2013. május 27., hétfő

Elfogytak #2.

A legutóbbi {és egyben első} Elfogytak poszt már elég régen volt itt a blogon, és azóta sikerült a végére érnem néhány újabb terméknek, úgyhogy úgy gondoltam, megint megmutatom Nektek őket, hátha valakinek tudok vele segíteni. Abban a bejegyzésben még azt írtam, hogy a Clinique 3 lépéses termékeivel sikerült megtalálnom a tökéletes arcápoló szereket, na ezt ma már nem mondanám ennyire határozottan. A bőröm ugyanis most éppen a szárazabb korszakát éli, bár az is lehet, hogy csak a kemény víztől, de mostanában sokszor feszül, és húzódik. Úgyhogy a zsíros- kombinált bőrre való Clinique termékekkel leálltam, és most éppen keresem a tökéletes szereket. Arra gondoltam, hogy legközelebb a Nivea termékeit fogom kipróbálni, csak még előtte el akarok olvasni pár véleményt. 

Na de térjünk is vissza a mai poszt szereplőihez, az Alverde Koffeines samponjához, a Fa Yoghurt Body Smoothie tusfürdőjéhez, a Lidl saját márkás körömlakklemosójához és az Oriflame Silk & Smooth szőrtelenítés utána nyugtató krémjéhez. Ezeket a termékeket több hónapon keresztül használtam, kivéve az Oriflame krémjét, mert az már vagy 2 éve megvan, úgyhogy úgy gondolom, megalapozott véleménnyel tudok róluk írni. 


Alverde koffein sampon
Az előző Elfogytak bejegyzésnél még a Bánfi hajhullás elleni samponját és hajszeszét dicsértem, ami tényleg nagyon jó is volt, hiszen vagy 4 tubussal elhasználtam mindkettőből. Időközben azonban engem is beszippantott a szilikonmentes világ, ezért lecseréltem Bánfiékat egy természetesebb hajápolóra. Elég nehezen ment a döntés, sokáig vacilláltam, hogy vajon melyik lenne a legjobb az amúgy vékony szálú, lelapuló hajamnak, és jó pár vélemény elolvasása után az Alterra koffeines samponja mellett kötöttem ki. Mivel ennek a típusnak nem volt külön hajbalzsamja, ezért a gránátalmás-aloés balzsamot vettem meg hozzá, amit száraz, igénybe vett hajra ajánlanak. Nagyjából 4 hónapig tartott ki a sampon úgy, hogy hetente egyszer használtam {ez volt az itthoni samponom}, a balzsamból pedig még a fele szerintem mindig megvan. Az igazat megvallva én a sok pozitív komment után valami nagyobb durranásra számítottam, bár az is lehet, hogy azért maradt el a várt hatás, mert a koliban egy másik márkájú {ha jól emlékszem Alverde zöldkávés koffein} sampont használtam. Hivatalosan ettől a sampontól "vastagabbnak", dúsabbnak kellett volna, hogy tűnjön a hajam, de sajnos én egyáltalán nem vettem észre, hogy egy fikarcnyival is dúsabb lenne, csak úgy lógott szegénykém a levegőben és semmi tartása nem volt. Persze úgy voltam vele, ha már egyszer megvettem, akkor elhasználom, de biztos, hogy nem fogok belőle többet venni. Most egyébként ugyan ennek a márkának a papaya-bambusz volumennövelő samponját használom, és nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy nagyon szereti a hajam. 

Fa Yoghurt Body Smoothie tusfürdő
Tusfürdőből egyáltalán nem vagyok válogatós, a Tescoban elég gyakran szokott lenni 2+1 akció a Baba tusfürdőire, úgyhogy olyankor szoktunk bevásárolni belőle, de egyébként bármilyen márkát elhasználok. Kivéve a Balea-t, mert az iszonyatosan szárítja a bőrömet. Ezt a gránátalma- málna illatú tusfürdőt még a névnapomra kaptam az unokahúgomtól, és nagyjából 2 hónapig tartott ki. Akkoriban a vizsgaidőszak miatt szinte minden nap itthon voltam, úgyhogy vehetjük úgy, hogy mindennapi használat mellett kitartott 2 hónapig. Az illata valami eszméletlenül finom, nagyon kevés tusfürdő van, aminek ennyire imádom az illatát. A leírás szerint joghurttal és friss gyümölcs illattal kényeztet, hát ez igaz is, mert szerencsére egyáltalán nem szárította a bőrömet, pedig nekem szinte minden zuhanyzás után muszáj {lenne} testápolózni. Összességében nagyon elégedett vagyok vele, a pontos árát nem tudom, de én olyan 600 Ft körül tippelem, ennyit szerintem mindenképpen megér. Újravásárolni viszont nem fogom, mert a Baba tusfürdői sokkal gazdaságosabbak, és azok között is van egy olyan, aminek nagyon jó az illata és a bőröm is szereti, úgyhogy én továbbra is maradok a Babánál.

Cien acentonmentes körömlakklemosó
Amikor néhány blogon felbukkantak ezek a pumpás körömlakklemosók, én is meg voltam őrülve értük, és amikor megláttam ezt a Lidl-ben, azonnal le is csaptam rá. Az árát már akkor is kicsit sokalltam, mert ha jól emlékszem olyan 5-600 Ft körül volt {és én ennek a feléért szoktam lakklemosót venni}, de úgy voltam vele, hogy ez a szupi kis csomagolás megér ennyit. Utólag kiderült, hogy nem is annyira szuper ez a pumpás megoldás, mert nekem legalább 5-ször rá kellett nyomnom, mire egy kevés lakklemosó került a vattapamacsra. A végén már annyira meguntam a dolgot, hogy inkább lecsavartam a tetejét, és úgy öntözgettem, mint egy normál lakklemosót. Elképzelhető, hogy a probléma az én készülékemben volt, és a többivel gyerekjáték dolgozni, de nekem ez akkora csalódás volt, hogy biztosan nem veszek többet ilyen pumpás körömlakklemosót, legalábbis ebből a márkából biztosan nem. Akinek volt ilyenje az tapasztalt egyébként hasonlót? Hogy egyszerűen hiába nyomogatta a pumpát, semmi nem akar belőle kijönni? Magával a lakklemosóval amúgy semmi problémám nem volt, szépen lehozta a festéket és nem is szárította különösen a körmeimet, de a doboz miatt nekem abszolút nem jött be.

Oriflame Silk & Smooth szőrtelenítés utáni bőrnyugtató krém
Ez a krém már vagy 2-3 éve biztosan megvan, még a Vateráról rendeltem akkor, amikor megvettem az első epilátoromat. Ciki vagy sem, én télen elég gyakran el szoktam sumákolni az epilálást, amikor készülök valahová, akkor borotvával gyorsan elintézem a dolgot, de azt is csak nagyon ritkán, mert nem szeretném, ha megerősödnének a szőrszálak. Szóval vehetjük úgy, hogy éves szinten nagyjából 10-12 alkalommal használtam ezt a krémet, ami egyébként 100 ml-es kiszerelésű. Mivel elég könnyű az állaga, hamar beszívódik, és nem hagy maga után ragacsos érzetet, csak selymes és puha bőrt. A nyugtató hatása szerintem szuper, nekem 1-2 óra alatt nagyon szépen lehozta a pirosságot, meg az apró pöttyöket a lábamról, és még az illatát is szerettem. Nem tudom, hogy kapható-e még ez a termék, de ha igen, biztos, hogy újra fogom vásárolni, mert nálam abszolút telitalálat volt. 


Ti próbáltátok már ezek közül valamelyiket? a igen, milyenek voltak a tapasztalataitok? Mi az, ami Nektek bevált egy-egy kategóriában?


Címkék: , , , ,

9 megjegyzés:

Időpont: 2013. május 27. 9:37 , Blogger djkaty írta...

Nem próbáltam egyiket sem, de a Fa tusfürdőt megszagolgatom majd. Pumpás körömlakklemosóból a DM saját márkás zöldje van meg, és 1 pumpálás is elég belőle. :-)

 
Időpont: 2013. május 27. 10:35 , Anonymous Névtelen írta...

Én a LIDLs körömlakklemosót még mindig használom, és csak ilyet veszek, nekem nagyon bejött ez a nyomogatós rendszer, sokkal gyorsabb, egyszerűbb, és semmi problémám nem volt vele, kétszer erőteljesebben a közepén le kell nyomni, és kész! :) Sőt szerintem az ára sem vészes, mivel véleményem szerint sokkal nagyobb kiszerelés, mint bármelyik más általam ismert körömlakklemosó. Úgyhogy én csak ajánlani tudom :)

 
Időpont: 2013. május 27. 11:22 , Blogger Viki írta...

Jajj, pedig megfoadtam, hogy soha többet ilyen pumpás lakklemosót nem veszek... de lehet, hogy ezt a DM-eset még azért lecsekkolom. :D

 
Időpont: 2013. május 27. 14:20 , Blogger Gabica írta...

A Balea tusfürdőket én nagyon nem szeretem, szörnyen rosszak szerintem, nekem a kedvencem a Nivea tusfürdői, bár elég drágák. De a Niveától ennyi, ami nekem bejött, se dezodor se arcápoló..semmi más.
Én jelenleg a Schauma koffeines samponját használom, amit szeretek, tovább marad tiszta a hajam, egyedül az illata olyan furcsa.
Nem próbáltam még ilyen pumpás lakklemosót, de ennyi pénzt szerintem sem ér, csak azért mert pumpás :)

 
Időpont: 2013. május 27. 23:11 , Blogger hkorinna írta...

Ugyanígy jártam az ebelin-es körömlakk lemosómmal, egy idő után képtelenség volt a pumpával kinyerni belőle. Most én is letekerem a tetejét és alig várom, hogy elfogyjon, pedig olyan szép lett volna. :/

 
Időpont: 2013. május 29. 10:31 , Blogger Viki írta...

Úgy látszik akkor nem csak engem szárítanak a Balea tusfürdők. :D
Én még a Niveától nem nagyon használtam semmit se, most viszont megvettem a zuhanyzás közbeni testápolót, és az annyira bejött, hogy gondoltam, ki kellene próbálni az arcápolási vonalát is. Hát majd meglátjuk. :D

 
Időpont: 2013. május 29. 10:32 , Blogger Viki írta...

Akkor itt már a márka sem számít, csak az, hogy mennyire sikerül belenyúlni egy-egy rossz darabba. :/

 
Időpont: 2013. május 29. 10:33 , Blogger djkaty írta...

Nekem a Balea nem szárít, a Dove viszont annyira, hogy egy zuhanyozás után sem tudok meglenni testápoló nélkül. A Niveákat szeretem, és ezt a zuhanyzás közbenit is kipróbálom majd szerintem :-)

 
Időpont: 2013. május 29. 10:36 , Blogger Viki írta...

Akkor ezek szerintem csak nekem sikerült beletrafálnom egy hibás darabba. :/

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal