2013. november 18., hétfő

Ajánló: Nők Lapja Advent


Amikor az Éva Adventi különkiadása után megláttam, hogy a Nők Lapja is készített egy ünnepi számot, persze nem tudtam leállni, és ezt is megvettem. Még nem volt időm minden cikket elolvasni benne, de már az első átlapozás után éreztem, nem volt felesleges pénzkidobás. És mivel a múltkori ajánló többeteknek is tetszett, úgy gondoltam ebből is hozok egy kis ízelítőt. :)


Az Éva Adventhez hasonlóan ez is egy Ünnepi kalendáriummal indul, ahol a karácsonyi teendők szépen sorban fel vannak osztva. Persze az olyan "kötelező" programok mellett, mint a nagybevásárlás, számos kikapcsolódási lehetőség is helyet kapott benne, amik főleg a karácsonyi előkészületekhez kapcsolódnak. 

A 3 oldalas Adventi Ez + Az-ban pedig további kulturális programokat találunk Budapesttől egészen Ausztriáig.

A Bazár részben szuper ajándékötleteket találunk külön konyhatündéreknek, kertrajongóknak, a régi korok szerelmeseinek és külön a gyerekeknek. Szerencsére többféle árkategóriájú ajándékot gyűjtöttek nekünk össze, úgyhogy itt már bátrabban lehet nézelődni, bár én ezeket a tippeket inkább csak inspirálódásra használnám, mert a nagy többségüket olcsóbb helyekről is be lehet szerezni.


Persze ebből a számból sem hiányozhatnak a dekorációs ötletek, a Díszítünk fejezetben 3 oldalon keresztül karácsonyfadíszeket találunk a letisztult minimál stílustól kezdve egészen a retróig, természetesen lelőhellyel együtt.


Néhány kedves karácsonyi történet és mese is került a lapba, amitől szerintem nagyon hangulatos lett az egész. Mivel én amúgy is szeretek régi történeteket hallgatni/olvasni, a Karácsonyi emlékek lett az egyik kedvencem. 


Itt is kapunk jó néhány Készítsd magad! DIY tippet adventi kalendáriumra és "mikulás zacskóra" is, amik szerintem azért nagyon szuperek, mert ezek segítségével már néhány otthon fellelhető alapanyagból (például papírzacskó) is nagyon szuper dolgokat lehet kihozni.


Az Elérkezett a karácsony fejezetben az outfit tippektől kezdve a lakásdekoráción át az ünnepi terítékig mindent megtalálunk, amik egyébként ajándékötletnek sem rosszak, hiszen árat és lelőhelyet is kapunk hozzájuk. 


A legtöbb oldalt (pontosan 20-at) itt is a Receptek kapták. 5 ünnepi vacsora, 6 hagyományos sütemény, 6 brunch, 3 édes aprósütemény (amit akár a kezdő háziasszonyok is simán el tudnak készíteni) és 4 sós ropogtatnivaló receptet kapunk persze gyönyörű fotókkal illusztrálva. Nekem roppant szimpatikus, hogy a nehezebb receptek mellett néhány egyszerűbb, gyorsan elkészíthető is helyett kapott a magazinban, amit akár 1 óra alatt is össze lehet dobni.


A kreatív szelleműeknek itt van még néhány DIY ötlet horgolt jégcsillagra, házi készítésű lekvárra, asztali díszre és falinaptárra. De akkor is érdemes fellapozni a magazint, ha idén változtatni szeretnénk a szokásos csomagoláson (ami kimerül a boltban vásárolt ajándéktasakban), hiszen nagyon szuper ötleteket találunk a különleges formájú ajándékok "felöltöztetéséhez" is. Talán nem is gondolnánk, de kinőtt pulóverekből és maradék papírokból is nagyon mutatós csomagolásokat lehet készíteni.


Ilyenkor Karácsony előtt szerintem a legtöbb emberben előjön az érzés, hogy valamilyen formában szeretne segíteni azokon, akik erre rászorulnak. Ezért is tartom nagyon jó ötletnek, hogy helyet kapott a magazinban egy Segítünk fejezet is, amiben különböző adományozási lehetőségekről esik szó. Nálunk az Egyetemen már tavaly is működött a Cipősdoboz akció, akkor sajnos lemaradtam róla, de idén én is szeretnék majd meglepni valakit egy dobozkával.


Nos, ezzel a végére is értünk a 154 oldalnak. Természetesen most is maradt meglepetés bőven, amiről én itt nem ejtettem szót, de azt hiszem ez alapján a kis betekintő alapján is elmondható, hogy nagyon tartalmasra és színesre sikerült a Nők Lapja adventi különszáma. Bevallom, én egy picit jobban élveztem, mint az Éva Adventet, de persze azt is nagyon hasznosnak találom, és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem. A Nők Lapja Adventet 445 Ft-ért tudjátok megvásárolni az újságárusoknál, én mindenkit bátorítok a megvételére, mert tényleg egy használható magazint kaptok a ezért a pénzért.



Ti várjátok már a Karácsonyt? Mikor szoktatok elkezdeni készülődni az Ünnepekre? Internetről, ismerősöktől vagy hasonló magazinokból gyűjtötök inspirációt? Tervezitek az idei Nők Lapja Advent beszerzését?







Címkék: , , , , , , ,

4 megjegyzés:

Időpont: 2013. november 18. 11:20 , Blogger Anna írta...

Nem kifejezetten szoktam újságokat venni. A Glamour, Joy és Cosmo ilyenkor azért becsúszik, főleg ha vizsgáról hazafelé utazom, akkor legyen mit olvasni. :) Pinterest-ről szoktam ötleteket vadászni, nosalty-ról pedig recepteket. :)

 
Időpont: 2013. november 18. 21:29 , Blogger Bogi Vrg írta...

Óóó, még az Évát se vettem meg, de ez is nagyon csábítóan hangzik :-) Már napok óta a dekoráción töröm a fejem, de időm még nem volt semmire :S

 
Időpont: 2013. november 19. 14:38 , Anonymous Névtelen írta...

Szia ! Ebből az újságból le tudnád fotózni azt az oldalt, amelyiken az a szürke kötött táska van ? Köszi :)

 
Időpont: 2013. november 21. 8:47 , Blogger Viki írta...

Moon Angel: Mostanában már én is lényegesen kevesebb újságot veszek, viszont a Karácsonyi magazinoknak nem tudok ellenállni. :D

Bogi Bog: Jajj, ne is mondd. Fejben én már ugyan tervezgetek, de nem tudom mikor lesz időm megvalósítani. :)

Névtelen: Szia! Persze. Most nincs nálam az újság, de hétvégén hozzácsapom még azt az egy képet! :)

Thimmyke: Köszönöm szépen! :)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal