2012. május 29., kedd

MAC Blot púder teszt



Még márciusban vásároltam meg a MAC Blot púderét, amit azóta nap mint nap szorgosan használtam, mostanra pedig megérett belőle egy bejegyzés is.

Korábban még nem volt alkalmam személyesen ellátogatni egy MAC üzletbe, úgyhogy most, hogy végre alkalmam adódott rá, céltudatos voltam. Egy alapozót és egy Blot púdert szerettem volna venni, ez végül össze is jött.

Akik már régebb óta olvasnak, tudják, hogy zsírosodásra hajlamos bőröm van, amire kipróbáltam már rengeteg drogériás mattító púdert, de ezek nálam valahogy sohasem tartották be az ígéretüket. Ezért végül úgy döntöttem, biztosra megyek, és beruházok erre a sokat dicsért darabra. 





Egy egyszerű, letisztult kompaktról van szó, ami könnyen, de precízen záródik. A Studio fix-hez képest kívülről jóval kisebbnek tűnik, viszont a tartalom szempontjából nincs nagy különbség a két termék között. A Studio fix 15 g, míg a Blot 12 g.




Én a Medium árnyalatot hoztam el, ami a képen egy kicsit szürkésnek tűnik, de egyébként szinte teljesen átlátszó. A titka tulajdonképpen abban rejlik, hogy felszívja a felesleges olajat, és meggátolja a bőr kifényesedést, így egész napon át tartó matt hatást kölcsönöz. 

Vásárlás előtt jó pár véleményt elolvastam róla, és szinte kivétel nélkül mindenhol nagyon pozitívan nyilatkoztak róla, úgyhogy nagyon bíztam benne, hogy nekem is be fog válni. Így, lassan már 2 hónap távlatából be kell valljam, hogy sokkal jobb, mint amire számítottam. Persze azt gondoltam, hogy ennyiért nem egy Essence minőséget fogok kapni, de az álmomban sem fordult volna meg a fejemben, hogy igazítás nélkül kibírja az egész napot. Tény, hogy az igazi nyár, és a meleg még csak ezután jön, de azért idén is volt már egy-két izzasztó nap, amikor bizonyíthatott, és szerencsére bizonyított is. A 30 fokban simán kibírt 8 órát úgy, hogy még csak meg sem csillant a bőröm, ez azért nem semmi. 

Az egyetlen negatívum, amit tapasztaltam vele kapcsolatban, az az, hogy eléggé porzik. Pedig nem is húzogatom rajta az ecsetet, csak épphogy beleérintem, mégis minden alkalommal nagyjából ennyi kárba vész.




Készítettem egy előtte - utána képet is, hogy lássátok, szinte tényleg teljesen átlátszó. A képen egyébként csak a MAC Matchmaster alapozója és a Blot púder van rajtam. Nagyon szeretem együtt használni ezt a két terméket, mert nekem pont ideális fedést biztosít, nem nehezíti el az arcbőröm, és nem tűnik maszkszerűnek a végeredmény.




A Blot púder ára 6.900 Ft, ami igaz, hogy nem túl olcsó, de ár/érték arányban verhetetlen, és szerintem minden egyes forintot megér. Ha összeszámolgatnám, hogy hány különféle mattító púderre dobtam már ki felesleges 1-2 ezer forintokat, biztos, hogy összejönne egy Blotnak az ára. Én mindenképpen azt mondom, hogy megéri rá spórolni, mert tényleg egy nagyon jó befektetés annak, aki folyamatos küzdelmet folytat a fénylő arcbőrrel, és ha még azt is hozzáveszem, hogy a 12 g mennyi ideig elég lesz, akkor meg pláne megéri áldozni rá. 

Összegzésként csak annyit, hogy nagyon örülök neki, hogy megvettem, és biztos vagyok benne, hogy újra fogom vásárolni, ha sikerül valaha elfogyasztanom. 

Ti mivel védekeztek (ha védekeztek) a fénylő bőr ellen? Próbáltátok már ezt a púdert? Ha igen,  Ti is tapasztaltátok, hogy porzik, vagy csak az én ecsetemmel (vagy technikámmal) van gond?

Címkék: , ,

8 megjegyzés:

Időpont: 2012. május 29. 9:14 , Blogger Unknown írta...

Nagyon szep lett tole az arcod. Nagy kulonbseg.

 
Időpont: 2012. május 29. 14:12 , Blogger Viki írta...

Köszönöm. :) Amit nagyon szeretek ebben a kombóban, hogy nem lesz maszk hatású a végeredmény, mégis nagyon szépen egységesíti a bőrt.

 
Időpont: 2012. május 30. 6:50 , Blogger Stella írta...

először nemigazán értettem, hogy egy Mac cucc mit keres egy Cheap and Chic nevű blogon, aztán végül is leesett, hogy ez ár/érték arányban tényleg sokkal jobban megéri, mint ha olcsó darabokkal próbálkozgatnánk..

 
Időpont: 2012. május 30. 9:03 , Blogger Szamóca írta...

Hasznos volt a poszt számomra! :) Mint sokan, én is keresem a megfelelő mattító púdert, de eddig semmi említésre méltót nem sikerült találnom...megjegyzem ezt a MAC-et!
Köszi) :)

 
Időpont: 2012. május 31. 14:16 , Blogger Viki írta...

Teljesen jó látod a helyzetet. Az az igazság, hogy a drágább nem mindig drágább, és vannak olyan dolgok, amikért igenis megéri kiadni valamennyivel többet. Körömlakkot pl. MAC-ben nem hiszem, hogy valaha venni is fogok, mert tökéletesen kielégítik minden igényemet a 300 Ft-os Essence lakkok. De sajnos a mattító púderek, amiket eddig használtam, semmire nem voltak jók, úgyhogy nagyon örülök annak, hogy rászántam erre a pénzt, mert igaz, hogy egyszerre viszonylag nagy kiadás volt, de nagyon sokáig elég lesz, és ami a lényeg, hogy szuperül végzi a munkáját. :)

 
Időpont: 2012. május 31. 14:17 , Blogger Viki írta...

Nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad. :) Igaz, hogy nem olcsó mulatság, de minden egyes fillért megér. :)

 
Időpont: 2013. június 29. 20:25 , Anonymous Névtelen írta...

Szia!:)

Kissé tapasztalatlan vagyok az ilyen sminkes dolgokban. Én is ugyanezzel a problémával küszködök, és lenne egy nagyon buta kérdésem feléd.
Ha felviszem az alapozót, utána rárakhatom a púdert, igaz? Csak, mert néztem a "before-after" képedet és azon gondolkoztam vagy 2 percig, hogy most van rajtad púderozás előtt alapozó vagy nincs?:)
Előre is köszönöm segítséged!:)

 
Időpont: 2013. június 29. 22:13 , Blogger Viki írta...

@Névtelen: Szia! Egyáltalán nem buta kérdés! :} Én úgy szoktam mostanában sminkelni, hogy először kifestem a szemem, aztán felviszem az BB krémet, utána a pirosítót, majd legvégül ezzel a Blot púderrel fixálom a BB-t ott, hová nem került pirosító. Ha Te nem használsz alapozót/BB-t, az sem probléma, hiszen ezt a púdert önmagában is használhatod, úgy is nagyon szuperül kontrollálja a kifényesedést. :} Ezen a fényképen egyébként egy leheletnyi alapozó van csak az arcomon. :}

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal