2012. április 26., csütörtök

Lancome Le rouge absolu - 133 Amoureuse

Ez a Lancome rúzs is még a legelső Hello Monday rendeléssel került hozzám. Azóta valahogy teljesen elfelejtkeztem róla, aztán most, hogy újra előkerült, rájöttem, hogy miért is hanyagoltam eddig. 





csomagolása szerintem nagyon igényes, ami ennyi pénzért már el is várható. Maga a rúzs a jól megszokott papírdobozban érkezik. A fényes felület miatt elég szépen gyűjti az ujjlenyomatokat. A műanyag borítás masszívnak tűnik, a kupak könnyen, de stabilan zár. Ami talán zavaró lehet, hogy a teteje nem egyenes, így fejjel lefelé lehetetlen tárolni, és ez eléggé megnehezíti a keresgélést annak, akinek több ilyen rúzsa is van. 




Ami miatt egy kicsit csalódtam, hogy a termékfotón a rúzs gyönyörű, vöröses árnyalatú volt, tipikusan a "tökéletes" vörösnek gondoltam. Sajnos csak gondoltam, mert felkenve sokkal inkább közelít a fuksziához, mint a vöröshöz.

Az állaga egyébként nagyon krémes, könnyen siklik a számon. Felvitelt követően fényes, szinte vizes hatást kelt, de ez az idő múlásával fokozatosan csökken. A könnyű formula miatt kellemes érzés viselni, és ami nálam plusz pontot ér, hogy szuperül hidratálja az ajkakat. 




Mi tagadás, a színe elég feltűnő, már-már kiabáló, én hétköznapra nem igazán tudom elképzelni, inkább csak buliba, vagy egy különlegesebb alkalomra, de akkor is csak egy szolid szemsmink mellé. Maga a rúzs iszonyatosan pigmentált, és nagyon jól fed, ez egy kicsit meg is nehezíti a precíz felvitelt, szerintem mindeképpen érdemes használni hozzá szájkontúr ceruzát illetve ecsetet. Én legalább ötször kentem újra a számat vele, mire egy vállalható képet össze tudtam hozni. Így sem lett tökéletes, de már lényegesen jobb, mint az első próbálkozások alkalmával, persze ez részben az én bénázásomnak is betudható. 

Tartósságát tekintve eléggé strapabírónak mondanám, 4-5 órát simán kibír ivászattal is. A kopása sem annyira feltűnő, bár ha szájkontúr ceruzát is használunk hozzá, érdemes bőrszínnel próbálkozni, különben csúfos lesz a végeredmény, ha már csak a kontúr marad fenn. 




Nem szokásom a rúzsokat szagolgatni, de a legutóbbi rózsaillatú Chanel után mindig megszaglászom őket. Hát ennek is van ám egy jellegzetesen fura illata, nem vagyok benne 100%-ig biztos, de azt hiszem a régi zsírkrétáimnak volt hasonló illata. 




Összességében elmondható, hogy egy feltűnő színű, szuper pigmentált, hidratáló rúzsról van szó. A tartóssága is egész jónak mondható, és külön kiemelném, hogy extraként kapunk hozzá SPF15-öt is. Mindezek mellett ami miatt mégsem vásárolnám újra az a nehéz kezelhetősége. Sajnos nekem nincs türelmem ahhoz, hogy 5-6-szor újrakenjem, igazgassam addig, míg valamennyire vállalható formába tudom hozni. Az ára, ha jól emlékszem 2.500 Ft körül volt, eredetileg pedig nagyjából 6-7 ezer Ft környékén lehet hozzájutni. Nekem az a személyes véleményem, hogy ennek az árnak a töredékéért lehet szerezni hasonló jó minőségű rúzsokat drogériából is, gondolok itt például a Catrice-re. 

Ti próbáltátok már Lancome rúzsait? Melyik a birtokotokban lévő legbrutálabb színű rúzs, amit még buliba is félve kentek fel? 

Címkék: , , ,

3 megjegyzés:

Időpont: 2012. május 1. 19:56 , Anonymous Névtelen írta...

Szia!
Azért van fura illata, mert már lejárt.. :((
Ha jobban belegondolsz nonszensz, h 6-7 ezres rúzst 3 ezer forint alatt megkapsz..
(én is bedőltem nekik amúgy)
Ezen az oldalon meg tudod nézni a termékeid lejáratát. A rúzsod számát beírod: MD250
Ezt dobja ki a cucc.
Date of manufacture:
7 of September, 2007
General shelf life: 36 months
bad It looks like your product was manufactured more than 3 years ago

2db nem túl régen, drogériában vett rúzsom is lecsekkoltam, egy Chanel-t és egy Lancome-ot, azoknál is működött.

Próbáld ki:)
Amúgy én simán hordanám ezt a színt!
Tímea

 
Időpont: 2012. május 1. 19:57 , Anonymous Névtelen írta...

ja monjduk pont a lényeg maradt le.. :DD
http://checkcosmetic.net/

 
Időpont: 2012. május 1. 20:29 , Blogger Viki írta...

Hát lehet, hogy van benne valami, de a webshopban eredetiként, és nem lejártként hirdetik őket (attól még nyilván lehetnek azok). Ami engem mégis meggyőzött, az az, hogy 30 napos visszavásárlási garanciát vállalnak a termékekre. Persze lehet, hogy azért, mert bíznak benne, hogy senki nem fog reklamálni. Ez a program nagyon durva, kár, hogy a 30 napba már nem férek bele :S Azért köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, biztosan utána fogok nézni egy két terméknek, amik itthon vannak. :D

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal