2013. április 8., hétfő

Glamour napi shopping tippek


Az elmúlt hetekben jó néhány blogon olvashattatok már különböző vásárlási tippeket a közelgő Glamour napok alkalmából. Én nagyjából az összeset végigolvastam, és mivel volt egy-két plusz ötletem, ezért úgy döntöttem, megosztom Veletek a saját taktikámat, hátha valakinek éppen ez lesz szimpatikus. 

1. Szelektálj!
Habár az idő még nem igazán akarja tudomásul venni, hogy tavasz van, ideje előszedni a szekrény mélyéről a lengébb holmikat, és átfutni, hogy mégis miből élünk. Én ilyenkor ki szoktam válogatni azokat a ruhákat  amiket már biztosan nem fogok hordani, és továbbadom őket Anyának, vagy az Unokahúgomnak. Ha nincs olyan ismerősötök, aki szívesen venné a már megunt, de szép állapotú ruhákat, elvihetitek őket különböző segélyszervezeteknek, és ezzel legalább a napi jó cselekedeteket is kipipálhatjátok. De akár fel is tölthetitek őket egy-egy aukciós oldalra, és így pár száz, vagy akár ezer forintot is kereshettek rajtuk. A lényeg, hogy szabaduljunk meg a felesleges holmiktól, és legyünk tisztában azzal, hogy mi az, ami már a rendelkezésünkre áll.

2. Írj listát!
Ha sikerült átláthatóvá tenni a szekrényünket és pontosan tudjuk, hogy mik azok a dolgok, amikre biztosan nem kell költenünk, ideje összeírni, hogy miket kell beszereznünk. Figyelem, itt még a kuponfüzet nélkül készítjük a listát, így biztosan csak olyan dolgok fognak felkerülni, amik valóban kellenek. 

3. Böngéssz!
Miután körvonalazódott, hogy milyen darabokat szeretnénk beújítani, vegyük elő a kuponfüzetet, és nézzük meg, mely üzletekben tudunk olcsóbban vásárolni. 

4. Internetre fel!
Miután megvan az akciós üzletek listája, első körben érdemes átfutni az üzletek webshopjait. Így már nagyjából képek kapunk arról, hogy hol, mit tudunk majd beszerezni.

5. Irány az üzlet!
A nagy maraton előtti napokban az internetes nézelődés mellett célszerű élőben is végigpásztázni a kínálatot, mert elképzelhető  hogy az adott üzletben már nincs is abból a nadrágból amit kinéztünk a honlapon. Továbbá ilyenkor érdemes felpróbálni a listán szereplő darabokat, hogy tudjuk, milyen méret kell belőlük, és később már csak be kelljen értük szaladni. 

6. Próbálkozz!
Ha megvan minden listán szereplő tételből a megfelelő méret, próbáljuk meg félretetetni őket. Bár túl nagy esélyt nem látok rá, de azért elképzelhető, hogy szerencsénk lesz és minden probléma nélkül félre fogják tenni nekünk a kiszemelt darabokat. Ilyenkor jól jöhet egy, az adott üzletben dolgozó barát/barátnő. 

7. Készítsd el A listát!
Eljött az idő a konkrét lista összeállítására. Én idén ezt úgy fogom elkészíteni, hogy kis post-itekre felirkálom, hogy melyik üzletben mit {és milyen méretben, színben} kell megvennem és egy kis gemkapoccsal hozzátűzöm a kuponoz. Így tuti, hogy semmit nem fogok elfelejteni a "nagy napon".


8. Maratonra fel!
Készítsd be a pénztárcádba a kuponokat és A listát {én az egyik alkalommal pont a lényeget hagytam otthon, és persze vagy 6-7 újságárust végig kellett járnom, mire nagy nehezen találtam egy utolsó darab Glamourt :D}. Ha biztosra akarsz menni, hagyd otthon azokat a kuponokat, amiket nem terveztél felhasználni, így esélyed sem lesz kísértésbe esni. Sokan vannak, akik nehezen bírják a tömeget, ha Te is közéjük tartozol és van rá lehetőséged, próbálj meg nyitásra menni, hisz olyankor még sokkal kevesebben vannak mindenhol. Ha ez nem megoldható, mert például suliban vagy, vagy éppen a munkahelyen, válassz olyan üzletet, ahol feltehetően kevesebben fordulnak meg. A Stop Shopok és a Park Centerek általában kívül esnek a központtól, így ott ilyenkor is jóval kisebb a forgalom, mint a belvárosi üzletekben. 

9. Hát ezt eddig, hogy nem vettem észre?!
Ha véletlenül mégis megtetszik valami, ami egyébként nem szerepel a listán, először gondold végig, hogy valóban nincs-e még hasonlód. Itt tényleg semmi értelme becsapnod magad, hisz otthon úgyis kiderül az igazság, és aztán jön majd a rossz érzés, hogy feleslegesen kiadtál x ezer forintot egy ugyan olyan felsőért, amiből amúgy már 3 volt otthon. Ha úgy érzed, tényleg nincs még olyanod, gondold végig, hogy a meglévő ruhatáradból mivel tudnád hordani. Mert oké, hogy jajj de szép az a neonzöld nadrág, és még nincs belőle otthon egy sem, de ha nincs konkrét elképzelésed, hogy mivel tudnád hordani, akkor tök felesleges megvenni. Ezután jöhet a próba. Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy ha felvéve is "első látásra szerelem", és olyan, minta csak rám öntötték volna {és persze megfelel az előző kritériumoknak}, akkor nyugodt szívvel megveszem. Ha viszont nincs így, mert mondjuk nem áll mindenhol úgy, ahogy kellene, inkább visszateszem a polcra. Aztán ha a túra végére még mindig azon kattogok, vagy legalább 3-4 alkalommal az eszembe jut, akkor visszamegyek, ismét felpróbálom, és ha most már tökéletesnek érzem, megveszem. Ha még mindig bizonytalankodom, akkor pedig végleg visszateszem a helyére.

10. Túlélőkészlet
Tudom, hogy ez sokatoknak nem lesz újdonság, de ha plusz egy ember felfigyel rá, akkor már megérte. Nagyon fontos, hogy reggeli nélkül ne induljunk útnak, mert ilyenkor sokkal könnyebb elcsábulni egy kis sajtburira, vagy egy szelet pizzára, esetleg egy ínycsiklandozó péksütire. És ez mint tudjuk, sem a pénztárcánknak, sem a{z esetleges} diétánknak nem tesz jót. :D A másik pedig, hogy mindig legyen nálatok egy palack ásványvíz. Nem feltétlenül kell 2 litert magatokkal cipelni, de ki tudja mikor lesz rá szükség és még mindig egyszerűbb és olcsóbb a táskából előkapni, mint mondjuk 5x annyiért megvenni valahol.

11. Csak lazán!
Én ilyenkor, amikor tudom, hogy több órát kell majd állnom és gyalogolnom, mindig kényelmes öltözéket választok. {Nem minta máskor kiskosztümben és magassarkúban flangálnék, de ilyenkor különösen odafigyelek erre}. A világ legnagyobb butasága lenne az újonnan beszerzett 10 cm-es magassarkúban nekivágni a vásárlásnak. Hidd el, bőven lesz még időd hordani.

12. Hagyd otthon a pasidat!
Annyiszor látok ilyenkor lefáradt, megtört férfiakat a bevásárlóközpontokban, és komolyan sajnálom őket. Saját tapasztalatból mondom, az 5. felpróbált ruha után már nem tud túl őszintén hangzani a barátod szájából a "nagyon jól áll, vegyük meg" mondat. Én ilyenkor legalábbis mindig arra gondolok, hogy csak azért mondja, hogy minél előbb szabaduljon szegénykém. 

13. Légy türelmes!
A Húgom teljesen ki tudja magát készíteni az ilyen helyzetekben, amikor tök sokan vannak valahol, és mindenki tolong meg "nekimegy", pedig annyira felesleges. Tudomásul kell venni, hogy ez ezzel jár, és nem tudunk rajta változtatni. Csak feleslegesen stresszeljük magunkat, pedig ennek az egésznek inkább a kikapcsolódásról kellene szólnia. 

+1. Üzletkereső
A Glamouronline-on van egy szuper üzletkereső, ahol város, márka és termék szerint tudjuk szűrni az üzleteket. Ez szerintem egy tök jó dolog, mert nekem például eddig fogalmam sem volt arról, hogy Debrecenben Yves Rocher is van, ahol most egyébként egy 40%-os kupont lehet felhasználni egy darab nem zöld pontos termékre. 


Én idén nem tervezek túl nagy bevásárlást, egy pénztárcára van szükségem, mert a mostaninak már teljesen szétjött a varrása, a Tally Weijl-ben láttam is egy szép púderrózsaszínűt. Aztán a H&M-ben néztem ki egy halvány rózsaszín nadrágot {ezt még nem próbáltam fel, szóval még kérdéses}, illetve a DM-es és a Mülleres kuponokat szeretném majd beváltani. Itt még nincs meg a konkrét lista, hogy melyik kupont mire fogom felhasználni, szerintem ez majd a szerdai terepszemlén fog eldőlni. 


Ti idén kihasználjátok az akciókat? Mit szeretnétek beszerezni a Glamour napokon?


Címkék: , , , ,

16 megjegyzés:

Időpont: 2013. április 8. 8:32 , Blogger PAncsi írta...

Én sem tervezek túl nagy költekezést idén, ennek ellenére nagyon jól összeszedted a tanácsokat. Azt hiszem idén először én is körülnézek már előzetesen a ruhaüzletekben, hogy ne a tömegben kelljen keresgélni :-)

 
Időpont: 2013. április 8. 9:44 , Blogger Bellala írta...

Nagyon jó tippek, bár a Glamour napokon nem szoktam vásárolni (a mi városunkban nagyon kevés olyan üzlet vesz részt benne, ami érkekelne), bámilyen shopping-túra előtt hasznos lehet a bejegyzésed :)

 
Időpont: 2013. április 8. 10:47 , Blogger Dia írta...

én mindig előtte egy nappal félretetetem a ruhát, mér nem látsz rá nagy esélyt? 1 napra minden üzlet simán félreteszi neked a rucit:)

 
Időpont: 2013. április 8. 11:59 , Blogger dyna írta...

én most valószínű, h egy csini éktalpú barna cipőt fogok lőni és először fel is próbálom előtte, h ha nem szerelem, ne is kavarogjak a sok nővel egyszerre a boltban... :)
és ha még lesz, a h&m-ben veszek egy cicás gyerek pólót is, amire ugyan semmi szükségem (mert ha nincs 40 darab sima, kicsit mintás, színes pólóm, akkor egy sem:))

 
Időpont: 2013. április 8. 14:29 , Blogger Fanni írta...

Köszi a listát!Nagyon hasznos dolgokat írtál le!Én is hasonlóan készülök a napokra.

 
Időpont: 2013. április 8. 20:35 , Blogger littleancsi írta...

Köszi, ez tényleg hasznos volt :) Jó tippeket adtál. Én még annyival egészítem ki ezt magam részéről, hogy pénteken helyben (Kecskemét) megveszem amit lehet, majd szombaton Pesten, a West Endben folytatom a vásárlást.

 
Időpont: 2013. április 8. 20:40 , Blogger Bogi Vrg írta...

Jó dolgokat írtál, igazán hasznosak :-) Már elég régen voltam Glamour-napon, de sok ismerősöm nagyon várja, nekem most nem igazán van se szükségem se keretem rá :-(

 
Időpont: 2013. április 8. 21:34 , Blogger Szami írta...

Én csak egy Maybelline zselés tust és egy L'Oreal Infallible szemhéjpúdert terveztem, de ezekre se biztos, hogy sor kerül. Szükségem ugyan lenne jó pár ruhára (gyakorlatilag új ruhatárra, mert mindenből kifogytam), de olyan elmondhatatlanul iszonyodom ilyenkor a tömegtől, hogy inkább más akciókat várok ki. Itt amúgy is alig vannak üzletek :(

 
Időpont: 2013. április 9. 11:49 , Blogger Viki írta...

Köszi Ancsi, örülök, hogy hasznosnak találtad. :}

 
Időpont: 2013. április 9. 11:52 , Blogger Viki írta...

Ahol én lakom, sajnos ott sincs semmilyen üzlet, de ilyen szempontból szerencsés, hogy Debrecenben tanulok, mert ott a Fórumban elé sok bolt van, ami részt vesz az akcióban. :}

 
Időpont: 2013. április 9. 11:55 , Blogger Viki írta...

Hát mi egyszer próbálkoztunk eltetetéssel, de akkor is elég kellemetlen volt. Azt hiszem a Springfieldben akartunk félretetetni egy inget a barátomnak {mondván, hogy mielőtt megvesszük, szétnézünk másol is}, aztán mondták, hogy ott ez nem szokás. Aztán nagy szájhúzogatva mondták, hogy akkor fél órára elteszik nekünk. -.-

 
Időpont: 2013. április 9. 11:57 , Blogger Viki írta...

Én szerencsére pólóból el vagyok látva rendesen, egy csíkosat viszont mindenképpen szeretnék, mert a tavalyit sikerült úgy leennem, hogy semmivel nem lehet kivenni belőle a foltot. :/

 
Időpont: 2013. április 9. 11:58 , Blogger Viki írta...

Jajj, de aranyos vagy Fanni, örülök, hogy hasznosnak találtad. :}

 
Időpont: 2013. április 9. 11:59 , Blogger Viki írta...

Remélem sikerül majd mindent megvenned, amit szeretnél. :}

 
Időpont: 2013. április 9. 12:01 , Blogger Viki írta...

Köszi Bogi. :} Szerencsére most én is elé rövidre tudtam fogni a listát, és tényleg csak olyanokat írtam össze, amire szükségem van. Már csak akaraterő kell, hogy másra ne csábuljak el, de mivel most éppen egy új laptopra gyűjtök, szerintem nem lesz nehéz. :D

 
Időpont: 2013. április 9. 12:03 , Blogger Viki írta...

Abszolút megértelek, én is ezért megyek reggel, mert akkor még viszonylag kevesen vannak. :}

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal