2012. augusztus 16., csütörtök

eBay francia manikűr körömvég - TESZT

Régóta nézegettem már eBay-en francia manikűrhöz való körömvégeket, de nem akartam potyára megrendelni őket, mondván, mi van, ha nem is olyan jó, mint amilyennek az elsőre tűnik. Úgyhogy amikor éppen francia manikűrt óhajtottam, szépen elővettem a sablonjaimat, és azokkal bénáztam. Aztán miután kipróbáltam az Essene-es verziót (erről itt olvashattatok tesztet), egyből meg is rendeltem az első 500 db-ot eBay-ről. Nagyjából 3 hét alatt érkeztek meg, és most van a körmeimen a második adag, ezért úgy gondoltam Veletek is megosztom a tapasztalataimat.




A körömvégek méretenként külön válogatva érkeztek ilyen kis visszazárható tasakokban. Szerencsére vastagon be voltak csavarva pukkanós fóliába, így épségben túlélték az utat. Az első szembetűnő különbség, hogy itt 10 méretből tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelőt, míg az Essence-nél "csupán" 9-ből. Igazából ennek túl nagy jelentősége nincs, de erre majd lentebb kitérek. 

A hivatalos leírás szerint minden méretből 50 db-ot kapunk, kíváncsi voltam, hogy vajon tényleg mindegyikből 50 van-e, ezért megszámoltam őket. Nyilvánvalóan a csomagolásnál gramm alapján adagolják a körömvégeket, ezért fordulhatott elő, hogy volt olyan, amelyikből 56 db volt, és olyan is, amelyikből csak 47. 




Közelebbről megnézve már gyanús volt, hogy ez bizony nem ugyan olyan, mint amilyen az Essence körömvége volt, összehasonlításképpen egymás mellé is tettem őket, hogy érzékelhetőbb legyen a különbség. Mind a kettő 1-es méret, azaz a legnagyobb, a bal oldali az eBay-es, a jobb oldali pedig az Essence. Első nekifutásra 5 dologban vettem észre különbséget:

 - anyag: az eBay-ről rendelt sokkal keményebb, merevebb, igazi műanyag, míg az Essence olyan kis puha, hártya jellegű valami

 - hosszúság: az eBay-es verzió lényegesen hosszabb, majdnem kétszer akkora, habár az Essence-nek is van hosszabb verziója

 - szélesség: ami számomra a legrosszabb, hogy az eBay-ről vásárolt körömvégek többsége jóval szélesebb az Essence-étől, és a 10 méretből 5-öt egyáltalán nem tudok használni, mert hatalmasak a körmeimre. Nem tudom, hogy Kínában ezek lennének-e az átlag körömméretek, de ezzel a szettel még apukámnak is meg tudnék csinálni egy komplett manikűrt. Így tehát már értelmét is vesztette a 10 méret. 




vastagság: ebben is az eBay-es verzió nyerne, már ha mm-ben mérnénk. Szemmel láthatóan nem szembetűnő ugyan a különbség, felragasztva viszont már annál inkább, ugyanis a saját körmöm és a körömvég találkozásánál helyes kis lépcsőcskék jöttek létre. Persze ez is megoldható, én egyszerűen megreszelgettem egy kicsit a körömvégek felületét, főleg a széleken próbáltam elvékonyítani, hogy ne legyen olyan erős az átmenet a saját körmöm és a körömvég között. 

  - hasonló méretek: az eBay-es körömvégek azon túlmenően, hogy szélesebbek, sok méret szinte egy az egyben megegyezik. A legutolsó képen pl. a 2-3-4-es méretek vannak, és én személy szerint nem sok különbséget látok köztük. Ez persze akkor jó, ha az ember lányának stimmelnek ezek a méretek, hisz akkor, ha időközben pótolni kell, akkor sincs probléma, mert van még kb. 150 ugyan olyan. 







A használata egyébként ugyan olyan könnyű, mint az Essence körömvégé. Egyedül a reszelgetés vesz el valamivel több időt, amíg eltüntetem a lépcsőket, de ez sem vészes egyáltalán. 

Strapabíróságát tekintve kiállta a próbát, ugyanis kerek 7 napig teljesen rendben voltak a körmeim. Egy sem tört le belőlük (nem úgy, mint az Essence feketéjénél), bár ezt többnyire annak tudom be, hogy vastagabb anyagból készültek. 

Összességében szerintem megéri befektetni ebbe a szettbe, hiszen 500 (!!!) db-ot kapunk $4,49-ért (árfolyamtól függően nagyjából 1.000 - 1.200 Ft), az Essence-ből pedig közel ennyiért csupán 18-at. A fent említett különbségek (szélesség, hosszúság, méretegyezések) van akinek előny, van akinek hátrány, ezt mindenki maga tudja, minden esetre én biztos vagyok benne, hogy ha elfogy ez az adag, biztosan újra fogom rendelni. 

Ha felkeltette az érdeklődéseteket ez a szett, az alábbi linken tudjátok megrendelni:


Mi a véleményetek erről a termékről? Használtátok már ezt, vagy az Essence körömvégeit?

Címkék: , , , ,

4 megjegyzés:

Időpont: 2012. augusztus 16. 21:31 , Blogger Unknown írta...

frankó :D de azért apukádnak ugye nem csináltál manikűrt :P gazdaságos lenne csak nem esztétikus XD

 
Időpont: 2012. augusztus 17. 16:55 , Blogger Viki írta...

Áááh, eddig még nem. :D Esztétikusnak éppen esztétikus lenne, de férfiasnak már kevésbé lehetne mondani. :DDD

 
Időpont: 2012. szeptember 5. 17:59 , Anonymous Névtelen írta...

Innen rendelni hogy lehet? bankkártyás átutalás, vagy utánvételre van lehetőség nem tudod véletlen?

 
Időpont: 2012. szeptember 7. 12:49 , Blogger Viki írta...

Erről a linkről már sehogy sem, mert lejárt az aukció, de itt egy frissebb: http://www.ebay.com/itm/500x-White-French-False-Acrylic-Nail-Art-Tips-Edge-Form-Guide-UV-Gel-Decoration-/180958986686?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a21ff01be.

Egyszerűen rámész, hogy "Buy it now", és máris a tiéd. Az eBayen PayPallal lehet egyébként fizetni, utánvételre viszont nincs lehetőség. :)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal