2012. április 10., kedd

Bioderma Sebium Pore Refiner - Teszt

Régóta kerestem már egy olyan pórusösszehúzót, amivel hatásos eredményt lehet elérni, és a pénztárcámat sem terheli meg nagyon. Rengeteget olvastam a témában, mígnem egyszer belefutottam Andi kedvences bejegyzésébe, ahol elsők között szerepelt a Bioderma pórusösszehúzója. Jó pár véleményt elolvastam róla a krémmánián is, ahol szinte csupa pozitív dolgot írtak erről a termékről, így egyre inkább azt éreztem, hogy végre megvan a megfelelő. Kiderült, hogy nemcsak, hogy összehúzza a pórusokat, de még mattít is, hát kell ennél több? Nekem nem nagyon, ezért lelkesen jártam végig a szomszéd város összes gyógyszertárát. Volt, ahol még a márkáról sem hallottak, nemhogy erről a termékről, a többi helyen pedig azt a választ kaptam, hogy megrendelni tudják csak, de azt sem lehet tudni pontosan, hogy mennyibe fog kerülni. Hosszas hajkurászás után végül egy miskolci patikában találtam rá még március elején.




A tubus egy papír kartondobozban található, aminek a hátulján elég részletes leírást találunk a krém tulajdonságairól, használatáról és az összetevőkről. Ami számomra abszolút újdonság volt, hogy a tág pórusok kialakulásában olyan tényezők is közrejátszanak, mint pl. a stressz, a dohányzás, vagy a szmog. 




A tubus csőre egy elég erős lapocskával van beragasztva, abszolút higiénikus, már csak azért is, mert így biztosak lehetünk abban, hogy senki nem használta a terméket előttünk.




Maga a krém fehér színű és nagyon könnyű az állaga, olyan, mint a legtöbb nappali hidratálókrémnek. Én nagyjából egy borsószemnyi mennyiséget kenek egyszerre magamra. Nem használom a teljes arcomon, csak a kritikus területeken, a T-zónában, és az orr melletti részen. 




Nagyon könnyű eldolgozni, hamar beszívódik, és egyáltalán nem hagy maga után zsíros érzetet. Felkenést követően selymessé és puhává varázsolja a bőrt, ez feltehetően a benne lévő szilikonnak köszönhető.  

Az illata enyhén édeskés, ami a felkenést követően néhány másodperc alatt elillan. Így egyáltalán nem zavaró.


Nagyjából 1 hónapja használom a terméket rendszeresen, minden reggel, sőt, gyakran este is felkentem. Ez idő alatt a pórusaim nagysága szemmel láthatóan ugyan nem csökkent, mégis nagyon elégedett vagyok ezzel a termékkel. Hogy miért? Mert ez a legjobb mattító krém, amivel valaha találkoztam. Ebben a kora tavaszi időben nekem egy teljes napon át bírja a strapát, maximum estére fényesedik ki egy kicsit a bőröm az orr környékén, de ennyi. Ha 30 fokban csak fele ennyi ideig fogja bírni, én akkor is nagyon elégedett leszek vele. Nem mellesleg, ahogyan Andi is írta, kiválóan használható primerként, ugyanis nagyon szépen egységesíti a bőrfelszínt. Készítettem egy előtti - utána képet is, hogy lássátok, milyen szuperül dolgozik.




A bal oldali képen még "csupaszon" láthatjátok a bőrömet, jobb oldalon pedig már a Bioderma Sebium pórusösszehúzójával. Szerintem abszolút látványos a változás.

Összegezve a leírtakat, engem egyértelműen meggyőzött ez a krém, nagyon elégedett vagyok vele, és innen is köszönet érte Andinak, hogy felhívta rá a figyelmemet. Meleg szívvel ajánlom mindazoknak, akik megelégelték a tág pórusokkal és a könnyen zsírosodó bőrrel folytatott harcot, és egy nagyon jó ár/érték arányú, hatékony terméket keresnek. Nem tartozik ugyan a legolcsóbb krémek közé (én 4.500 Ft-ért jutottam hozzá), de ha azt vesszük, hogy ezért az összegért 30 ml hiper- szuper hatékony krémet kapunk, ami mindennapos használat mellett is bőven elég 2-3 hónapig, akkor azt hiszem egyértelműen kijelenthető, hogy megéri az árát. Ha elfogy, én biztosan újra fogom vásárolni.

Ti próbáltátok már ezt a krémet? Van valami bevált módszeretek a tág pórusok és a fénylő bőr ellen?

Címkék: , , ,

10 megjegyzés:

Időpont: 2012. április 10. 8:35 , Blogger Andrea írta...

Yay, megtérítettem már egy embert!:D Nagyon örülök, hogy bejött! Tök jó, hogy nem hiába tépem a szám valamivel:D Durva hogy milyen puha és matt lesz a bőr ugye? Néha kedvem támad simagtni az arcom utána egy ideig:D Meg nyáron ha nincs különösebb fedni való, magában is full jó szerintem:) Mondjuk azt nem tudom hogy hosszú távú megoldást kínál-e a pórusokra, de szerintem tényleg csodás amit művel fél perc alatt:)

 
Időpont: 2012. április 10. 12:12 , Blogger dyna írta...

Én a Sébium családból még nem használtam semmit (mielőtt felfedeztem a termékeket épp betankoltam Vichy Normadermből, ami ugye pont ugyanilyen jellegű termékeket jelent), viszont pár hónapja használom a Sensibio light krémet, szóval a Biodermának az arcápolási vonala is bevált nekem az évek óta már kedvelt naptejek-napozóspray-k mellett.
A Normadermes pórusösszehúzóval is épp ilyen hatást érek el, nagyon furi a bőrön ez az egyneműség. :)

 
Időpont: 2012. április 11. 8:56 , Blogger Super Sweet írta...

Szia! Facebookon nem talállak már, gondolom téged is utolért. Csak azt szeretném mondani, hogy megjött minden, köszönöm szépen. S nagyon jó ez a spirál:) na meg az óra is!
Köszönöm még egyszer

 
Időpont: 2012. április 14. 22:36 , Blogger Viki írta...

Engem abszolút megtérítettél :) Tényleg nagyon jó simi lesz tőle az arcom, és szerintem a nyári melegben is fogja bírni a strapát. :)

 
Időpont: 2012. április 14. 22:38 , Blogger Viki írta...

Én a Biodermától még a Sensibio Eye-t használom (azt hiszem ez a neve), látványosat az ugyan nálam még nem produkált, de szerencsére még nincsenek ráncaim, inkább a megelőzés miatt kenem magam vele néha. Ez a mattító viszont abszolút meggyőzött. :)

 
Időpont: 2012. április 14. 22:39 , Blogger Viki írta...

Örülök, hogy tetszik, használd egészséggel! :)

 
Időpont: 2012. május 25. 15:56 , Blogger Dora írta...

Szia! :) Véletlenül bukkantam rá a blogodra, és minden nagyon tetszik, de ezt a bejegyzésedet nem hagyhattam szó nélkül! :D Nekem is pont ez a problémám a bőrömmel, főleg ha nagyon meleg van: kivörösödik, látszik minden pórusom, meg úgy fénylek mint egy kis lámpás, főleg az orrom környékén... egyszerűen nem tudom már, mit használjak rá, de most elhatároztam hogy én is ki fogom próbálni ezt a pórusösszehúzót, mert tényleg meggyőztél! :)) Köszi!

 
Időpont: 2012. május 25. 23:28 , Blogger Viki írta...

Hát igen, akkor a Te eseted sem könnyű. :S Én tényleg nagyon tudom ajánlani a Biodermát, nekem nagyon sokat segít. A pórusokat annyira látványosan nem csökkenti, de brutál mód mattít, úgyhogy ha nálam a "diszkógömb effektust" le tudta győzni, akkor a Te "kis lámpásoddal" is biztosan elbír majd. :)

 
Időpont: 2013. augusztus 25. 22:07 , Blogger Gonda Hajnalka írta...

Hát Viki...ezzel is újdonságot mondtál! D:)) úgy látom jövök hozzád gyakrabban!
Szió és jó éjt!

 
Időpont: 2013. augusztus 26. 18:02 , Blogger Viki írta...

Flóra: Köszi Flóra, ennek nagyon örülök. Remélem a későbbiekben is találsz majd érdekes és hasznos olvasnivalót itt a blogon! :}

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal