2013. november 28., csütörtök

Adventi koszorú ötletek

Vasárnap december elseje, ami azt jelenti, hogy meg kell gyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Korábban még soha nem készítettem adventi koszorút, idén viszont megjött hozzá a kedvem, és már kb. két hete ezen (is) pörög az agyam, hogy milyen legyen. A Pinteresten most is nagyon sok szuper ötletet találtam, ezekből hoztam Nektek mutatóba párat, hátha valaki hozzám hasonlóan az utolsó pillanatra hagyta az elkészítését. Próbáltam olyanokat összeválogatni, amik egyrészt mutatósak, másrészt pedig olcsón és könnyedén megvalósíthatóak. További ötletekért kukkantsatok be a Christmas albumomba, vagy egyszerűen írjátok be a Pinterest keresőjébe az Advent wreath kifejezést.



Öt perces koszorúk
Idő- és kézügyesség hiányában szenvedőknek jön most néhány ötlet. Ezek tényleg olyan koszorúk, amelyekhez épphogy csak 1-2 dolog kell. Egy kis fenyőgally, néhány szép üvegalma, esetleg egy különlegesebb befőttesüveg, pár cm díszítőszalag vagy masni na meg kb. 5 perc és már lehet is benne gyönyörködni.



Csak természetesen
Az előzőekhez képest kicsivel több időt, türelmet és alapanyagot igényelnek a következő koszorúk, de tudjátok, jó munkához idő kell. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy 5 perc alatt összerakott adventi koszorú rosszabb lenne, mint ami több órán át készül. A természetes koszorúk alapja legtöbbször szalma vagy mohakoszorú, de természetesen itt is csak a képzeletünk szab határt. Díszítésükhöz használhatunk szárított narancs karikákat, diót, mogyorót, tobozokat, de akár fakérget is.



Különleges megoldások
Ahogy a következő képeken is látjátok, egy kis kreativitással szinte bármiből készíthetünk adventi koszorút, akár még egy tetejére fordított borospohárból is. De van itt mini virágcserépbe, őzgerincformába és konzerves dobozba "ültetett" gyertya is, sőt, az ügyesebbek akár mézeskalácsból is elkészíthetik az idei koszorújukat.





Ti készen vásároljátok az adventi koszorút, vagy inkább magatok állítjátok össze? Idén milyen stílusúval készültök? 








Címkék: , , , , , ,

6 megjegyzés:

Időpont: 2013. november 28. 15:05 , Anonymous Horvátországi apartmanok írta...

Az a sapka nagyon édi és a körömmatricák is cukik :

 
Időpont: 2013. november 28. 17:08 , Blogger Unknown írta...

nekünk mű van és csak újravesszük bele a gyertyákat...de én szeretek készíteni is :)

 
Időpont: 2013. november 28. 17:36 , Blogger bree írta...

jaaj mennyi szépség *-*

 
Időpont: 2013. november 28. 18:27 , Blogger Gréti írta...

Ez egy nagyon jó poszt volt. Köszi a tippeket. :D

 
Időpont: 2013. december 1. 20:43 , Blogger Viki írta...

Horvátországi apartmanok: Mmm, szerintem ezt nem ide akartad, de azért köszi. :D

beu smile: Idén nagyon sok szép műkoszorút láttam én is a virágárusoknál, és végül is úgy eléggé időtakarékos, ha csak a gyertyákat kell bele újravenni. :)

bree: Örülök, hogy tetszenek! :)

Gréti: Nagyon szívesen Gréti. :)

 
Időpont: 2014. november 26. 20:51 , Blogger Asuke írta...

Még fogalmam sincs milyet fogok csinálni, de nagyon hajlok az egyszerűbbek felé.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal