakadémián, ahol a Maxima, a Marie Claire, a Cosmopolitan és az Elle szépségszakértői veszik kezelésbe a szépülni vágyó hölgyeket már egy sokkal összetettebb dologról van szó, hiszen itt egy 5 napos átalakító programmal várnak bennünket. Az 5 nap alatt a divatpszichológiától kezdve a köröm-és bőrápoláson át a sminkig mindenről szó esik. De természetesen itt is kapunk egy új frizurát, egy 6 órás személyi styling tanácsadást, sőt, még egy 20 ezer forint értékű Douglas ajándékcsomagot is. Miután átfutottam a csomag tartalmát, próbáltam megsaccolni, hogy az előző átalakító csapatokoz képest vajon ez mennyibe fog fájni nekünk és azt kell mondanom, hogy abszolút kellemeset csalódtam. Én olyan 250-300 ezer forintra tippeltem, mert ugye ez mégiscsak 5 nap, meg ott az a 20 ezer forint értékű ajándékcsomag is... Valójában a 35 órás átalakításért 45 ezer forintot kell fizetnünk, ami az előzőekhez képest igencsak barátinak tűnik. Itt éreztem egyedül azt, hogy talán ez már nem csak a pénzről és a lehúzásról szól. Persze szegről-végről mindegyik arról szól, és azt is tudom, hogy manapság már semmi nincs ingyen, de mindent egybevetve nekem ez tűnik a legkorrektebbnek.

Forrás

Nekem úgy tűnik, hogy ezekre az átalakító programokra elég nagy {sőt, egyre nagyobb} kereslet van manapság, hiszen szinte gomba módra szaporodnak a különböző átváltoztató csapatok. De vajon miért ilyen nagy az igény az efféle szolgáltatásokra? Önbizalomhiány? Görcsös megfelelési kényszer? Önértékelési problémák? A dolog kiinduló pontját napokig lehetne keresni, de erre szerintem egyszerű és egyértelmű válasz nincs.

Mindenképpen fontosnak tartom elmondani, hogy nem szeretnék senkit megbántani, sem az átalakítókat, sem azokat, akik részt vesznek egy ilyen programon, csupán a személyes véleményemet osztottam meg Veletek a témával kapcsolatban.


Nektek mi a véleményetek az ilyen átalakító műsorokról? Ti szívesen részt vennétek egy ilyen eseményen? Mit gondoltok, lehet tartós eredménye egy ilyen átalakító programnak?


Címkék: ,

17 megjegyzés:

Időpont: 2013. április 16. 9:17 , Anonymous Névtelen írta...

Ha ingyen lenne, szívesen kipróbálnám, azt hiszem régen volt pl ilyen rovata a JOY magazinnak.. Bár már évek alatt nagyjából rájöttem, mi áll jól nekem, de azért mindig lehet valami újat tanulni, főleg profiktól. Mondjuk ennyi pénzt sosem adnék ki érte, többre tartom azt ha az ember maga jár utána, mi áll jól neki, vagy megkérdez ismerősöket.. Nem kell ahhoz Lakatos Márknak lenni, hogy el tudd dönteni mi áll jól a másiknak. Onnantól meg csak meg kell mondani neki... Meg nyitottnak kell lenni dolgokra, új dolgokat kipróbálni... Én sokszor szívesen segítek barátnőknek sminkelni, nem mintha én profi lennék, de ha már megmondod, hogy pl neked személyesen mi áll jól, utána együtt ki tudjuk találni a másikhoz mi passzol.

 
Időpont: 2013. április 16. 9:35 , Anonymous Névtelen írta...

Hát ingyen vagy minimális összegért szerintem nagyon nagy érdeklődés lenne ilyesmire, mert sok embert érdekelne, hogy milyen uj dolgokat próbálhat ki, amik jól állnak neki. De egy 4-5 órás teljes tanácsadásnak nincs sok ételme, mert 1-2 dolog talán megmarad az emberben, de alapjában véve nem hinném, hogy tartós hatása van. Meg hát 100ezret kiadni azért, hogy megmondja valaki mi áll jól neked, akkor isnkább vegyél a 100ezren egy halom ruhát és sminket és kisérletezd ki, én inkább ezt az elvet vallom.

 
Időpont: 2013. április 16. 12:19 , Blogger Unknown írta...

Az én személyes véleményem: Ha sminkelni szeretnéd magad időt kell ráfordítani otthon,youtube csatornákat keresni.Vagy ehhez kapcsolódó cikkeket olvasni és Kipróbálni.
Fogyás műsor is van..persze ha vége és nincs elhatározva a dolog akkor visszahízunk.A stylist meg nekem személy szerint senki ne mondja meg mit vegyek fel.Tanácsokat persze mindig elfogadok de csak barátnőktől.Lehet hogy hivatalos meg meg minden de ne ő döntse el nekem miben érezzem jól magam.Úgyis a legfontosabb a kisugárzás.De az emberek többsége csak a reklámok után megy és én is olyan hajat akarok,olyan testet....és azt hiszik enélkül boldogtalanok. Gusztustalanak tartom hogy azt hirdetik majd ettől te jobb meg szebb leszel...

 
Időpont: 2013. április 16. 12:36 , Blogger dyna írta...

épp tegnap töltött fel a hatosztályosbéli osztályfőnököm egy lakatos márk szalonos képet magáról, amin naaaaaaagyon jól nézett ki. (jó, régen is csinos 50-es nő volt).

bevallom, nekem szimpatikusak ezek az ajánlatok, értem én, h ettől nem változik meg senki élete, de extra inger éri, törődnek vele, megmutatnak neki dolgokat, amiből ha picit is ügyes, profitálhat.
én a lakatos márk átalakítós műsorait is szívlelem (magát az embert is, sok nőnek adott önbizalmat és valószínű az életben is nagy a szíve, nem csak a pénz érdekli), annak már picit nagyobb értelmét látom, hiszen ott hetekig működnek együtt a kiválasztott nőkkel. bár épp a hetekben derült ki, h egy barátnőm ismerősét is átváltoztatták az ősszel, azt az adást épp nem láttam és pont tegnap csekkoltam fb-on a csaj mostani fotóit és megjegyzem, pont ugyanúgy néz ki, mint az átalakítás előtt. neki nem kellett fogynia, csak nőcisebbé tették meg persze új frizurát kapott és öltözködési tippeket, némi fogászati esztétikai kezelés mellett. még nem telt el másfél év és máris ugyanannyira nem ad magára, mint előtte. picit méláztam is ezen, h vajon hány nő végzi ugyanígy?!

 
Időpont: 2013. április 16. 14:24 , Blogger Njoythestyle írta...

Arra mindenképpen kíváncsi lennék, mit tudnának kihozni belőlem egy ilyen átalakító során. :)
Inkább nevezném ezeket a programokat iránymutatásnak és finomhangolásnak, nem lehet egy penészvirág-típusnak tűzvörös tüsi hajat készíteni és dominaszerkót ráadni, hogy másnaptól csakis ilyenekben mászkálhat. Amellett, hogy ilyen programok során az arcába nyomják az illetőnek az éppen aktuáis trendeket, magára az alakjára és az ízlésére kellene ráhúzni ezeknek a profiknak (mert hát profikkal dolgoznak ugye) azokat a fazonokat és színeket, amik a legtöbbet hozzák ki az egyénből és amivel ezt követően tovább "dolgozhat". Erőszakkal pedig nem lehet ráerőltetni az emberre semmi olyat, amit a háta közepére sem kíván.
Szerintem a résztvevők "ellenállása" nagyságrendekkel nagyobb olyankor amikor a család benevezi meglepetésszerűen, mint azoknak akik önszántukból mennek el egy ilyenre. Mert hát a lelkünkkel mégiscsak meg kell vívni a harcot, csak nem mindegy hogy heteket, vagy 8 percet töltünk el veszekedéssel :)
Pusza: Reni

 
Időpont: 2013. április 16. 21:50 , Blogger Barta Veronika írta...

Ebből is látszik hogy a legtöbb nő mennyire igényli azt, hogy irányítsák és megmondják, hogy mi a jó és mi az ami neki való - még ha valójában nem is áll jól neki amit kitaláltak, merthogy volt már ilyen is.

Engem kissé sokkol, hogy valami, amit egy kis saját utánajárással is elérhetnénk, teljesen ingyen, arra vannak akik több tízezreket dobnak ki. :/ Akinek van egészséges önképe, az magától is tudni fogja hogyan lehet jó nő, akinek pedig nincs, azon 3 napig fog csak látszani és tartani az ilyesmi, míg újra meg nem mossa a haját...

 
Időpont: 2013. április 17. 18:29 , Blogger Viki írta...

Abszolút egyetértek Veled. Én sem költenék ilyesmire, bár ha ingyen lenne, kíváncsiságból kipróbálnám, hogy mit tudnának kihozni belőlem. Akkor talán kinéznék 20-nak is. :D

 
Időpont: 2013. április 17. 18:33 , Blogger Viki írta...

Szerintem sem ér túl sokat egy 1-2 órás tanácsadás, sőt még talán a 4-5 órás sem, mert annyira sok az információ ennyi idő alatt, hogy lehetetlen mindent megjegyezni.

 
Időpont: 2013. április 17. 18:37 , Blogger Viki írta...

Ezzel a stylist dologgal én is így vagyok. Hiába mondaná meg nekem egy hozzáértő, hogy mit vegyek fel, a egyszer nem érzem benne jól magam, akkor úgysem fogom hordani. És szerintem az önbizalom is nagyban ettől függ. a valaki jól érzi magát abban, amiben van, és csinosnak érzi magát, sokkal nagyobb lesz az önbizalma is.

 
Időpont: 2013. április 17. 18:45 , Blogger Viki írta...

Igen, sajnos ez elég gyakran elfordul, hogy utána ugyan úgy elhagyja magát az illető, mint előtte. Persze ez nem feltétlenül az igénytelenség miatt van, lehet, hogy valaki egyszerűen csak sajnálja magára "fecsérelni" az időt, vagy ha valakinek mondjuk pici babája van, örül, ha egy héten egyszer hajat tud mosni. De ez már egy másik kategória.

Én egyszer a fodrásznál hallottam egy hölgy beszámolóját a Lakatos Márk átalakításáról. A gyerekeitől kapta az átváltoztatást, és mondta, hogy egyáltalán nem volt nagy durranás. Előtte direkt csináltak róla egy előnytelen fényképet {pl.: alulról világították meg az arcát} és az utána kép így fényévekkel jobb volt.

 
Időpont: 2013. április 17. 18:50 , Blogger Viki írta...

Nagyon érdekes, amit írtál, de én a TV-s átalakító show-kban gyakran azt éreztem, hogy az aktuális divatot próbálták meg ráerőszakolni a nőkre, függetlenül attól, hogy tetszett-e nekik. Persze bizonytalankodás mindig van az átalakítandó nők részéről, hiszen nekik ezek a dolgok mind újak, és attól általában félni szoktunk, de az tényleg igaz, hogy ha valaki nem önszántából megy el egy ilyenre, sokkal nehezebb elfogadnia a tanácsokat is.

 
Időpont: 2013. április 17. 18:56 , Blogger Viki írta...

Ahogy olvastam az első mondatod, az jutott eszembe, hogy nem biztos, hogy az irányítás hiányzik nekik, inkább csak egy kis törődés... de utána meg arra gondoltam, hogy akkor ezek a nők inkább egy masszázsra vagy arckezelésre fizetnének be, mintsem átalakításra. Minden esetre érdekes ennek a dolognak a pszichológiai háttere is, vajon ki miért fizet azért, hogy más megmondja neki, hogy mit vegyen fel, hogyan sminkelje magát, miként hordja a haját...

 
Időpont: 2013. április 18. 17:08 , Blogger Szami írta...

Ennyi pénzből igazság szerint (még a legolcsóbb verzióból is) kis szerencsével a komplett ruhatáramat le tudnám cserélni. A kíváncsiság természetesen hajt, de szerintem én még akkor sem próbálnám ki, ha ingyen lenne. Nem kedvelem a felhajtást magam körül semmilyen szinten. Viszont amikor pl. TV-ben látok ilyen műsort, jó látni ahogy sugárzik az alany arca a boldogságtól. Ha kis időre is... És biztos vagyok benne, hogy van olyan, akinek ad az efféle átalakítás akkora önbizalomlöketet, amitől tartósan tudja is tartani ezt a "szintet". (Próbálok nyitott lenni :))

 
Időpont: 2013. április 18. 19:29 , Blogger hkorinna írta...

Régebben sok ilyen műsort néztem, mert kíváncsi voltam, hogy kiből mit lehet "kihozni." Persze közben mindig az motoszkált a fejemben, hogy másnap tutira nem fogja tudni így belőni a haját, vagy megcsinálni a sminkjét stb... Mondjuk a Márk műsoraiban azt bírom, hogy habár ő is követi a trendeket, de jobban figyelembe veszi, hogy kinek milyen színű, fazonú ruhák állnak jól. Szerintem viszont akinél nagy "eltévelyedések" vannak egy ilyen alkalom nem fog "segíteni" rajta, mert ahogy előttem is írták erre időt kell szánni, hogy megtanuljunk sminkelni, színeket kombinálni stb...

 
Időpont: 2013. április 21. 12:44 , Blogger Viki írta...

Biztosan van olyan, akinél hosszútávon is megmarad az új külső, de szerintem az a gyakoribb, amikor 3 hét után már semmi nem látszik az egész átalakításból. Abban teljesen igazad van, hogy ennyi pénzből már simán le lehet cserélni egy egész ruhatárat, ami mondjuk jó kiindulási alap lehet az önbizalom növeléséhez. :}

 
Időpont: 2013. április 21. 12:52 , Blogger Viki írta...

Én is szívesen nézegetem az ilyen műsorokat a mai napig, és tényleg elképesztő, hogy egyes nőkből micsoda bombázókat tudnak faragni. Emlékszem Márknak volt egy olyan műsora, ahol fogászati kezelést is kaptak az átalakulók, illetve botox, ráncfelvarrás is volt a csomagban, na az mondjuk már lényegesen tartósabb eredményt hozott {gondolom én}. Viszont hosszabb távon szerintem is hasznosabb, ha saját magunk fedezzük fel azt, hogy mi áll jól nekünk. Igaz, hogy ez időigényesebb, de biztos vagyok benne, hogy az eredmény is sokkal tartósabb.

 
Időpont: 2013. április 24. 21:13 , Anonymous Névtelen írta...

Szia!

Szerintem ilyen átalakító műsorba azért mennek a hölgyek, mert nincs pénzük bizonyos kezelésekre és ott ingyen megkapják. Hány nő volt akinek évek óta nem volt pénze megcsináltatni a fogait, ott meg ingyen volt. Van amelyiknek a mellét csinálták meg, az több, mint fél millió... önerőből nem jutott volna rá neki. A ránckezelő, zsírbontó "műtétek" is drágák.
Amelyiknek rossz volt a haja korábban, annak az lesz mindig, lehet hogy elmondták neki milyen fazon meg szín áll jól neki, de könyörgöm 4-5 cm-es (van amelyik 10) lenövéssel ment a műsorba, ha nincs pénz havonta fodrászra a műsor után se lesz.
Mikor Márknál kisminkelte a nő az alanyokat mi jól láttuk, de akit sminkelt pl. nem, ebből honnan tudná ő hogy sminkelje magát. Az életben nem tudja leutánozni. Mutatnak neki drága arckrémeket, de nem lesz rá pénze.
Az életét senkinek nem fogja megváltani egy ilyen műsor.
Mindig sajnálom ezeket a nőket, főleg amelyik ettől az "átváltozástól" várja, hogy a férje visszatérjen hozzá, aki már nem látja vonzónak. Hazamegy, lemossa a sminket és ugyanaz a nő lesz akit nem akar a férje. Lehet látja, hogy mi lehetne belőle, ha minden nap szakember "kezelné", de nem fogja ezért szeretni.
Az ilyen műsorokat átnevezném... mert a lényege az, hogy pénzzel mit lehet kihozni belőled. Ha nincs pénzed ugyanott vagy mint ha nem mennél egy ilyen átalakításra.
Ismerek gazdag nőt, 33-34, stílusa nincs, alakja pocsék de még azt se tudja mi az előnyös neki, 45 ezerből ha új nőt faragnának belőle, akkor is 3 napig tartana, lehet hordaná azokat a ruhákat amiket valaki kiválasztana neki, de nem sminkelne, nem lenne frizurája minden maradna a régiben.
A műsorban a nőknek elég rossz életük volt (mindnek)... megérdemelték, hogy segítsenek rajtuk, de ez nem megoldás igazán.

Üdv.:

Viki

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal