2013. január 10., csütörtök

Körömerősítő projekt - Helyzetjelentés

Pontosan három hete írtam arról itt a blogon, hogy körömerősítő projektbe kezdek, mert a körmeim a sok lakkozástól, lemosózástól és a shell lakktól eléggé tropára mentek. Ahogy majd a képeken is látni fogjátok, azóta elég nagy változáson mentek át a körmeim, és szerintem abszolút látványos a javulás. Úgy tervezem, hogy január 30-án befejezem a projektet, utána pedig csökkentett üzemmódban ugyan, de folytatom a körömerősítést és újra belevágok a lakkozásba is. 

Hoztam egy előtte- utána képet a körmeimről, ami elég jól szemlélteti a változást. Az előtt kép 2012. november 26-án készült, az utána kép pedig 2013. január 8-án. 





A két kép készítése között 43 nap telt el, ezalatt az idő alatt az előző bejegyzésben leírt szabályokat követtem:

  • Nem körömlakkoztam, nem lemosóztam... el sem hittem volna, hogy eddig ki fogom bírni lakkozás nélkül. Na nem mondom, hogy nem csábultam el, egyszer- kétszer azért gondoltam rá, hogy kipingálom a körmeimet, de győzött a józan ész, és ellenálltam. :D
  • A folyadékpótlással még mindig hadilábon állok, nem jön annyira természetesen, mint amennyire gondoltam, de azért nem adom fel. A telefonos emlékeztető egyébként elég jól bevált, azt továbbra is megtartom, mert nélküle szerintem eszembe sem jutna, hogy innom kellene. 
  • A vitaminokkal sokkal jobb a helyzet. Már teljesen a napi rutinom részévé vált, hogy este beveszem a kis kapszuláimat, ez szerencsére soha nem megy ki a fejemből. Az 1x1 szelénes multivitaminból már beszereztem egy újabb levéllel (most megint akciós a DM-ben, 299 Ft-ért vettem) és a Dr. Chen féle Hair revallt is szorgosan szedtem minden nap. Ebből 9 szem van már csak, azt még nem döntöttem el, hogy újra fogom-e vásárolni, majd addigra megálmodom. 
  • Az Alverde barackos körömápolójával kétnaponta, lefekvés előtt alaposan bekentem a körmeimet és a körömágybőrt is. Ennek ellenére szinte alig látszik, hogy fogyott volna belőle, úgyhogy még biztosan nagyon sokáig elég lesz.
  • Az Alverde körömerősítő szérumával naponta 2-3 alkalommal kenegettem a körmeimet, lassan már a végére érek az első üvegnek, úgyhogy ebből már be is szereztem egy utánpótlást. Az üzletekben egyébként szinte mindenhol már csak egy-két darabot láttam belőle, nagyon gyanús, hogy nem is lesz több. Már csak az a kérdés, hogy teljesen kivonják a forgalomból, vagy ez is csak új külsővel tér vissza, mint a barackos körömápoló. (Nagyon remélem, hogy az utóbbi áll a háttérben.)
  • Az Avon shea vajas kézkrémét is lefekvés előtt használtam az Alverde körömápolójával felváltva. Az illatát még mindig nem tudtam megszokni, és szerintem már nem is fogom, de ezt leszámítva szeretem, mert a kezemet jól hidratálja. 
  • Habár a Nemzeti Bank nem szakadt rám, végül mégis megvettem a P. Shine japán manikűr készletét, és már kétszer használtam is. Az alsó képen attól ilyen szép fényesek a körmeim. Remélem előbb- utóbb nemcsak fényessé, hanem erősebbé is teszi majd őket. 

Szerintem egyértelműen látszik a javulás a kiindulási állapothoz képet. A furcsa lilás szín eltűnt a körmeimről, most már szép, egészséges rózsaszínűek, és sokkal erősebbek is lettek, nem hajlanak, nem törnek, nem szakadnak. Én már a jelenlegi állapottal is teljesen elégedett vagyok, de a következő 3 hétben még folytatom tovább a programot, és kíváncsian várom a végeredményt. 


Ti láttok valami változást a novemberi állapothoz képest? 



Címkék: , , , , , ,

12 megjegyzés:

Időpont: 2013. január 10. 8:56 , Blogger Viki Esztergályos írta...

Juj, irigy-irigy-irigy vagyok! :) Azt hittem lakkozva van a körmöd, és azért ilyen szép fényes! Úgy szeretném már én is a japán manikűr készletet!

Amúgy nagyon szépek a körmeid! :)

 
Időpont: 2013. január 10. 9:17 , Blogger Szamóca írta...

Látható a változás, szépek a körmeid. :)
A japán manikűr készletre is van alternatíva. Én még a WestEnd-ben vettem a Seacret készletem amit kihelyezett pulton árulnak a lányok. Nekem nagyon bevált, szép sima és csillogó lesz a körmöm.
Láttam már a Mammut-ban is vannak és ha megtartod a blokkot, az elhasználódott reszelőt/fényezőt ingyen kicserélik.

 
Időpont: 2013. január 10. 13:08 , Blogger Nóra írta...

most már nekem is be kell ruháznom egy japán manikűr szettre :)

 
Időpont: 2013. január 10. 14:27 , Blogger hkorinna írta...

Nagyon szép fényes a körmöd a 2. képen! Eddig egyszer volt japán manikűr a körmeimen, így nem tudom mennyire erősítené meg őket. Mindenképpen számolj majd be róla! :)

 
Időpont: 2013. január 10. 18:38 , Blogger Viktória (shake it up) írta...

Hogy az alsón nincsen kilakkozva? :o Elég durván fényes, nagyon szép. :) Gratulálok a kitartásodhoz!

 
Időpont: 2013. január 11. 23:04 , Blogger Thündérke írta...

Durva milyen fényesek a körmeid :O nagyon szépek lettek, gratulálok ! :)

 
Időpont: 2013. január 13. 1:29 , Blogger Viki írta...

Óh, köszi, nagyon aranyos vagy, bár én bízom benne, hogy lesznek még ettől szebbek is. :)

 
Időpont: 2013. január 13. 1:31 , Blogger Viki írta...

Erről a Seacret-ről még nem is hallottam, de mindenképpen utána fogok nézni. Tök korrektek, hogy kicserélik a polírozót.

 
Időpont: 2013. január 13. 1:35 , Blogger Viki írta...

Köszi Viktória. :)

 
Időpont: 2013. január 13. 1:39 , Blogger Viki írta...

Egyelőre még én sem tudok az erősítő hatásáról megalapozottan nyilatkozni, de remélem, hogy hamarosan ezt az oldalát is megcsillogtatja majd a kis szett. :D

 
Időpont: 2013. január 13. 1:39 , Blogger Viki írta...

Köszönöm Thündérke! ;)

 
Időpont: 2013. január 13. 1:41 , Blogger Viki írta...

Ennyi használat után még nem merem bátran ajánlani, de az olvasott vélemények alapján szerintem hosszú távon mindenképpen megéri. :)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal