2013. március 23., szombat

Fashion formula - A stílusos megjelenés 4 kulcseleme

A reggeli készülődésnél velem nagyon gyakran előfordul, hogy csak állok a ruhásszekrény előtt, és egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mit vegyek fel. Ilyenkor általában felpróbálok 4-5 összeállítást, de valahogy egyiket sem érzem a magaménak; az egyikben karácsonyfának nézek ki (ami tele van aggatva mindennel), a másikban meg szürke kisegérnek. Ilyenkor végső elkeseredettségemben gyorsan magamra húzom az egyik "jól bejáratott" szerelésemet és ezzel meg is van oldva a dolog. Ezért van az, hogy minden időszakban van vagy 3-4 aktuális összeállítás, amiket hordok, a többi ruha pedig érintetlenül áll hetekig-hónapokig a szekrényben. Ha a fenti sorokat olvasva magatokra ismertetek, akkor most van számotokra egy jó hírem, ugyanis megvan a megoldás a reggeli "jajjnemtudommitvegyekfel" problémára, amit  úgy hívnak "Fashion formula".

A legutóbbi Pinterestes kalandozásom során akadtam erre a szuper kis ötletre, és úgy éreztem, ezt Nektek is meg kell mutatnom. A dolog lényege, hogy 4 kulcsdarabot összeválogatva egy extradögös, stílusos összeállítást tudunk kreálni. Íme a 4 kulcsdarab.




Basic: alapdarabok, amik mindenki szekrényében ott lapulnak. Ilyenek a sötét nadrágok (pl.: fekete nadrág, klasszikus kék farmer), az egyszerű szabású szoknyák és az egyszínű pólók, topok. Vásárlásnál célszerű belőlük beszerezni néhányat, hiszen ezek fogják adni az összeállításaink alapját.

Feltűnő: ahhoz, hogy az összeállításunk ne legyen snassz, kell valami, ami feltűnő. Ez lehet egy cipő, egy nadrág, szoknya, póló, blúz, blézer, kardigán, pulóver, és tulajdonképpen bármi, ami valamiért különleges. A lényeg, hogy ezek a darabok színükben, anyagukban, mintájukban, vagy akár szabásukban térjenek el a basic daraboktól, szóval legyen bennük egy kis csavar. 

Komplementer: az eredeti fashion formulában a completer, azaz a kiegészítő szerepel 3. elemként, de mivel nálunk a kiegészítő szót inkább ékszerre és táskára használjuk (legalábbis nekem egyből ezek ugranak be), kicseréltem a komplementer szóra. Ez tulajdonképpen ugyanúgy a kiegészítőt jelenti, de így jobban elkülöníthető a dolog. Szóval a 3. elem a komplementer, ami kiegészíti a basic vagy a feltűnő darabunkat. Ez lehet egy kabát, kardigán, mellény, vagy egy öv, ami mondjuk színében, hangulatában passzol az alap összeállításunkhoz.

Kiegészítő: a 4. és egyben utolsó nélkülözhetetlen darab, ami a stílusos szereléshez kell, az a kiegészítő. Ide tartoznak a már fentebb említett ékszerek és táskák, illetve a cipők, kalapok, sapkák, órák és napszemüvegek is. Tulajdonképpen azok a kis extrák, amik felteszik az I-re a pontot.

Szemléltetésképpen hoztam néhány képet, amiken bejelölgettem az egyes kulcselemeket. Így talán jobban érezhető az egész fashion formula lényege.


Basic: fehér póló. Feltűnő: húzott derekú nadrág. Komplementer: vajszínű blézer. Kiegészítő: fémes hatású magassarkú


Basic: fehér ing. Feltűnő: mintás rövidnadrág. Komplementer: lila blézer. Kiegészítő: napszemüveg (cipő, karkötők, táska, hangsúlyos nyaklánc)


Basic: kék farmer. Feltűnő: "puffos ujjú" ing. Komplementer: szőrme mellény. Kiegészítő: kalap


Basic: fekete ruha. Feltűnő: színes kabát. Komplementer: arany öv. Kiegészítő: kalap (táska)


Reggelente tehát érdemes célirányosan ezeket a kulcselemeket keresnünk a szekrényben, és garantáltan sokkal könnyebben össze fogjuk tudni állítani az aznapi szettünket, legyen az sportos, vagy éppen nőies. 
Remélem hasznosnak találtátok ezt a tippet, és ezentúl a Ti reggeleitek is könnyebben fognak majd indulni. :)


Rátok is jellemző, hogy mindig van 4-5 kedvenc összeállításotok amit hordtok, a többi ruhára pedig rá sem néztek?


Címkék: , , ,

17 megjegyzés:

Időpont: 2013. március 23. 12:56 , Blogger Nóra írta...

jaj ez nagyon klassz kis bejegyzés lett,igazán hasznos! :)

 
Időpont: 2013. március 23. 14:11 , Blogger Laruska Bee írta...

Hűűű, nagyon jók ezek a szettek! :)

 
Időpont: 2013. március 23. 15:05 , Blogger Dora írta...

Hú, ezt nagyon jó volt végigolvasni, nagyon hasznosnak találom! :) És egyben sajnos ráébredtem, hogy a jelenlegi ruhatáramat nem valami következetesen építettem fel :D Igyekszem ezentúl ezt a taktikát észben tartani, mert sajnos én is szinte minden reggel tépem a hajam a tükör előtt.

 
Időpont: 2013. március 23. 15:32 , Blogger littleancsi írta...

Ez egy igazán hasznos bejegyzés! Azt hiszem itt lesz az ideje egy ruhatár-váltásnak, még jó, hogy jönnek a Glamour-napok :) Valahogy le kell szoknom az unalmas farmer-póló összeállításaimról, csak az a baj, hogy ezekben érzem magam "biztonságban" és a változáshoz több önbizalomra lenne szükségem. Van valami ötleted, hogy tudnám ezt legyőzni? :)

 
Időpont: 2013. március 24. 10:44 , Blogger Viki írta...

Örülök, hogy hasznosnak találtad Nóra! :)

 
Időpont: 2013. március 24. 10:45 , Blogger Viki írta...

Ugye? Én is szívesen elfogadnám mindet. :D

 
Időpont: 2013. március 24. 10:47 , Blogger Viki írta...

Én egy ideje tudat alatt rákattantam a különlegesebb dolgokra. :D Basic darabom már van elég, azokra egy ideig nem kell költenem. :)

 
Időpont: 2013. március 24. 10:55 , Blogger Viki írta...

Látod, így legalább van indok a vásárlásra. :D Viccet félretéve, a póló farmer kombó kiindulási alapnak szerintem tökéletes, annyi, hogy egy két különlegesebb darabot kellene beszerezned (most pl. mintás dolgokkal tele vannak az üzletek, azokkal tök jól fel lehet dobni egy "uncsi" farmer-póló összeállítást). Ez az önbizalom dolog nekem is problémás volt régen, én úgy dolgozom rajta még a mai napig, hogy agyban eldöntöm, hogy nem érdekel ki mit gondol rólam. És ha valaki mondjuk bámul (bár ez nem túl gyakori példa egyébként :D) akkor mondom magamban folyamatosan, hogy nem érdekel, nem érdekel, nem érdekel. :D Eleinte nehéz volt, de most már egyre jobban megy. Hidd el, csak gyakorlás kérdése. :) A másik dolog pedig, hogy szerintem ma már egyre elfogadóbbak az emberek, és talán már nem "nézik ki" azokat annyira, akik kicsit színesebben, feltűnőbben öltözködnek.

 
Időpont: 2013. március 24. 16:11 , Blogger littleancsi írta...

Köszönöm a válaszodat :) Ma például ülepes nadrágban voltam magassarkú tornacipővel és az ilyen 50 és afeletti korosztály úgy néztek rám mintha egy ufó lennék, és én sajnos annyira adok mások véleményére meg, hogy ú most mit gondolhatnak rólam... De akkor megpróbálom ezt a fejben eldöntős dolgot :) Még egyszer köszi :)

 
Időpont: 2013. március 24. 20:48 , Blogger hkorinna írta...

Rám is abszolút jellemző, hogy gyakran nyúlok a jól bejáratott (biztonsági) összeállítások után, ahelyett, hogy új darabokat kombinálnék, de már egy ideje igyekszem ezen dolgozni. :D

 
Időpont: 2013. március 24. 21:59 , Anonymous Szonja írta...

Nagyon hasznos bejegyzés:) Csak ha az ember elsétál pár kirakat előtt... Amúgy én szerintem elég jól kordában tudom tartani a vásárlást, de mindig van valami amibe beleszerelmesedik az ember és akkor nincs megállás.:D

 
Időpont: 2013. március 25. 12:19 , Blogger Fanni írta...

Nagyon hasznos ez az bejegyzés!Köszönöm!

 
Időpont: 2013. március 26. 9:37 , Blogger Viki írta...

Én is még a gyakorlás időszakában vagyok. Bár az igazat megvallva ez a mostani időjárás sem igazán kedvez annak, hogy az ember lánya kísérletezgessen. :D

 
Időpont: 2013. március 26. 9:37 , Blogger Viki írta...

Hát igen, ez tipikusan ilyen női dolog. :D

 
Időpont: 2013. március 26. 9:38 , Blogger Viki írta...

Örülök, hogy hasznosnak találtad Fanni! :)

 
Időpont: 2013. április 22. 15:59 , Blogger Unknown írta...

Köszönöm ezt a bejegyzést! Ezt ki kéne nyomtatnom és kiragasztani a szekrényre...:) Általában én is igyekszem végiggondolni hogy mit mivel szeretnék másnap viselni, aztán olykor sikerül is összehoznom, de van hogy a kapkodás, vagy az időjárás kicsit keresztülhúzza a számításaimat. Na igen és jó lenne ha több időt fordítanék a kiegészítőkre. Ma például sikerült egész megfelelően elindulnom otthonról és összefutottam egy mindigcsinos barátnőmmel aki agyonvissza dicsért, hogy milyen jól válogattam össze az aznapi ruháimat, majd megjegyezte, hogy: "Tudod még mi hiányzik rólad? Egy jó kis hosszú gyöngy nyaklánc..." Na igen és teljesen igaza volt, azzal lett volna igazán remek. Nekem miért nem jutott eszembe? :)

 
Időpont: 2014. október 26. 22:24 , Blogger csigusz írta...

Én meg állandóan kísérletezek, és aztán soha nem emlékszem a szettre a későbbiekben. Ezért terjedt el a munkahelyemen, hogy sose látnak kétszer ugyanabban a ruhában, szóval a fizetésem biztosan erre megy el.. pedig nem..

egyébként pedig nem látom a képeket. ennek mi az oka? :(

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal