2013. augusztus 20., kedd

Rexona Maximum Protection izzadásgátló



A sminkekkel és szépségápolási termékekkel ellentétben az izzadásátlókkal nem nagyon szoktam kísérletezgetni. Évek óta a Rexona stiftes dezodorait használom, és nekem annyira beváltak, hogy eszembe nem jutott volna váltani, vagy esetleg mást kipróbálni. Egészen addig, mígnem kaptam egy lehetőséget, hogy teszteljem a Rexona legújabb Maximum Protection krém dezodorait.





A csomagban 3 különböző termék volt, a zöld "everyday fresh", a lila "sensitive dry" és a kék "clean scent". 
Ezek a darabok elég sok mindenben eltérnek az általam korábban használt izzadásátlóktól, az első fontos különbséghogy ezeket elsődlegesen nem nappal, hanem éjszaka kell használni. A dolog biológiai magyarázata elvileg az, hogy a test hőmérséklete éjjel, nyugalmi állapotban lecsökken, ilyenkor legkevésbé aktívak a verejtékmirigyek, így az izzadásgátló összetevőknek van ideje kifejteni hatását. 

Nekem szerencsére nem okoz túl nagy gondot az izzadás, éppen ezért a nyári időszakot leszámítva nem is használok minden nap izzadásátlót. Egyrészt azért, mert nincs rá szükségem, másrészt pedig azért, mert nem szeretem, ha keveredik az illata a parfümömmel. Ilyen szempontból szerencsésebb, hogy ezt éjszaka kell használni, hiszen reggelre már csak egy nagyon enyhe illat marad utána.

Egyébként még érdekesség, hogy a Rexona Maximum Protection egy úgynevezett TRIsolid technológiával készült, ami véd a verejtékezés és a kellemetlen szagok ellen, valamint hidratáló összetevőket is tartalmaz. Az első kettőt abszolút meg tudom erősíteni, a hidratáló hatásból viszont nem sokat vettem észre.





Minden egyes darab lefóliázva érkezett, gondolom az üzletekben is így lehet kapni őket. Ez nemcsak azért szuper, mert így sokáig megmarad az illatuk, hanem azért is, mert így biztosak lehetünk benne, hogy érintetlen darabot hozunk el. {Sajnos én már többször is láttam kisebb boltokban, hogy valaki ott intézte el a "reggeli felfrissítést". Nyilván nem ilyen stiftes dezodort használt, de akkor is. Szerintem senki sem szeretne olyan terméket megvenni, amit már más használt előtte.}

A fólia alatt pedig ott vannak a kisebb és nagyobb méretű lyukak, amiken keresztül felszínre tör a dezodor. Ahogyan a nevében is benne van ez egy krém dezodor, először olyasmi az állaga, mint egy sűrűbb testápolónak, majd nagyjából fél perc alatt púderesre szárad.




Az igazat megvallva, nekem kicsit fura ez az újszerű állag, mert ha nem figyelek oda és túl sok krémet tekerek ki, akkor olyan "tocsogós" érzésem támad tőle. De aki kedveli a golyós dezodorokat, annál ez nem jelenthet problémát.

A három közül a zöldnek az illata tetszik a legjobban, a másik kettő nekem egy picit erős. Ez egy nagyon kellemes, egyszerre friss és púderes illat, amit használat után még jó pár órán át lehet érezni, szóval emellett a parfümnek semmi esélye. Reggelre viszont már csak egy enyhe "babaillat" marad utána, ami szerintem nagyon klassz. Mivel ez az izzadásátló "éjjel dolgozik", nappal nem is szoktam használni, csak élvezem a hatását. :D Említettem, hogy szerencsére nem vagyok izzadékony típus, de biztos vagyok benne, hogy a 40 fokot enélkül én is nehezebben viseltem volna. 

Összességében szuper ötletnek tartom ezt az "éjszakai megoldást", főleg azoknak jó, akik nappalra inkább a parfüm illatát szeretnék érezni magukon az izzadásátló {vagy a kellemetlen szagok} helyett. A teljesítményével is abszolút meg vagyok elégedve, a használata alatt szerencsére egyszer sem kerültem "kellemetlen helyzetbe" még a legmelegebb napokon sem. Egyedül az állaga az, amivel nem tudtam megbarátkozni, úgyhogy azt hiszem visszatérek a jól bevált stiftes Rexona izzadásgátlómhoz. Azoknak viszont bátran merem ajánlani, akik erős védelemre vágynak, és akik nem idegenkednek a krémes állagú dezodoroktól.


Nektek melyik izzadásátló vált be a legjobban? Próbáltátok már a Rexona Maximum Protection-t? Ti mennyire vagytok kísérletező kedvűek, ha izzadásgátlóról van szó? 


Címkék: , ,

5 megjegyzés:

Időpont: 2013. augusztus 20. 8:18 , Blogger Bellala írta...

Az évek óta használt Garnier-t váltottam le erre, nekem a kék illata tetszik :) Kicsit furcsa volt elsőre, hogy reggel nem kell kenegetnem magam, de szuperül kitart a hatása, én csak pozitívat tudok elmondani róla :)

 
Időpont: 2013. augusztus 20. 8:26 , Blogger Viki írta...

Bellala: Én is nagyon elégedett voltam vele, mert tényleg bírta a gyűrődést a 40 fokban is, egyedül ez a krémes állag nem nagyon jött be nekem. Viszont az illat, ami reggelre megmaradt belőle, az valami mesés. :-)

 
Időpont: 2013. augusztus 20. 11:51 , Blogger Viki Esztergályos írta...

Én is tesztelésre kaptam őket, de még csak a kéket használom, az nagyon tetszik. :) Jól bírta a kiképzést a nagy melegben is. Részemről is külön plusz jó pont, hogy fóliázva is vannak!

 
Időpont: 2013. augusztus 20. 16:52 , Blogger Szami írta...

Én megvettem 1 hete ebből a lila változatot, de sajnos nem igazán vált be. Illetve bevált, csak éppen nem annyira, mint egy 1400 Ft-os dezodor, amennyit fizettem érte, hanem mint egy másik átlagos dezodor, ami csak 600 Ft-ba kerül. Nagyon csalódott vagyok miatta...

 
Időpont: 2013. augusztus 22. 8:50 , Blogger Viki írta...

Vanity: Örülök, ogy Neked is bevált! :}

Szami: Sajnálom, hogy csalódtál benne Szami. :/ Nekem a 600 Ft-os Rexonával sem volt sosem bajom,de ezt tényleg erősebbnek éreztem. Az illatát is és az izzadásátló hatását is.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal