2012. április 30., hétfő

DIY - Rúzs házilag



Na jó, a cím talán egy kicsit túlzás, a találó megfogalmazás inkább az lenne, hogy saját árnyalatú rúzs készítése házilag, de mivel ez meg túl hosszú, maradtam az eredetinél. Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg Nektek, hogyan készítettem új árnyalatokat, a már meglévő rúzsaimból. Az egész folyamat 2 lépésből  áll, és nagyjából 5 percet vesz el az életünkből. Én első nekifutásra két színt kevertem, de később még biztos próbálkozok újakkal is, csak legyen üres tégelyem. 

Alapanyagok:
 - legalább 2 rúzs
 - kanál
 - kés
 - egy üres tégely




1. Első lépésként a kiválasztott rúzsokból levágunk egy-egy darabkát, és egy kanálba tesszük őket. Én először a fukszia színű Lancome 133 Amoureuse-t áldoztam be. Ebben a bejegyzésben már írtam, hogy eléggé nehézkes a felvitele, úgy voltam vele, hogy még így megcsonkítva se fogom soha elhasználni. Mellé pedig a Catrice 050 Princess peach árnyalatát választottam.





2. A következő lépés, hogy a kanalat a tűzhely felett felmelegítjük, így a rúzsdarabkák majd szépen megolvadnak. Érdemes olvasztás közben néha felemelni a tűztől a kanalat, és fogpiszkálóval óvatosan összedolgozni a két színt. Miután összevegyítettük a színeket, a kanál tartalmát átöntjük a kis tégelybe, és megvárjuk, amíg megszilárdul a rúzs, ez nagyjából 1 percet vesz igénybe. Miután teljesen kihűlt, már használhatjuk is.





Az első sikerélményen felbuzdulva rögtön kikevertem egy másik színt is. Ehhez az Etude House VIP Pop star pink árnyalatát használtam, amiről már itt olvashattatok. Párjául pedig szintén a Catrice Princess Peach-et választottam.






Nektek, hogy tetszik ez az ötlet? Ti is megpróbálkoztok vele?

Címkék: ,

2012. április 29., vasárnap

Napi köröm - Just shout!

A mai bejegyzés főszereplője a címben szereplő Essence 67 Just shout! nevű lakkja, ami a DM-es zsákbamacskámban lapult. Annak ellenére, hogy elég sok lakkom van, narancsos árnyalatom eddig még soha nem volt, pedig egy nagyon üde, tavaszias szín. Mivel az Essence narancssárgája már önmagában is nagyon tetszett felkenve, nem akartam túlcsicsázni a dolgot, így csak a gyűrűsujjamon szaladtam végig a pelyhes Night in Vegas fedőlakkal. Az eredmény nekem nagyon tetszik, szerintem tökéletesen illik ehhez a nyárias időhöz. 







Nektek, hogy tetszik? 

Címkék: , , ,

2012. április 28., szombat

Szombati TOP 5 - Modell


Az előző TOP 5-ben azokat a kedvenc zenéimet mutattam meg Nektek, amikre a legszívesebben edzek, ma pedig arról az 5 női modellról lesz szó, akik munkásságuk, arcuk, alakjuk, kisugárzásuk alapján a kedvenceimmé nőtték ki magukat... 


No.1.: Palvin Barbara
Szerintem ő az egyike azon kevés modellnek, aki natúran, smink nélkül is gyönyörű. Nálam abszolút Barbi testesíti meg a természetes szépség fogalmát, egyszerűen sugárzik belőle a nőiesség. Nem szeretnék most az életpályájára különösebben kitérni, de szerintem az mindent elárul, hogy 2011-ben őt választották a Chanel La Blanc kampány arcának, most pedig L'oreal szépségnagykövet lett. Emellett a szakmai elismeréseken túlmenően, idén már másodjára zsebelte be az Év modellje díjat a Glamour olvasóitól. 



No.2.: Miranda Kerr
Mint ahogyan a kedvenceim nagy többsége, ő is Victoria's Secret angyal. Legegyszerűbben úgy tudnám őt jellemezni, hogy a bájos arc és a hibátlan alak találkozása. 



No.3.: Rosie Huntington-Whiteley
Na ő már számomra inkább az érdekes/különleges kategória, mintsem a természetes szépség. Smink nélkül nekem tipikus német gimnazistának tűnik, valószínűleg a világos haja miatt. Őt egyébként, amellett, hogy Victoria's Secret angyal, a Transformers 3 főszereplőjeként is láthattátok Shia LaBeouf oldalán. 



No.4.: Adriana Lima
Sokáig ő volt a kedvencem az angyalok közül, mára azonban visszacsúszott a 3. (összesítve pedig a 4.) helyre. A brazil szupermodell, már túl van a harmadik X-en, de még mindig úgy néz ki, mint egy 20 éves. 2010-ben beválasztották az 50 legszebb testű híresség közé is, azt hiszem, nem hiába. 



No.5.: Demmer Erika
Az ötödik kedvencem a TOP 5-ös listáról, a plus size modell, Demmer Erika. Ő a tökéletes példája annak, hogy valaki nőies, teltebb idomokkal is lehet vonzó.



Nos hát ők lennének az én személyes kedvenceim. Ti ismeritek őket? Nálatok ki az abszolút a favorit?

Címkék: , ,

2012. április 26., csütörtök

Lancome Le rouge absolu - 133 Amoureuse

Ez a Lancome rúzs is még a legelső Hello Monday rendeléssel került hozzám. Azóta valahogy teljesen elfelejtkeztem róla, aztán most, hogy újra előkerült, rájöttem, hogy miért is hanyagoltam eddig. 





csomagolása szerintem nagyon igényes, ami ennyi pénzért már el is várható. Maga a rúzs a jól megszokott papírdobozban érkezik. A fényes felület miatt elég szépen gyűjti az ujjlenyomatokat. A műanyag borítás masszívnak tűnik, a kupak könnyen, de stabilan zár. Ami talán zavaró lehet, hogy a teteje nem egyenes, így fejjel lefelé lehetetlen tárolni, és ez eléggé megnehezíti a keresgélést annak, akinek több ilyen rúzsa is van. 




Ami miatt egy kicsit csalódtam, hogy a termékfotón a rúzs gyönyörű, vöröses árnyalatú volt, tipikusan a "tökéletes" vörösnek gondoltam. Sajnos csak gondoltam, mert felkenve sokkal inkább közelít a fuksziához, mint a vöröshöz.

Az állaga egyébként nagyon krémes, könnyen siklik a számon. Felvitelt követően fényes, szinte vizes hatást kelt, de ez az idő múlásával fokozatosan csökken. A könnyű formula miatt kellemes érzés viselni, és ami nálam plusz pontot ér, hogy szuperül hidratálja az ajkakat. 




Mi tagadás, a színe elég feltűnő, már-már kiabáló, én hétköznapra nem igazán tudom elképzelni, inkább csak buliba, vagy egy különlegesebb alkalomra, de akkor is csak egy szolid szemsmink mellé. Maga a rúzs iszonyatosan pigmentált, és nagyon jól fed, ez egy kicsit meg is nehezíti a precíz felvitelt, szerintem mindeképpen érdemes használni hozzá szájkontúr ceruzát illetve ecsetet. Én legalább ötször kentem újra a számat vele, mire egy vállalható képet össze tudtam hozni. Így sem lett tökéletes, de már lényegesen jobb, mint az első próbálkozások alkalmával, persze ez részben az én bénázásomnak is betudható. 

Tartósságát tekintve eléggé strapabírónak mondanám, 4-5 órát simán kibír ivászattal is. A kopása sem annyira feltűnő, bár ha szájkontúr ceruzát is használunk hozzá, érdemes bőrszínnel próbálkozni, különben csúfos lesz a végeredmény, ha már csak a kontúr marad fenn. 




Nem szokásom a rúzsokat szagolgatni, de a legutóbbi rózsaillatú Chanel után mindig megszaglászom őket. Hát ennek is van ám egy jellegzetesen fura illata, nem vagyok benne 100%-ig biztos, de azt hiszem a régi zsírkrétáimnak volt hasonló illata. 




Összességében elmondható, hogy egy feltűnő színű, szuper pigmentált, hidratáló rúzsról van szó. A tartóssága is egész jónak mondható, és külön kiemelném, hogy extraként kapunk hozzá SPF15-öt is. Mindezek mellett ami miatt mégsem vásárolnám újra az a nehéz kezelhetősége. Sajnos nekem nincs türelmem ahhoz, hogy 5-6-szor újrakenjem, igazgassam addig, míg valamennyire vállalható formába tudom hozni. Az ára, ha jól emlékszem 2.500 Ft körül volt, eredetileg pedig nagyjából 6-7 ezer Ft környékén lehet hozzájutni. Nekem az a személyes véleményem, hogy ennek az árnak a töredékéért lehet szerezni hasonló jó minőségű rúzsokat drogériából is, gondolok itt például a Catrice-re. 

Ti próbáltátok már Lancome rúzsait? Melyik a birtokotokban lévő legbrutálabb színű rúzs, amit még buliba is félve kentek fel? 

Címkék: , , ,

2012. április 21., szombat

Szombati TOP 5 - Zenék edzéshez




Ezennel egy új sorozatot szeretnék útjára indítani, amiben hétről- hétre bemutatnám az aktuális 5 kedvencemet egy adott témában. Az első hétre azokat a kedvenc zenéimet válogattam össze, amikre szívesen tornázok. Az ötlet, hogy ez legyen az első kategória, onnan jött, hogy a héten végre rászántam magam a testmozgásra, és minden nap szorgalmasan edzettem. Nem sokat, de kezdésnek azért ez sem olyan rossz. A napi adag 10 perc a taposógépen + 10 perc a szobabiciklin, ezt az adagot szeretném majd minden héten fokozatosan növelni. Na de nem is szaporítanám tovább a szót, jöjjön az 5 kedvenc dal, amikre a legszívesebben edzek.


No.1.: DJ Antoine - Welcome to St. Tropez




No.2.: LMFAO - Sexy and I know it






No.3.: Flo Rida - Good feeling






No.4.: Pitbull - Give me everything






No.5.: Taio Cruz - Hangover






Nektek melyik az aktuális kedvenc zenétek? Mire tornáztok legszívesebben? 

Címkék: , , , ,

2012. április 19., csütörtök

Napi köröm - Eperturmix

Még mindig tart a pink láz, úgyhogy ismét ez a szín került a körmeimre. Ezt a lakkot egyébként Nyíregyházán vettem a piacon, nagyjából 200 Ft-ért, pont emiatt nem is vártam tőle túl sokat. Igazság szerint jól tettem, mert nem szuperált valami kiemelkedően. Másnap már félkörömnyi nagyságokban vált fel a festék, úgyhogy sajna nem tudtam túl sokáig gyönyörködni benne, pedig szerintem nagyon szép lett.








Nektek hogy tetszik? Ti milyen színt viseltek most a körmeiteken?

Címkék: , , , ,

2012. április 18., szerda

DIY - Cap toe balerina

Nagyon divatosak mostanában a cap toe cipők, amiknek az orra elüt a cipő többi részétől színben, mintában, vagy anyagban. Nekem a bézs cipő - fekete orrész párosítás tetszik a legjobban, mert az olyan visszafogott, de mégis különleges, és szinte bármihez fel lehet venni. Régóta szerettem volna már egy ilyen balerinacipőt beszerezni, de eddig még nem találtam meg a tökéletes darabot, ami tetszik, és a pénztárcámhoz is passzol, ezért úgy döntöttem elkészítem házilag. Még télen vettem egy bézs gumibalerinát a "miskolci ázsia centerben" 990 Ft-ért, és úgy voltam vele, hogy ennyit simán megéri beáldozni az ügy érdekében.

Alapanyagok:
 - egy cipő
 - tetszőleges színű festék (én körömlakkot használtam)




Ez volt a kiinduló állapot, a testszínű gumibalerina, az orrán egy hatalmas giccstömeggel. 




1. Első lépésként leszedtem mindkét cipő orráról a díszt. A képen nagyon jól látszik, hogy hagyott maga után némi ragasztót, ezt először alaposan áttöröltem alkohollal (parfüm), majd amennyire tudtam, körömpolírozóval egyenletessé tettem a kezelendő felületet.




2. Ezt követően egy ragasztószalaggal "kijelöltem" azt a területet, amit be akartam festeni, így nagyon könnyű volt precízen dolgozni.

3. Erről a mozzanatról nem készült kép. A harmadik lépésben fekete körömlakkal (Essence nyomdázós lakk) befestettem a cipő orrát. Hagytam megszáradni a festéket, majd nagyjából 2-3 perc elteltével leszedtem róla a ragasztószalagot.




És voilá, íme a házilag elkészített cap toe balerina. 

Nem tudom, hogy a lakk vajon meddig fogja bírni kopás, pattogás nélkül, remélem sokáig. Szerencsére egyáltalán nem bántam meg, hogy beáldoztam ezt a cipőt, nekem nagyon tetszik a végeredmény. Szerintem sokkal jobban néz ki, mint új korában, és már alig várom, hogy végre jobb idő legyen, és tudjam hordani.

Nektek hogy tetszik? El fogjátok készíteni? Mi a véleményetek a cap toe cipőkről?

Címkék: , , ,

2012. április 15., vasárnap

Glamour napi haul

Annak ellenére, hogy nem akartam sok mindent venni tavaszra/nyárra, nagyon vártam már a Glamour napokat. Valahogy kettős érzéseim vannak ezzel az egész "eseménnyel" kapcsolatban. Egyrészt tök jó dolognak tartom, hogy még így, a szezon elején  be tudok vásárolni a kiszemelt dolgokból, viszont a plázákat megtöltő tömegtől a hideg ráz. Éppen ezért, hogy elkerüljük a nagy tumultust és a kifosztott üzleteket, már péntek reggel neki vágtunk húgommal a Glamour napoknak. Nagyjából sikerült mindent megvennem, amit szerettem volna, aminek pedig különösen örülök, hogy kizárólag olyan dolgok kerültek a kosaramba, amik szerepeltek a listámon.




Első állomásunk a H&M volt, ide elsősorban ezért az azték (?) mintás szoknyáért mentem, természetesen egy darab sem volt belőle. A honlapon kinéztem még néhány basic pólót, trikót is, de mindegyik olyan nagy volt rám, hogy végül ezekből sem vettem egyet sem.

Ezután a C&A következett, ahonnan végül két színes leggings-szel távoztam. Az igazat megvallva, nem tartozik a kedvenc üzleteim közé a C&A, leginkább azért nem, mert szerintem eléggé túlárazzák a termékeiket. Persze itt is ki lehet fogni jót jó áron, nekem is van innen néhány felsőm, de az esetek többségében szerintem nincs arányban a minőség és az ár. Bár ez sajnos több üzletre is igaz. 





A kis zsebek miatt olyan, mintha rendes nadrág lenne. Legalább 10-szer felpróbáltam mind a kettőt, mire sikerült kiválasztani a megfelelő méretet, fura, de a sárgából S-es, a mentából pedig M-es kellett. Ami elsőre feltűnt, hogy nagyon jó az anyaguk, egyáltalán nem az a vékony fajta, biztos nem fognak egyhamar szétfoszlani, a másik dolog pedig, hogy hihetetlenül kényelmesek.

A C&A után, csak úgy kíváncsiságképpen benéztünk a Tally-ba is. Itt se sűrűn szoktam vásárolni, de úgy voltam vele, ha már ide is van kuponunk, egy próbát megér. 2-t fizet 3-mat vihet akció keretében vettem 3 basic pólót, így ezekre sajna nem lehetett igénybe venni a 20%-os kedvezményt, de még így is megérték az árukat. Egy neonos narancsosat, egy fehéret és egy pasztellsárgát választottam.




Benéztünk a Deichmannba is, mert szerettem volna venni egy balerinacipőt. Sok akciós darab volt a régebbi kollekciókból, de ezek közül egyik sem tetszett igazán, az újak pedig 5-6 ezer forint környékén mozogtak, annyit meg sajnáltam volna kiadni egy egynyári cipőre. Végül egy nagyon egyszerű, fehér vászonbalerina mellett döntöttem. Egy kicsit kislányos a minta miatt, emlékszem, hogy régen volt ilyen mintájú blúzom is. Az eladó lány ajánlott egy tisztító folyadékot is hozzá, elvileg csak rá kell nyomkodni a cipőre, és szépen kifehéríti, hát nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mégis mit tud.




Utolsó állomásunk a Müller volt. Mivel nemrég fogyott el a Clinique 3 lépéses szettem mindenképpen igénybe akartam venni rá a 20%-os kedvezményt. Annak ellenére, hogy a nagyobb kiszerelés általában jobban meg szokta érni, most úgy alakult, hogy 2 kis utazószettet érdemesebb volt megvenni, mint a közepes méretű termékeket tartalmazó csomagot. A két utazó együtt teljes áron 4800 Ft, amiért 60 ml-t kapunk az arctisztítóból, a tonikból és a hidratálókrémből is. A közepes csomagot 6200 Ft-ért lehet megvenni, amiért 50 ml arctisztítót, 100 ml tonikot, és 50 ml krémet adnak. Igaz, hogy így a tonik kevesebb, de az arclemosóból és a krémből is 10 ml-rel többet kapunk jóval kevesebbért, és egyébként is nekem mindig a tonik bírja a legtovább.




Nos, hát ennyi mindent sikerült beszereznem a Glamour napokon. Nem feltétlenül a kuponoknak köszönhetően, de összesen 6055 Ft-ot spóroltam, ami szerintem ekkora mennyiségnél elég jó. Nagyon örülök neki, hogy tudtam magam tartani a listámhoz, és annak is, hogy szinte mindent sikerült megvennem, amit szerettem volna.

Ti vettetek valamit mostanában? Sikerült kihasználnotok a Glamour kuponokat?

Címkék: , , , , , ,

2012. április 14., szombat

TAG 1. - Divat

Zsannunál láttam ezt a jópofa kis TAG-et, és mivel még nem igazán volt személyesebb bejegyzés az oldalon, úgy döntöttem én is kitöltöm.

1. Szoknyás vagy nadrágos típus vagy inkább?
Ha valami különleges alkalom van, akkor szívesen húzok szoknyát, hétköznapokon egyébként csak és kizárólag nadrágban flangálok. Sokkal kényelmesebb viselet, és nem kell amiatt feszengnem, hogy kilátszik valami, aminek nem kellene. Másrészről pedig szerintem egy szoknya magassarkúval mutat igazán jól, amit én személy szerint nem hordok túl gyakran.




2. Arany vagy ezüst kiegészítőket viselsz szívesebben?
Régebben utáltam az aranyat, olyan nyanyásnak tűnt, egy ideje viszont nagyon közel kerültek a szívemhez. Tény, hogy nem sok kiegészítőt tűrök meg magamon, nagyjából csak órát és karkötőt hordok egyszerre, de azokat igyekszem az aktuális öltözékemhez igazítani. Viselni tehát mindkét színt előszeretettel viselem, de képeken az arany kiegészítőket sokkal szebbnek találom. 




3. Clutch, igen vagy nem?
Imádom őket, nemrégiben be is szereztem belőlük párat, viszont sajnos nem nagyon volt még alkalmam hordani őket. Egy sima hétköznapon nekem kevesek, inkább buliba, vagy egy olyan alkalom kapcsán tesznek majd jó szolgálatot, amikor nem kell magammal cipelnem a fél házat.




4. Van kedvenc üzleted? Ha igen, melyik?
Első helyen jelenleg a H&M áll a kedvenc üzleteim listáján. Bőséges a felhozatal, barátiak az árak, és elég jó  minőségű termékei vannak (az árakhoz képest). Bár a mostani tavaszi/nyári kollekciót valahogy nem nekem találták ki, pontosabban inkább nem rám szabták. Az összes felsőrész rövid és eszméletlenül bő. Ha legalább 5-6 fazont nem próbáltam fel, akkor egyet sem, és mindegyik (XS-s méret) úgy állt rajtam, mint tehénen a pisztolytáska.




5. Mit gondolsz a platformtalpú cipőkről?
Nagyon tetszenek a platform cipők, másokon. Az abszolút kedvenceim a Kim Kardashian- féle Louboutin csodák. Én egyrészt a magasságomból kiindulva nem érzem szükségét annak, hogy beszerezzek belőlük akár egyet is, a másik dolog pedig, amit már fentebb is említettem, hogy  sajnos nem nagyon bírom a magas sarkakat. Így én inkább maradok a vizuális élménynél. :D




6. A koptatott farmer ciki, vagy még hordható?
A koptatott farmerről nekem valahogy mindig a gagyi, ízléstelen kínai piacos nadrágok jutnak az eszembe, azok nálam abszolút a ciki kategóriába tartoznak. Sajnos itt vidéken egyes körökben még mindig hódít ez a "trend", és persze nem az igényesebb fajtából. Ettől függetlenül természetesen vannak kifejezetten tetszetős darabok is, azt pedig, hogy ciki-e viselni, szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni. Engem speciel egyáltalán nem érdekel, hogy más cikinek tartja azt, amit épp viselek, mert ha nekem tetszik valami, azt felveszem. Másrészről pedig, lehet, hogy én meg azt találom cikinek, amiről mások azt gondolják, hogy übermenő.


Ezt még én is simán felvenném

Ezzel viszont ki lehetne kergetni a világból

7. Neon vagy pasztell?
Nehéz kérdés. Utcára, hétköznapra egyértelműen a pasztellt választanám, buliba viszont simán felvennék neont is. A körmeimen már teljesen megszoktam a neonpinket (a barátom kevésbé), most pedig beszereztem egy-két élénkebb ruhadarabot is, és már alig várom, hogy végre felavathassam őket.


Imádni való cukorkaszínek

Dögös neonok

8. Sok olcsóbb bizsu, vagy kevés, de drágább örök darabok?
Mivel nem vagyok nagy kiegészítő párti, nem is nagyon van drágább ékszerem. Egy aranygyűrűm van, amit a megvétele óta kb. 3-4 alkalommal viseltem, de mivel mindig attól rettegek, hogy elhagyom valahol, így inkább nem is hordom. Nagy mestere vagyok a fülbevalók elhagyásának is, ha 10 pár fülbevalót nem hagytam el életem során, akkor egyet sem. Pontosabban mondva, mindig csak az egyik párt hagyom el, úgyhogy egy ideje a fülbevalókat is hanyagolom. A kérdésre válaszolva, inkább sok, olcsóbb bizsu, azokért nem fáj annyira a szívem, ha elkallódnak.


Haha, ez ilyen Vámház körút 9. beütésű

9. Arra törekedsz, hogy kövesd az aktuális divatot, vagy inkább a saját stílusodat követed?
Én, mint a legtöbb dologban, itt is az arany középutat járom. Próbálom követni a divatot, de csak azért mert valami menőnek számít, nem biztos, hogy megveszem. Vásárláskor inkább azt veszem figyelembe, hogy mennyire illik bele az adott darab a meglévő ruhatáramba, mivel tudom majd felvenni. Na persze az sem egy elhanyagolandó szempont, hogy hogy áll rajtam, mert hiába divatosak most a lenge pólók, én egyszerűen elveszek bennük, és nem érzem jól magam egy- egy ilyen felsőben. Innentől kezdve nem is veszem meg őket, mert tudom, hogy úgysem hordanám őket.




10. A ruháid zöme neutrális árnyalatú, és azokat párosítod a kedvenc színedben pompázó darabokkal, vagy a szivárvány minden színe megtalálható a szekrényedben?
A téli ruhatáram egyértelműen neutrális darabokból áll, szinte kivétel nélkül minden vastagabb ruhám fekete vagy szürke színű. Télen valahogy nem bírom magamon elviselni a színeket, olyankor túl harsánynak tűnik még egy púderrózsaszín is. A nyári ruhatáram ennek a szöges ellentéte, tele van színesebbnél színesebb felsőkkel. Nadrágok terén itt sem vagyok azért olyan bátor, de lényegesen színesebbek a rövid nadrágjaim, mint a hosszúak.


Kedvenc téli "színeim"

A szivárvány színeiben pompázó nyári ruhatáram

+1 A sminked passzítod az öltözékedhez, vagy fordítva?
Hétköznapokon nem nagyon szeretek kísérletezgetni a színekkel, megvan a megszokott sminkelési rutinom: alapozó, pirosító, rúzs, szemceruza, spirál, néha tus. Mindig ezt viselem függetlenül attól, hogy éppen milyen ruha van rajtam, ez annyira basic, hogy mindenhez passzol. Úgyhogy tulajdonképpen egyiket se igazítom a másikhoz.



Címkék: ,