2013. május 12., vasárnap

Hasonmások #7.

Nemrégiben megjelent a Fashionfave-en egy cikkem, amiben a legdögösebb 2013-as tavaszi táskákat mutattam be egy-egy elérhető kategóriájú hasonmással. Mivel azok az olcsóbb darabok is sokaknak elérhetetlenek, mert mondjuk nincs a közelükben Zara, Mango vagy Stradivarius, vagy éppen nem szeretnének ennyit áldozni egy egyszezonos darabra, úgy döntöttem, hogy lejjebb megyek egy árkategóriával, és megkeresem ezeknek a dizájner daraboknak az Ebay-es verzióit. 


1. Color blocking

A color blocking már tavaly tavasszal is hódított a kifutókon és a fast fashion üzletek polcaira is bekerült, idén azonban még nagyobb sikernek örvend. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy szinte már nincs olyan márka, amelyik ne rukkolt volna elő a saját color blocking ruhájával, cipőjével, táskájával vagy ékszerével. Marni például ezzel a "csekély" 220 ezer forintot kóstáló citromsárga-fekete shopperrel lepte meg a színek szerelmeseit. Én az igazat megvallva eddig nem igazán voltam oda ezért a trendért, de ez a jobb oldali Ebay-es táska még az én szívemet is megdobogtatta. Ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor mondhatjuk, hogy de hát ez nem is "igazi" color blocking, hisz annak az lenne a lényege, hogy két egymástól elütő, élénk színt párosítunk, itt pedig a kék és a nude azért elég jól harmonizálnak, részemről mégis belefér a color blocking kategóriába.



2. Állatminta
Én az állatmintás dolgokkal valahogy mindig úgy vagyok, hogy félve nyúlok hozzájuk, mert nagyon könnyen közönséges hatást lehet velük elérni. Ezek a táskák viszont sokkal inkább a kifinomult és a nőies kategóriát képviselik, mintsem a közönségeset. Phillip Lim bájos "Polly" táskája több mint 200 ezer forintba kerül, de szerencsére jóval kevesebbért is hozzájuthatunk ízléses állatmintás darabokhoz, például az Ebay-en. Én egyébként mindkettőért teljesen odáig vagyok, ha az árat nem nézném, nem is igazán tudnék választani közülük.



3. Narancsba borulva
Az idei szezonban Michael Kors többféle egzotikus anyagot is felhasznált a táskáihoz. Az egyik például a struccbőr, amiből ez a gyönyörű narancssárga clutch is készült. Ha valaki a magáénak szeretné tudni ezt a kis különlegességet, közel 102 ezer ropogós magyar forintot kell kicsengetnie érte, de aggodalomra semmi ok, hiszen az Ebay most is tartogat számunkra alacsonyabb árfekvésű hasonmásokat. Michael Kors "Ebay-es kistestvéréért" már jóval kevesebbért is hozzájuthatunk, ha éppen mi is megkívánjuk ezt a mesés nyáridéző narancssárgát.



4. Monokróm
Az idei tavasz legnagyobb durranása a monokróm, ami a nadrágoktól kezdve a blúzokon át a blézerekig mindenhol megjelenik. Természetesen a táskák sem maradhatnak ki a sorból, Proenza Schouler például egy fúrófej szerű csatos táskát álmodott meg, amit már nagyjából 355 ezer forintért meg is kaphatunk Ha nem szeretnénk ennyit áldozni egy -talán- egyszezonos darabért, az Ebay-en rengeteg hasonló darabot találunk. Az én kedvencem ez a különleges mintázatú clutch, amit válltáskaként is lehet hordani, és egyébként a fehéren kívül sárga és pink összeállításokban is kapható.



5. Mutasd magad!
Szintén "idei találmány" az átlátszó, azaz translucent táska, amit már rengeteg külföldi divatbloggernél láthattunk. Számos tervező mellett Marc Jacobs is elkészítette saját translucent táskáját, aminek kiköpött mását már meg is lehet rendelni az Ebay-ről közel 8 ezer forintért. Azonban mivel ez a rovat nem a hamisítványokról, hanem a hasonlóságokról szól, egy másik táskát választottam párjául, méghozzá ezt a csipeke díszítésű shoppert, amihez már 4 ezer forintért hozzájuthatunk. Talán az első eset, amikor az Ebay-es verzió jobban tetszik, de hát tudjátok, engem a csipkével meg lehet venni kilóra. :D


Mit szóltok az eheti válogatáshoz? Van köztük olyan, amit már korábban kinéztetek magatoknak? Vagy esetleg amelyiket már meg is vettétek?



Címkék: , , ,

6 megjegyzés:

Időpont: 2013. május 12. 19:45 , Blogger Viktória (shake it up) írta...

A leopárdos nagyon tetszik, de a narancsot is elfogadnám! :D

 
Időpont: 2013. május 13. 20:32 , Blogger Ági írta...

Nekem a kék, és a monokróm e-bay-es darabok tetszenek. Nagyon jók ezek a posztok
divatmano.blogspot.com

 
Időpont: 2013. május 14. 7:38 , Blogger Viki írta...

Ezzel valahogy én is így vagyok. :D

 
Időpont: 2013. május 14. 7:39 , Blogger Viki írta...

Köszi Ági, ennek nagyon örülök. :}

 
Időpont: 2013. május 14. 21:15 , Blogger Bogi Vrg írta...

Kedvenceim az elsők, de igazából mind jöhetne, úgyis táskahiányban szenvedek.

 
Időpont: 2013. május 16. 8:59 , Blogger Viki írta...

Igen, ez rám is igaz... pedig nekem elé sok táskám van {mihez képest mondjuk :D}. Amikor elmegyek vásárolni, Anyáék mindig megkérdezik, hogy "És táskát nem vettél?" :D

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal