2012. április 18., szerda

DIY - Cap toe balerina

Nagyon divatosak mostanában a cap toe cipők, amiknek az orra elüt a cipő többi részétől színben, mintában, vagy anyagban. Nekem a bézs cipő - fekete orrész párosítás tetszik a legjobban, mert az olyan visszafogott, de mégis különleges, és szinte bármihez fel lehet venni. Régóta szerettem volna már egy ilyen balerinacipőt beszerezni, de eddig még nem találtam meg a tökéletes darabot, ami tetszik, és a pénztárcámhoz is passzol, ezért úgy döntöttem elkészítem házilag. Még télen vettem egy bézs gumibalerinát a "miskolci ázsia centerben" 990 Ft-ért, és úgy voltam vele, hogy ennyit simán megéri beáldozni az ügy érdekében.

Alapanyagok:
 - egy cipő
 - tetszőleges színű festék (én körömlakkot használtam)




Ez volt a kiinduló állapot, a testszínű gumibalerina, az orrán egy hatalmas giccstömeggel. 




1. Első lépésként leszedtem mindkét cipő orráról a díszt. A képen nagyon jól látszik, hogy hagyott maga után némi ragasztót, ezt először alaposan áttöröltem alkohollal (parfüm), majd amennyire tudtam, körömpolírozóval egyenletessé tettem a kezelendő felületet.




2. Ezt követően egy ragasztószalaggal "kijelöltem" azt a területet, amit be akartam festeni, így nagyon könnyű volt precízen dolgozni.

3. Erről a mozzanatról nem készült kép. A harmadik lépésben fekete körömlakkal (Essence nyomdázós lakk) befestettem a cipő orrát. Hagytam megszáradni a festéket, majd nagyjából 2-3 perc elteltével leszedtem róla a ragasztószalagot.




És voilá, íme a házilag elkészített cap toe balerina. 

Nem tudom, hogy a lakk vajon meddig fogja bírni kopás, pattogás nélkül, remélem sokáig. Szerencsére egyáltalán nem bántam meg, hogy beáldoztam ezt a cipőt, nekem nagyon tetszik a végeredmény. Szerintem sokkal jobban néz ki, mint új korában, és már alig várom, hogy végre jobb idő legyen, és tudjam hordani.

Nektek hogy tetszik? El fogjátok készíteni? Mi a véleményetek a cap toe cipőkről?

Címkék: , , ,

4 megjegyzés:

Időpont: 2012. április 19. 10:33 , Blogger Bergamott írta...

A lányomnak (8 éves) először eredeti állapotában tetszett jobban, mert úgy királylányos volt.

Amikor rámutattam, hogy így meg nagylányos kissé elbizonytalanodott. Végül maradt a királylányos verziónál :D.

 
Időpont: 2012. április 21. 14:11 , Blogger Angiesheart írta...

Drasztikus megoldás , de nem rossz ötlet, remélem tényleg bírni fogja a gyűrődést :)

 
Időpont: 2012. április 23. 11:08 , Blogger Viki írta...

Az a jó, ha Neki még a kislányos verzió tetszik. :) Megvettem egyébként ezt a cipőt fekete és szürke színben is, és az az érdekes, hogy egyes összeállításokban kifejezetten tetszik, hogy olyan kislányos. :)

 
Időpont: 2012. április 23. 11:09 , Blogger Viki írta...

Igen, valóban kicsit drasztikus, de eddig még nem szerencsére nem bántam meg, remélem ez a későbbiekben sem fog megváltozni. :D

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal