2013. február 18., hétfő

MUA rúzsok - Teszt



Tegnap már említettem, hogy a héten megérkezett a MUA rendelésem. Az 50%-os akció keretében szemhéjpúder palettát, mono szemhéjpúdert, glitteres tusokat, fekete szemhéjtust, szemöldökceruzát, lakkokat és rúzsokat is rendeltem. Az első benyomásaim elég vegyesek, van olyan termék, ami sajnos alulmúlta a várakozásaimat, de van olyan is, ami sokkal jobb, mint amire számítottam. Első körben a rúzsokat mutatom meg Nektek. 

A csomagolás nekem szimpatikus. Egyszerű fekete fényes műanyag, a kupakon egy matricán van feltüntetve az árnyalat neve és száma, valamint a kiszerelés (3,8 g). Külön tetszik, hogy az alján egy kis lecsavarható tégelykébe is került egy adag a rúzsból, így ha fejjel lefelé tároljuk őket, könnyen megtaláljuk azt, amelyiket keressük. A kupakok záródása nem egyforma. A Juicy valamivel gyengébben záródik, itt előfordulhat az, hogy utazás közben magától lejön a teteje, a másik háromnál viszont nincs ilyen probléma, azok nagyon masszívak.

Tipikus rúzsillatuk van, de ezt csak közelről lehet érezni, felkenve már egyáltalán nem tűnik fel.

A pigmentáltságuk meglepően jó, egészen erős fedést lehet velük elérni. A 12-es viszont amennyire intenzívnek tűnik első ránézésre, annyira nem az felkenve. Nekem egyből a gyerekeknek szánt rúzs jutott róla eszembe. Egy enyhe bogyószínt lehet vele elérni, nagyjából a színezett Labello kategória, de semmi több. A 14-sel és a 15-sel óvatosan kell bánni, mert ha túl sokat viszek fel belőlük, csúnyán hullás színük lesz.  Egyébként nagyon jól építhető mindegyik (kivéve a 12-es). A következő képeken fent 1, lent pedig 2 rétegben láthatjátok őket.




A használatnál ügyelni kell arra, hogy előkészített ajkakra vigyük fel, mert a legapróbb szárazságot is nagyon erősen kiemelik. Érdemes előttük ajakápolót használni.

Az áruk elég jól tükrözi a tartósságukat. Nagyjából 1-2 órát bírnak ki evés-ivás nélkül, de 180 Ft-ért reálisan nem is igazán várható el ennél több.

Hidratálóképességük gyakorlatilag nulla, de legalább nem szárítanak jobban. Kicsit fura érzés viselni őket, mert olyan, mintha valami viaszréteg lenne a számon, de lehet, hogy csak azért tűnik ennyire fel, mert "tápláló" rúzsokhoz vagyok szokva. 

Jöjjön még néhány színminta. A rúzsok a valóságban valamivel világosabbak, felkenve viszont teljesen úgy néznek ki, mint a lenti képeken. A 12-est leszámítva mindegyik egyetlen egy vékony rétegben került fel a számra.







Összességében elégedett vagyok ezekkel a rúzsokkal, és örülök annak, hogy sikerült őket beszereznem (kivéve a 12-est, arról így utólag minden szívfájdalom nélkül lemondanék). Még az eredeti áron (kb. 360 Ft)  is megéri őket megvenni, mert szép, erősen pigmentált, viselhető színeket kapunk. Túl sokat persze nem kell tőlük várni, de szerintem ár/érték arányban verhetetlenek..


Ti ismeritek ezt a márkát? Esetleg van is tőlük rúzsotok? Ha igen, mennyire vagytok velük megelégedve?


Címkék: , , , , , ,

24 megjegyzés:

Időpont: 2013. február 18. 8:37 , Blogger Réka írta...

Nagyon szép mind, nekem az első kettő tetszik a legjobban :))

 
Időpont: 2013. február 18. 9:19 , Blogger Noemi írta...

Én is rendeltem 3 rúzst, 2 sajnos törötten érkezett írtam is nekik. :/ A harmadik meg Nectar helyett Bare lett. De ahogy nézem a képeidet, a Nectart kaptam, csak a címke rossz rajta. :D Nagyon remélem, hogy a másik 2 rúzs helyett kapok újat, mert nem elég, hogy le van törve az egész a tartóból, de még a kupakba is bele van nyomódva. :S Oké, az alját tudom használni, de mennyivel egyszerűbb csak felvinni rúzs formájában, mint kis ecsettel kenegetni. :)

 
Időpont: 2013. február 18. 11:05 , Blogger Gabica írta...

Nekem a bare a kedvencem :)

 
Időpont: 2013. február 18. 11:38 , Blogger Anett írta...

Nekem egy MUA rúzsom van, de nem szeretem. Rossz az állaga, alig van színe és szárít is. Még próbálkozom vele, ajakápolóval keverni vagy esetleg másik rúzzsal...hátha úgy beválik majd.

 
Időpont: 2013. február 18. 12:31 , Blogger Eni írta...

Nekem az összes tetszik. Én nem rendeltem rúzst, nem is értem miért nem... :D

 
Időpont: 2013. február 18. 14:10 , Blogger Barta Veronika írta...

A 12 és a 16 nagyon szépek, azok tetszenek a legjobban de mind szép.:)

 
Időpont: 2013. február 18. 14:58 , Blogger Dii írta...

A Bare árnyalat eleve nem tetszene, de a szádon meglepően jól mutat (azaz a szín lep meg, hogy még nekem is tetszik :D). Én már azt se tudom, melyiket rendeltem meg a Juicy mellett, olyan rég volt :(

 
Időpont: 2013. február 18. 15:40 , Blogger Viktória (shake it up) írta...

Na én meg nem rendeltem rúzsokat, vagy hármat is kivettem a kosárból, mert a swatchok alapján elég gyengusznak néztek ki. Barátnőim viszont rendeltek, sztem pont a 12-t és csak kenték és kenték, de semmi. :D Egyszerűen nem látszik...

 
Időpont: 2013. február 18. 16:25 , Blogger Unknown írta...

Nekem a Nectar a kedvencem. :) A Muától még nekem nincsen amúgy semilyen termékem.

 
Időpont: 2013. február 19. 2:35 , Blogger Zsófi (Small Girl Big City) írta...

Én is kinéztem pár rúzst, de végül lecsúsztam az akcióról. :( Ezek közül a 16-os tetszik a legjobban.

 
Időpont: 2013. február 19. 22:13 , Blogger hkorinna írta...

A 16-Nectar nagyon szép szín! :) Eddig még nincsen semmilyen termékem tőlük.

 
Időpont: 2013. február 20. 11:16 , Blogger Viki írta...

Nekem a Juicy és a Nectar a kedvencem. :)

 
Időpont: 2013. február 20. 11:19 , Blogger Viki írta...

Úúúh, hallottam én is pár embertől, hogy törött cuccokat kapott. :/ Ez a félrecímkézős dolog pedig szintén ismerős. Én 2 pirosítót rendeltem, és a shopban mindkettő pinkes árnyalatú volt, az egyik halványabb, a másik valamivel "piszkosabb" rózsaszín. Erre élőben kaptam egy neonpinket meg egy narancsos-barnás árnyalatot. :/ Végül is nem olyan rosszak, de én nem ilyet szerettem volna. :/

 
Időpont: 2013. február 20. 11:20 , Blogger Viki írta...

Én is nagyon szeretem. Nagyon szép, természetes nude szín. :)

 
Időpont: 2013. február 20. 11:21 , Blogger Viki írta...

Hát ez nem hangzik túl jól. :/ Ezek szerencsére egyáltalán nem szárítanak, és a 12-t leszámítva, egészen pigmentáltak (főleg az árukhoz képest). :)

 
Időpont: 2013. február 20. 11:22 , Blogger Viki írta...

Így utólag már én is változtatnék a rendelésemen. :D

 
Időpont: 2013. február 20. 11:23 , Blogger Viki írta...

A 16 valóban nagyon szép, de én a 12-ven nem igazán vagyok megelégedve. Elég gyengusz. Lehet, hogy egy DIY keretében kicsi felturbózom majd. :D

 
Időpont: 2013. február 20. 11:25 , Blogger Viki írta...

Jajj, olyan rossz, hogy még mindig nem kapátok meg. :/
Én a swatchok alapján egyből beleszerelmesedtem a Bare-be. A mostani színmhez szerintem még annyira nem passzol, de ha lebarnulok, tuti jó lesz. :D

 
Időpont: 2013. február 20. 11:25 , Blogger Viki írta...

Igen, a 12-es sajna tényleg elég gyengusz, de a többi szerencsére elég jó. :D

 
Időpont: 2013. február 20. 11:27 , Blogger Viki írta...

Decemberig nekem sem volt tőlük semmim, de akkor kaptam Dii-től egy mono szemhéjpúdert, és annyira beleszerettem, hogy ki akartam próbálni a többi terméküket is. Úgyhogy pont jókor jött ez az akció. :)

 
Időpont: 2013. február 20. 11:28 , Blogger Viki írta...

Sajnálom, hogy lemaradtál róluk. :/

 
Időpont: 2013. február 20. 11:28 , Blogger Viki írta...

Nekem is az az egyik kedvencem. :)

 
Időpont: 2013. március 6. 10:17 , Blogger Csicca írta...

Bocsi, hogy így hirtelenben, d emég nem jutott érkezésem a régebbi posztokat is elolvasni. Szóval ezeket a MUA sminkeket honnan rendelted? Az angol oldalról?

 
Időpont: 2014. december 30. 21:18 , Blogger Annie írta...

Én is ezt akartam kérdezni.
Honnan lehet MUA rúzs rendelni?

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal