2012. szeptember 5., szerda

Elfogytak 1.



Összegyűlt egy bejegyzésre való adag azokból a termékekből, amiket elhasználtam, és úgy döntöttem, megmutatom Nektek is, hátha valaki gondolkodik ezek közül valamelyik beszerzésén, és kíváncsi +1 véleményre. :D




Bánfi sampon és Lady Bánfi hajszesz
A fürdőszobám állandó lakói a hajhullást csökkentő sampon és hajszesz a Bánfitól. Lassan már egy éve, hogy ezeket használom, és (lekopogom) azóta elég szépen rendbe jött a hajam. Persze ehhez hozzá tartozik az is, hogy azóta rendszeresen vágatok belőle, és hajvasalót már egyáltalán nem használok. A korábbi Bánfis bejegyzésben (ami nem mellesleg az első bejegyzés volt anno a blogon) még azt írtam, hogy 1,5 - 2 hónapig tart ki egy ilyen csomag, hát ezt most meg kell, hogy cáfoljam, ugyan is ezeket 4 hónapon keresztül fogyasztottam (valószínűleg azóta már kisebb adagokat használok egyszerre). A sampon és a hajszesz mellett néha balzsamot is használok, de azt folyamatosan váltogatom attól függően, hogy éppen melyik az akciós. 
Örülök, hogy rátaláltam erre a termékcsaládra, egy jó darabig biztosan nem fogom lecserélni őket, és természetesen azóta újravásároltam mind a hajszeszt, mind a sampont.




Arctisztítás terén is mondhatom azt, hogy (hellyel közzel) sikerült megtalálnom azokat a termékeket, amik beváltak, és amiktől már nem szívesen válnék meg. Ezeket többnyire már láthattátok itt a blogon, teszt, vagy haul bejegyzés formájában, úgyhogy biztosan nem lesznek ismeretlenek.

Clinique liquid facial soap mild
A Clinique termékeivel kapcsolatosan elég megosztott véleményeket lehet hallani/olvasni, vannak akik nagyon szeretik, és vannak akik kevésbé. Én az első kategóriába sorolom magam, amióta először kipróbáltam a 3 lépésest (nagyjából 2 éve) nem tudok elszakadni a márkától. A téli bőrápolós posztban már említettem, hogy reggel és este a Clinique 3 lépéses programját szoktam végigcsinálni arctisztítás gyanánt. Ez mostanra annyiban módosult, hogy a tonikot csak 2 naponta esténként  használom, a DDM helyett pedig jelenleg a Sunfleur depigmentálójával tudom le a hidratálást. 
A legutóbbi adagot még a tavaszi glamour-napok során szereztem be (akkor vettem kettőt is az utazó csomagból, mert összességében az jobban megérte, mint a nagyobb kiszerelés), és a kis méretű arctisztító (30 ml) mostanra fogyott el. Ha elfogy a másik tubussal is, biztosan újra fogom vásárolni.

Garnier Pure Active mitesszereltávolító bőrradír
Jó néhány bőrradírt kipróbáltam már, igaz, hogy főleg az olcsóbb márkákból, de eddig ez az, ami a leghatásosabbnak tűnik. Nagyon szeretem benne, hogy hűsíti az arcot, és, hogy egész finomak a szemcsék benne, így nagyon kellemes érzés használni. Nem tudom, hogy ennek köszönhetően-e, de egy jó ideje már nincsen gondom a mitesszerekkel, pedig korábban azért akadt belőlük nem kevés. Én általában hetente egyszer szoktam használni arcszauna előtt, így egy tubus nagyjából egy fél évig elég. A teljes ára, ha jól emlékszem 1.500 Ft körül van, de a Rossmannban elég gyakran le szokták akciózni, olyankor 1.000 - 1.200 Ft-ért már meg lehet venni.

Vichy termálvíz spray
A Vichy termálvíz spray-je szintén egy megosztó termék, sokan azt mondják, hogy ők bizony nem fizetnek több mint 2.000 Ft-ot egy doboz ásványvízért, mások viszont az egekig dicsőítik a "feltalálóját". Kíváncsiságból én is megvettem (egyből két dobozzal), és utólag belegondolva nem bántam meg. Tény, hogy nem művelt hatalmas dolgokat az arcommal, de nagyon jól esett (esik) a 8 millió fokban felfrissíteni magam vele a város közepén, ahol mondjuk nincs lehetőségem megmosakodni. Frissítés mellett én este a hidratáló felvitele után is befújtam vele az arcom, mert elvileg segít a krém hatékonyabb felszívódásában. Ha azt vesszük, hogy egy tubus nagyjából 2.000 Ft-ba kerül, és azzal ki lehet húzni több, mint egy fél napi  használattal, akkor szerintem egyáltalán nem vészes az ára. Arról pedig nem is beszélve, hogy aukciós oldalakon ettől még olcsóbban is hozzá lehet jutni (én az enyémeket 700 Ft/db áron vettem a Vaterán).




Említettem már korábban, hogy az esti arctisztítás során a sminket először nedves törlőkendővel szoktam eltávolítani, és csak azután mosom meg az arcom a Clinique folyékony arctisztítójával. Nedves törlőkendőnek én mindig a babáknak szánt törlőkendőket szoktam megvásárolni, mert ezek nem tartalmaznak alkoholt, és sokkal olcsóbbak, mint a kifejezetten sminkeltávolításra szánt termékek. Eddig 4 különböző márkájút próbáltam, Libero-t, Huggies-t, Johnson's baby-t, és a Tesco saját márkásból a zöld csomagosat (azt hiszem ez az aloe verás). Amikor éppen akciós volt valamelyik, vettem belőle 1-2 csomaggal, (függetlenül attól, hogy milyen márkájú volt) amivel biztosan kihúztam a következő leárazásig. Egy ideje viszont elkezdtem felírogatni, hogy melyiknél mit tapasztaltam, így mostanra megvan a kedvencem közülük. A legjobban nekem a Johnson's baby-s vált be, az kellőképpen nedves, nem csípi a szemem, könnyű eltávolítani vele a sminket, jó érzés használni, nem szakad egykönnyen, és kellemes babaillata van.
Most éppen a Tesco-sat használom, de ha leakciózzák a Johnson's baby-t, biztosan bespájzolok belőle néhány csomaggal.




Mexx Woman parfüm
Nem vagyok egy nagy parfüm mániás, nem is használok minden nap, csak amikor eszembe jut, vagy amikor valami különlegesebb alkalomra készülök, mégis megvan az a néhány illat, ami a kedvencemmé vált. Az egyik ezek közül a Mexx gyümölcstea illatú darabja, amit még vagy 2 éve vettem, és csak néhány hete használtam el teljesen. A legújabb kedvencem, a Jimmy Choo mellett ez az, ami örök klasszikus nálam, és érdekes, hogy amikor ezzel vagyok befújva, a barátom mindig megjegyzi, hogy milyen finom az illatom. Decemberben, amikor 25%-os kedvezmény volt minden parfümre a DM-ben, vettem belőle egy utánpótlást, úgyhogy, ha ilyen tempóban haladok, 2 évre megint le van tudva a parfümvásárlás.

Nos, ennyi lett volna ez a kis ajánló, remélem sikerült vele segítenem a döntésben, akár megerősítésként, akár lebeszélésként.


Ti próbáltátok már ezen termékek valamelyikét, esetleg gondolkoztok a beszerzésükön? Mi az, ami Nektek bevált egy-egy kategóriában?

Címkék: , , , , , , , ,

12 megjegyzés:

Időpont: 2012. szeptember 5. 8:53 , Blogger Unknown írta...

Én is babáknak szánt nedves törlőkendővel szoktam letörölni a sminkem, ráadásul a Huggies-on kívül én is kipróbáltam mindet.Épp most fogyott el a Johnsons-féle,viszont nekem nem jött be. Tescoban találtam akciósan Neogranormon márkájút (új) most azt próbálom ki.

http://bizsumania.blogspot.hu/

 
Időpont: 2012. szeptember 5. 9:11 , Blogger Bíró Ibolya írta...

Én a Garnier mitesszereltávolítóját használtam régen, ami a mitesszereket eltávolította ugyan, viszont nagyon fényes/zsíros lett tőle a bőröm. Igazából évek óta kutatok a számomra legjobb arctisztító/hidratáló kozmetikumok után, de még nem sikerült megtalálni a megfelelőt: a használat során mindegyiknél kellemes érzés fog el és úgy érzem felfrissült a bőröm, de 1-2 óra múlva már jelentkeznek a "szokásos" tünetek. :( Nincs valami tipped ezzel kapcsolatban?
A bőrgyógyászaton annyival küldtek el, hogy ilyen típusú a bőröm,ez van. :S A hétköznapokban nem feltűnő a dolog, ha külön mondom valakinek, akkor az a válasz, hogy jé, tényleg, fel se tűnt. Szeretnék találni végre egy jót, mert bár nem egetverő a mitesszereim száma, de valamivel kezelni kellene őket... (Érdekes amúgy, hogy ha semmilyen ilyesfajta kozmetikumot nem használok, akkor nem fényes/zsíros a bőröm - mitesszerek viszont vannak.)

 
Időpont: 2012. szeptember 5. 15:41 , Blogger Shelbe írta...

Nekem szuperül bevált a Garnier bőrradír, most az arclemosóját is megvettem :)

 
Időpont: 2012. szeptember 5. 15:58 , Anonymous Névtelen írta...

Szia!

A Vichyt a krém/szérum alá fújd, úgy fejti ki legjobban a hatását (kevesebb krém/szérum kell és jobban beszívódik), nem fölé kell. Egyszer én is vettem valamelyik licitálós oldalon, azt szerettem benne h. hideg maradt a víz benne, egy sima ásványvíz már rég felmelegedett és megromlott volna.

 
Időpont: 2012. szeptember 6. 8:47 , Blogger hkorinna írta...

Anno én is használtam a Clinique 3 lépéses arctisztító családját, de sajnos nekem nem vált be annyira. A Garnier Pure Active-ot én is nagyon szerettem, de már leváltottam egy természetes összetevőkből álló bőrradírra, és most az a kedvenc! :)

 
Időpont: 2012. szeptember 7. 11:25 , Blogger Viki írta...

Erre a Neogranormonosra még lehet, hogy én is befizetek. :D

 
Időpont: 2012. szeptember 7. 11:56 , Blogger Viki írta...

A mitesszerekre szerintem jó megoldás az a kis eltávolító tapasz, amit drogériában lehet venni. Ha jól tudom 6 db tapaszt 1.000 Ft környékén van, ami sajnos nem túl olcsó.

Ennek egy pénztárcabarátabb verziója, ha Te magad készíted el otthon, erre van sok videó youtube-on is, pl. ez: http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE. Én ezek közül még egyet sem próbáltam, úgyhogy nem tudok róluk nyilatkozni, de egy próbát szerintem megér. :)

Én egyébként a kombinált zsíros bőrömet mattító termékekkel tartom kordában. Nagyon jó pl. a Bioderma pórusösszehúzója, tény, hogy ez sem olcsó (4.500 Ft körül van 30 ml), de nagyon sokáig elég. Én még tavasszal vettem egy tubussal, és a fele még biztosan megvan, pedig napi szinten használom. Emellett a Garnier BB kréme is nagyon jól kontrollálja a kifényesedést, és az egész jó áron van (2.500 - 3.000 Ft).

Én lehet, hogy a helyedben a Garnierrel kezdenék, mert az nemcsak, hogy mattít, de szépen egységesíti a bőrfelszínt is úgy, hogy nincs közben olyan érzésed, hogy 3 kg vakolat van az arcodon. :)

 
Időpont: 2012. szeptember 7. 11:57 , Blogger Viki írta...

Azt én is megvettem, de nem bírta sokáig, mert egy eleven pillanatomban levertem, és az egész kifolyt a fürdőszoba padlójára. :/ Pedig amúgy egész jó volt. :)

 
Időpont: 2012. szeptember 7. 11:59 , Blogger Viki írta...

Köszi a tippet, legközelebb kipróbálom a krém alatt. :) Én nyáron hozzátéve hűtőben tartottam... isteni volt. :D

 
Időpont: 2012. szeptember 7. 12:00 , Blogger Viki írta...

Milyen bőrradírra cserélted le? :)

 
Időpont: 2012. szeptember 7. 17:02 , Blogger Bíró Ibolya írta...

Köszönöm a tippeket, ha megjön a fizum valószínűleg veszek egy Garnier BB krémet, mert a tiéden kívül még vagy 3 blogon dicsérték. :)

 
Időpont: 2012. szeptember 7. 22:00 , Blogger Viki írta...

Igen, én is elég pozitív visszajelzéseket hallottam róla, remélem Neked is be fog válni! :)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal