2014. február 20., csütörtök

HAJÁPOLÁSI RUTINOM


Hajápolási témáról eddig egyetlen egyszer esett szó a blogon, ám időközben elég nagy változás történt a rutinomban, ezért úgy gondoltam egy kicsit aktualizálom a dolgot, és megmutatom Nektek azokat a termékeket, amelyeket mostanában használok. Ahogyan az már az első képből is kiderül, a kedvenc hajápoló termékeim nagyrészt mind az Yves Rocher-ból vannak, ugyanis egy jó ideje áttértem a szilikonmentes életre, és az YR-nak szuper szilikonmentes hajápolói vannak, így mostanra odáig jutottam, hogy szinte mindent tőlük szerzek be. Már ami a hajápolást illeti. Annyit elöljáróban érdemes tudni, hogy vékonyszálú, könnyen lelapuló és zsírosodó hajam van, amit gyakran száraz tapintásúnak érzek. 


Yves Rocher hajregeneráló olaj - 150 ml
Amikor több időm van, akkor mindig ezzel az Yves Rocher regeneráló olajjal kezdem a hajápolást. A leírás szerint ezt nagyon száraz/göndör/dauerolt hajra ajánlják. Értékes növényi olajokban gazdag, különleges hajápoló az intenzíven táplált, végtelenül lágy tapintású hajért. A hozzáadott jojoba-, babassu- és makadámdió olajjal gazdagított összetételének köszönhetően a töredezett, száraz, igénybe vett haj visszanyeri puhaságát, természetes fényét és rugalmasságát. Parabén-, szilikon- és mesterséges színezékmentes. Hajmosás előtt bedörzsölöm vele a hajam úgy, hogy a hajtövekre ne kerüljön belőle, majd egy "használaton kívüli" törölközőbe csavarom a hajam nagyjából fél órára. (Ha időközben megfeledkezek róla, akkor tovább is fent szokott maradni.) Utána pedig jöhet a hajmosás.


Yves Rocher tápláló regeneráló sampon száraz vagy göndör hajra - 300 ml
Több YR sampont is kipróbáltam már, de úgy érzem még nincs meg a tökéletes. Ezt a regeneráló sampont az olajjal együtt vásároltam még karácsony előtt, azért, mert amellett, hogy könnyen zsírosodik a hajam, gyakran száraz tapintásúnak érzem. Mellé pedig elég csúnyán be is szokott kócolódni (főleg hajmosáskor), úgyhogy mindenképpen valami olyat szerettem volna, ami egy kicsit táplálóbb. Nem tudom, hogy vajon ez a sampon, vagy pedig a kemény debreceni víz a ludas abban, hogy mostanában gyakran kiszárad és korpásodik a fejbőröm, minden esetre eddig ilyet még egy samponnál sem tapasztaltam, úgyhogy ha ez elfogy, másikat fogok kipróbálni. Egyébként olyan túl nagy táplálást ennél sem vettem észre, a hajamat nagyjából ugyan olyan nehéz volt kibontani, mint amikor a zsíros hajra való YR sampont használtam, szóval nekem annyira nem vált be.


Yves Rocher selymes tápláló balzsam - 150 ml
Bevallom őszintén, egy jó darabig nem használtam hajbalzsamot, de amióta minden hajmosáskor egy jó nagy adag hajat téptem ki fésülködéskor, muszáj volt egy kicsit felturbózni a rutinomat. Sokáig nézelődtem az YR-ban, hogy melyik balzsamot hozzam el, előtte Krémmánián is végigolvastam néhány véleményt róluk, és végül úgy tűnt, ez lesz a tökéletes. Ezt a selymes tápláló balzsamot kifejezetten száraz hajra ajánlják, a természetesen egészséges és selymes hajért. Tápláló hatású zabtejjel és édesmandula-olajjal gazdagított összetételének köszönhetően a száraz haj visszanyeri lágyságát, természetes fényét és rugalmasságát. Haja könnyen kezelhető és újra szépségtől ragyogó lesz. Ahhoz képest, hogy ez egy szilikonmentes balzsam, szerintem nagyon szépen végzi a dolgát. Nem mondom, hogy annyira megkönnyítené a kifésülést, mint mondjuk a Kallos tejproteines pakolása, de szerintem ez nem is várható el tőle. Nekem sokat segített, viszont hazudnék ha azt mondanám, hogy önmagában megoldotta a kóc problémát, hiszen néhány héttel ezelőtt rászántam magam, hogy megvegyem a Schauma kifésülést könnyítő spray-jét, amiben bizony már bőven van szilikon is. 


Schwarzkopf Selymes Fésülés hajápoló spray nehezen kifésülhető, fénytelen hajra - 200 ml
Joggal kérdezhetitek, hogy ha már ez az egy termék tartalmaz szilikont, akkor a többit miért nem cserélem le olyanra, hiszen így borul az egész szilikonmentes dolog. Én viszont úgy vagyok vele, hogy mivel ebből a kifésülő spray-ből nem fújok a hajtövekre, csak a hajhosszra, ezzel a kis csalással még tartható a szilikonmentes lét. Nekem nagyon sokat segít a szárításnál, és amióta ezt használom, sokkal könnyebben rászánom magam a hajmosásra is, mert tudom, hogy nem kell majd annyit küszködnöm a kibontással. Szerencsére nem vettem észre, hogy gyorsabban zsírosodna, vagy elnehezülne tőle a hajam, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy újra fogom vásárolni, ha elfogy.


Yves Rocher tápláló hajvégápoló balzsam - 50 ml
Erről a hajvégápolóról nagyon jó véleményeket olvastam a Krémmánián, és mivel eléggé könnyen töredezik a hajam, mindenképpen ki szerettem volna próbálni. Ezt is kifejezetten száraz hajra ajánlják. Tápláló hatású zabtejjel és édesmandula-olajjal gazdagított összetételének köszönhetően hatékonyan regenerálja a száraz hajvégeket. Amikor megláttam, hogy mennyibe kerül (azt hiszem 2.000 - 2.500 Ft körül mozog az ára) egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy talán mégsem kellene megvenni, hiszen nagyon picike maga a tubus, de végül mégiscsak elhoztam, mert úgy voltam vele, ha tényleg olyan szuper, mint ahogyan a Krémmánián írják, akkor megéri beruházni rá. Szerencsére egyáltalán nem csalódtam benne, abszolút hozza azt az érzést, amit vártam tőle. Miután megszárítom a hajam, egy nagyobb borsónyi mennyiséget eloszlatok az ujjaim között, majd "csipkedő" mozdulatokkal felviszem a hajvégekre. Nagyjából egy 5 cm sávot szoktam vele bekenni, mivel nekem egyenesre van vágva a hajam, nem kell bajlódnom a rétegekkel. Miután eldolgoztam az összes krémet, átfésülöm a hajam, és várok nagyjából fél órát, hogy teljesen megszáradjon. Utána pedig olyan selymes lesz tőle a hajam, mint a kisbabáké. Mivel egyszerre elég kevés kell belőle, sokáig ki fog tartani, de ha elfogy, biztosan újra fogom vásárolni. 


Nos hát ezek azok a termékek, amiket kb. már 3-4 hónapja használok. A szilikonmentes hajápolást nagyjából 1 éve kezdtem, és nem tudom, hogy amiatt-e, de az utóbbi fél évben látványosan megnőtt a hajam (még a Barátom is megjegyezte, hogy milyen sokat nőtt, pedig az ilyen neki nem igazán szokott feltűnni) és úgy vettem észre, hogy vastagabb tapintású is lett. Úgyhogy emiatt mindképpen örülök, hogy belevágtam a szilikonmentes hajápolásba.



Ismeritek ezeket a termékeket, esetleg használtátok is már valamelyiket? Nektek melyek a kedvenc hajápoló termékeitek? Mi a véleményetek a szilikonos hajápolásról?





Címkék: , , ,

9 megjegyzés:

Időpont: 2014. február 20. 16:59 , Blogger Kamilla írta...

a hajvégápoló megszűnt, azért lehetett az év elején olyan olcsón kapni :( én is nagyon sajnálom, főleg hogy már sehol sincs belőle...

 
Időpont: 2014. február 21. 9:35 , Blogger Csipkelány írta...

Nagyon szép a hajad :)

 
Időpont: 2014. február 21. 18:00 , Blogger djkaty írta...

Még nem nagyon volt Yves Rocher hajápoló termékem, de ha ennyire beváltak, felveszem őket a kívánságlistámra :-)

 
Időpont: 2014. február 23. 9:48 , Blogger Viki írta...

Óóóó, hát ennek nagyon nem örülök. Remélem lesz helyette más hajvégápolója az YR-nak (hasonló minőségben), mert ez tényleg csodákat művel a hajammal.

 
Időpont: 2014. február 23. 9:49 , Blogger Viki írta...

Jajj, de drága vagy. Köszönöm szépen! :)

 
Időpont: 2014. február 23. 9:50 , Blogger Viki írta...

Szerintem érdemes tenned velük egy próbát, mert jó minőségűek és sokszor akciósan is ki lehet fogni őket. :)

 
Időpont: 2014. március 2. 17:32 , Blogger Thimmyke írta...

Az én hajam is pont ugyanez a kategória... :/ Kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok akkor egyedi eset... Én a kéket vettem meg ebből a kifésülős sprayből, de nekem az annyira nem vált be, lehet kipróbálom majd ezt a rózsaszínt. :)

 
Időpont: 2014. március 7. 23:29 , Blogger Viki írta...

Én alaposan végignézegettem akkor az összes kifésülő spray-t, és végül ez a "selymes fésülés" szlogen győzött meg. A többin "csak" annyi volt, hogy kifésülő spray, szóval úgy voltam vele, hogy biztosra megyek. :D

 
Időpont: 2014. március 16. 11:13 , Blogger Carol21 írta...

A schauma cotton fresh kifésülő spray szilikonmentes,ha gondolod probáld ki. Nekem segít. :)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal